• 164

    Oligozoospermi och utdömd av specialisterna - men löste det ändå!

    Hej !

    Efter att försökt i 1,5år gick vi på barnlöshet utredning. Fick höra att jag har Oligozoospermi, alldeles för lite spermier i koncentration + antal rörliga för att det ens skall vara liiite möjligt på naturlig väg. Vi har varit flitiga trots beskedet - varje dag runt ÄL. Senaste ÄL provade vi den här slemlösande hostmedicinen som är så omskriven, kvinnan varje morgon + kväll sen sista mens till ÄL, och mannen 1 gång kväll samma period. På kvällen intages slemlösande och sedan sex inom 1-1,5h. Vips, idag när det gått 32 dagar från en regelbunden menscykel på 27dagar stod det + på stickan. Det är för bra för att vara sant! Men mitt tips till er grabbar som fått stora "bilan" på ert huvud är att inte ge upp! Naturen kan lösa det ändå. Om det i mitt fall hjälpte till med slemlösande är oklart, men jag tror stenhårt på att mina få och klena simmare fick hjälp på traven!!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-07-21 22:59
    Tänkte bara säga jag hade under 4 milj rörliga och under 40% dugliga om någon undrar. Har tagit 3 prov totalt för att läkarna skulle vara säkra.

  • Svar på tråden Oligozoospermi och utdömd av specialisterna - men löste det ändå!
  • Mamma till två mirakel

    Vi hade iofs 20milj/ml spermier och skulle inte lyckas på egen hand enl läkarna men det gjorde vi

    Grattis till ditt mirakel!! vårt är 6.5 månader nu


    (¯`°?.¸ ღ♥Adam mamma älskar dig över allt annat ♥ღ ¸.?°´¯)
  • kalori

    Grattis! Läkarna dömde ut oss också men vi fixade det ändå! Vårt mirakel är nu 5 månader!

  • lillamilla75

    Ett jättegrattis

    Vår läkare sa att min man har 25000 spermier (inte i närheten av miljontals), jag antar att det är dom som är slöa och långsamma så för oss är det nog näst intill omöjligt. Men om vi ska försöka med hostmedicinen för skoj skull, exprimentera lite, så undrar jag VAD heter hostmedicinen???

  • lillamilla75

    Kan tillägga att vi har två underbara sessor genom ICSI metoden

  • Fossa

    Grattis TS!

    Jag har precis blivit mycket oväntat spontant gravid trots att vi bara har ca 3-4 milj spermier och alla är defekta. Den cykel jag blev gravid hade vi sex två dagar innan LH-stegring och sedan de två dagar som jag hade stegring. Jag brukar gå upp och kissa efter sex för att undvika UVI men dessa gånger låg jag kvar och somnade. Har ingen aning om det gjorde någon skillnad men det funkade för oss iaf. Jag tycker ändå att det finns en viss logik i att spara på stackarna som finns därinne när det är så få - även om jag fick veta under vår utredning att det inte ska göra någon skillnad.

  • 164

    Hej!

    Dax för en uppdatering! Vi har hållt lite tyst ang. graviditeten pga. att vi inte passerat v12. Dock har jag lämnat 2 ytterligare prov under sommaren och det var dax för möte med specialist på det "manliga". Båda proven var under all kritik - och läkaren menar att det inte ens är "lönt" med inseminsation. Därför fick jag en direkt remiss till IVF. Frågade samtigt om det fanns några risker, inga risker förutom att du aldrig kommer göra din fru gravid ...

    Jävligt intressant att det tagit sig - och vi har varit på semester ihop när det tog sig så det är inget svansade med någon annan för hennes del :)

    Jag tror berghårt på slemlösande!!!

  • lillamilla75
    164 skrev 2009-08-28 18:34:38 följande:
    Hej!Dax för en uppdatering! Vi har hållt lite tyst ang. graviditeten pga. att vi inte passerat v12. Dock har jag lämnat 2 ytterligare prov under sommaren och det var dax för möte med specialist på det "manliga". Båda proven var under all kritik - och läkaren menar att det inte ens är "lönt" med inseminsation. Därför fick jag en direkt remiss till IVF. Frågade samtigt om det fanns några risker, inga risker förutom att du aldrig kommer göra din fru gravid ... Jävligt intressant att det tagit sig - och vi har varit på semester ihop när det tog sig så det är inget svansade med någon annan för hennes del :)Jag tror berghårt på slemlösande!!!
    Jag älskar att höra om dessa mirakel, men jag inser att det kommer nog aldrig hända oss med tanke på att det är stor skillnad på 4milj och 25´000 dugliga spermier, så jag tror knappast att slemlösande kan hjälpa oss... Men ska iallafall sätta gubben på "zinkbehandling" och sen får vi väl prova med slemlösande efter några månader, KANSKE hans antal ökat lite med en gnutta tur.
  • Tove23

    Läste din berättelse och beslöt mig för att testa slemlösande.

    Min man har teratozoozpermi med 5 % normala, högt enligt vissa och lågt antal enligt andra. Vi har prövat 2,5 år att bli gravida på nytt. Med ettan funka det på andra försöket. Så nu under förra cykeln tog jag slemlösande morgon och kväll och min man fick ta en dos varje dag. Och vips, testade positivt denna vecka.. Så jag tror starkt på slemlösande.. Det är ju värt att pröva i alal fall, man förlorar ingenting....

  • Morotskaka

    Jag vill också veta vilken hostmedicin det är! :O Det här måste vi prova!

  • Lerkorg

    Skulle tro att det är Bisolvon det talas om. Det är i alla fall namnet på det slemlösande läkemedel som jag tidigare har hört pratas om i den här sammanhanget.

  • Greta1

    Ett annat tips för fler o bättre simmare är en hormonkur! Min sambo fick Pregnyl o Gonal-F på vinst o förlust då han hade helt normla hormonvärden, och vi fick betydligt fler o avsevärt bättre simmare!! {#lang_emotions_smile}

Svar på tråden Oligozoospermi och utdömd av specialisterna - men löste det ändå!