• skogochhav

    Aldrig varit gravid och inga barn - hur orkar man kämpa?

    Vi har försökt få barn sedan hösten 2004. Har nyligen gjort IVF nr 2 och ruvar nu på 2 st embryon. Har även gjort två misslyckade FET. Vet att hoppet inte alls är kört men det känns så himla tungt nu. Har aldrig varit gravid. Blir så ledsen när jag tänker på att jag kanske får leva resten av mitt liv utan barn. Fler där ute som är i samma situation och vill dela med sig av tankar och känslor?

  • Svar på tråden Aldrig varit gravid och inga barn - hur orkar man kämpa?
  • pippilott

    hej du!
    Vi har försökt sedan augusti 06..har gjort 1 färsk försök och är nu på första FET, om det inte funkar får vi börja om igen, då vi inte har fler i frysen..! kanske låter konstigt, men: Va "kul" att du fick två st embryor, högre chans ju!!
    Jag har hellre aldrig varit gravid...vet exakt hur du känner dig, jag har också dom tankarna...inte kul när dom tar helt över... Hur långt har du kommit med den här ruvningen? jag är RD9 idag... tar Progynon och Crinone, så kroppen blir ju lite skruvad av bara det.. har du några känningar? ända ja har är lite öm i magen, typ som om man håller på att bli magsjuk eller nåt. Sen har jag haft lite stickningar i svanken och mänsverk i magen..du då? haft nåt liknande eller?
    Hoppas så att vi båda kan äntligen få se stickan forma ett pluss, eller två streck eller va det är den ska!! GladSen kan vi träffas o promenera runt med våra barnvagnar!!Gud va skönt det skulle va!! Aldrig att jag skulle klaga på för lite sömn!!!

  • skogochhav

    Hej! Vad glad jag blir över din peppning. Är på RD8. Tar progesteron-vagitorier 3 ggr/dag samt Trombyl som är nytt för den här ruvningen. Tar du också Trombyl? Känner av och till ngn slags mensvärk el "dragning" i magen, antar att det är efter ÄP för jag brukar aldrig ha sånt förrän mensen precis ska komma. Fast en del på FL säger att vaggisarna kan ge mensvärk, har du hört det också? Mensvärk/magsmärtor står ej som biverkan om man kollar på Crinone i Fass. Äv sämre aptit vilket jag inte haft förrut och tycker är lite konstigt, är inte speciellt sugen på mat el godsaker. Men absolut inget illamående. Ruvningen är verkligen en jobbig tid, spec efter färskförsök m nedregleringen etc... När jag jämför m de FET som jag gjort ostimulerat så har de gått så mkt lättare just för att man slipper all hormonpåverkan och då har det också varit lättare att hantera när det blivit minus.
    Men nu är det verkligen vår tur! När är din TD? Ska du tjuvtesta?

  • pippilott

    Tar du Crinone 3 gånger per dag?! ja får bara ta på morgonen ja...idag har jag varit yr, men det kan ju va att ja har suttit jättelänge vid datorn o skrivit...!!Inte druckit så mycket idag!
    Nej, eller nja, vet inte om jag vågar tjuvtesta, tänk om det blir negativt, bättre att bara invänta mens, förra ¨gången kom den tre dagar innan TD...! Ja har TD 3/10, du då?
    Vad är FASS? Jag mådde faktiskt lite illa idag morse, men tror att det kan va Progynonen?
    Usch ja, hoppas hoppas det håller i sig!!! vi är ju två i denna tråd, det kanske betyder lycka än så länge!! hihi!! känns som att varje gång nån ny kommer in i en tråd försämras chansen om att ja ska va den som lyckas...usch, ja ska inte va så vidskeplig. Skäms
    tänker du tvjuvtesta?

  • skogochhav

    Det är verkligen lätt att bli vidskeplig. Nej det är Progesteron jag tar 3 ggr per dag. Fass är boken där det står om alla läkemedel. Progesteron-vagitorierna tillverkas av Apoteket och står inte med i Fass men det gör Crinone och eftersom det är exakt samma substans borde ju biverkningarna vara lika.
    Har TD 4/10, vilket blir på RD 20. Vår klinik tar nog till lite extra vad gäller testdag. Verkar vanligare att ha testdag på RD 18. Mensen har alltid kommit flera dagar innan TD för mig. Om det här blir som förra färskförsöket kommer jag att få mens 30/9. Jag ska inte tjuvtesta, har bara gjort det en gång och blev så himla deppig av det så tycker inte att det är värt det. Läser man här på FL är det så många som tjuvtestar och sedan blir så ledsna om det är negativt. Usch, vill så gärna hoppas på det här försöket men har nästan gett upp, tror inte att det blir ngt.

  • pippilott

    Hejsann!!

    Städad idag, hittade papprerna från kliniken, jag har tydligen TD den 2/10! en dag tidigare än vad ja själv troddeSkrattande!! Undrar vart ja fick 3:e från!! haha!!Så, bara en vecka +två dagar kvar nu!!jippi!!

    ja tänker inte hellre tjuvtästa, kommer mensen så kommer den, den kom väl fyra-fem dagar innan TD förra ¨gången, så...tja, som du har ja också nästan gett upp, känns som man är en maskin. Man går in på kliniken, dom tar ut några ägg, man stoppar in dom,glädjas över att man äntligen ska lyckas!MEN; man får mens,gråter, väntar in så man kan börja planera in nästa runda,  man stoppar in fryst ägg, väntar, det vet ja ju inte om kommer skita sig än, men har inte världens förhoppningar..men, men, liten gnutta av hopp är det ju. Fast vill inte, för orkar inte besvikelsen. Min sambo är värre, han tror så att det kommer gå varje gång..han trodde på pergotimen, det funkade inte..han trodde på ET det funkade inte, nu är det FET, så får se, sen är det ju åtminstone två försök till med landstinget, sen 3 försök som vi finansierar själva. Hur har ni planerat? om det här inte fungerar...vi har börjat prata/diskutera lite kring adoption vi..men har än så länge inte skickat in någon ansökan..det tar ju fyra år, så man vill ju inte vänta hur länge som hälst..man kan ju avverka lite hormonspruter under tiden man väntar, eller hur?Flört Hoppas ingen utav oss får den jävla mensen den här gången!! Vart bor du någonstans? vi bor i Stockholm!

  • skogochhav

    Skönt att dela tankar och känslor med ngn som verkligen förstår hur det känns. Härligt att få flytta TD en dag åt rätt håll (väntan är ju nog lång ändå!). Håller verkligen med om det du skrev om att vara en maskin... och alla tankar kring detta och all väntan kan ju göra en galen. Att man aldrig vet om man kommer nå så långt som till äggåterföring, känns som att det är miljoner steg som ska klaras av på vägen dit. Och när det sen inte lyckas vill man ju bara bryta ihop. Vi har pratat lite grann om adoption men min sambo kan inte tänka sig det i nuläget medan jag kan (som det känns nu kan jag inte se att jag får ett bra meningsfullt liv utan barn). Min sambo är 38 är så vi har inte alltför många år på oss om nu adoption skulle bli aktuellt. Jag har läst någonstans att adoptionsbyråer vill att man ska ha lagt det här med IVF bakom sig innan man ansöker, har du hört det också?  ÄD el spermadonation har vi inte diskuterat. Min sambo är väldigt lugn och sansad under ruvning, enl honom tänker han mest på det när det börjar närma sig TD. Tänk vad skönt om man kunde vara funtad så!!!
    Vi bor i Umeå. Här får man tyvärr bara ett ET och ett FET av landstinget, känns så himla orättvist att det skiljer mellan landsting. Så vårt andra FET betalade vi 9000:- för och nu har vi betalat ytterligare 50 000 :- och i den summan ingår 3 ET och en frysåterföring. Vill inte ens tänka på att det kanske inte blir ngt på de försök vi betalt för. Nej - nu är det banne mig vår tur!!!

  • pippilott

    HAN är precis som min sambo!Foten i munnen kanske en manns-sak?!! Han tänker inte hellre på det för det är dags...fattar inte hur det kan gå till på det sättet!! jag kan som du inte hellre se för mig ett liv utan barn..vi har pratat mycket om det, och ja har frågat honom om det är så att vi inte kan göra barn ihop, om han har ett så stort behov för att det barnet ska vara biologisk relatert til honom, att han är villig att bryta med mig för att hitta någon ny kvinna, bara för barnets skull...då började hans tankar att spinna..jag va skiträdd för att det skulle bli slut, men han har alltid sagt att det är oss mot världen, men samtidigt, när man hamnar i ett sånt här läge så tror man ju det ¨värsta! han har sakta men säkert blivit mer och mer pro-adoption.. Det är jag som tjatar varje dag om det... du får bearbeta honom som best du kan! vi har pratat om olika länder också, så min har kommit långt i tankeprocessen!!hihi, ja är duktig ja!Skrattande
    oj, fy va orättvist att det är så olika från landsting till landsting!!!!Så ska det ju inte va!!Demon
    Vi kommer nog också få lägga ut de pengarna ni har fått spendera, hoppas bara det blir värd det i slutändan! Det är ju det som är skillnaden mellan IVF och adoption, man får ju "valuta" för pengarna i slutändan... annars kan man ju försöka med surrogati-..det har ja lust att försöka, om det inte funkar för oss, men frågan är om man får...! Ang. att man ska ha gett upp IVF, det behöver väl inte dom veta?Flört okej att dom ska veta allt, men ändå? och sen om man blir gravid, tja, då får man ta det då...!har jag inte hunnit det på dom första 3 åren av väntkön, så lär det ju inte hända sista året...Solig eller är ja cynisk=?

    Eller hur, NU SKA VI OCKSÅ FÅ ETT STORT FETT PLUSS!!!! Tänk, ni har ju 50% mer chans än vad vi har, ni ruvar ju på två!!!! tänk va coolt o få två!!!

  • skogochhav

    Det kan mkt väl vara en manssak att tänka så. Blir ju en helt annan sak för oss som håller på m sprutor, sprayning, vaggisar, Trombyl, Folacin... och dessutom känner man ju hur kroppen påverkas av behandlingen. Ja det gäller att fortsätta bearbeta honom :) Men jag tror precis som du att adoption blir så mkt mer aktuellt om man börjar inse att adoption är det enda alternativet till ett liv helt utan barn. Eftersom adoptionskön är så lång är det väl inte konstigt om man parallellt försöker m IVF. Att man går igenom IVF betyder ju inte att man inte vill adoptera. Att man utsätter sig för allt vad IVF innebär borde vara det bästa beviset på att man är superseriös och verkligen är redo att bli förälder. Två embryon innebär 25 % risk för tvillingar som vår doktor sa, det är alltså inte dubbelt så stor chans (fast det skulle vi behöva med tanke på våra resultat hittills).

  • pippilott

    Usch, ja torka mig idag..RD11....lite orange färg var vad det va på pappret...fan, hoppas inte det är mens på gång nu, det är ju aldeles för tidigt?! FAN!!!!!!!   Usch, skriver mer sen när jag vet mer...!Kanske är bara ja som är hyperövernervös...! Hur känns det själv? rd11 är väl ändå ganska tidigt för att få mens eller?

  • skogochhav

    Hoppas så att det inte är den förbannade mensen som kommit! Läser man här på FL verkar det inte alls ovanligt m lite blödning el färgad flytning hos dom som testat plus. Det är vår tur nu ju!! Vet tyvärr inte om RD 11 är för tidigt för mens, tror det är svårt räkna ut BIM när man gör stimulerat. Håller iaf tummarna för dig. Jag börjar ge upp hoppet. Hade en naiv förhoppning om att det jag känt m nedsatt aptit skulle vara ett bra tecken MEN har nu börjat inse att det nog är biverkning av Trombyl (känner nämligen av lite magkatarrsymptom också). Om det mot all förmodan skulle gå bra den här gången är det ju så himla tidigt att det borde vara normalt att inte känna ngt alls. Men ändå försöker man tolka så mkt av symptomen. Efter 3 misslyckade ruvningar har jag bara så himla svårt att tro att det här med IVF ska funka för oss.

  • Lilla plopp kanin

    Här är en till som försökt länge. Vi startade vår resa mot en större familj hösten-07 och har i år gjort två IVF med och ska nu göra vårt första FET. Det är jobbigt att inte veta vad som är fel och varför det inte fungerar. Både jag och sambon känner att vi orkar nog inte så mycket mer men så ordspråket säger om det är det känns ok så är det slutet men om det inte känns ok så är det inte slutet. Vi vet inte riktigt när vi ska dra vår gräns och säga att det är ok att inte vi får barn. Vi får helt enkelt stötta varandra genom våra ivf er.

  • pippilott

    hejsann!varit på toa, än så länge har det inte kommit nåt!!! Hoppas hoppas inte det är det, för visst är det våran tur nu!!!! iallafall din, 4:e gången gillt!!!Kyss
    sant som du säger, man letar verkligen symptom!! blir ju tokig av mindre!!är inte konstigt att man håller på!
    Men ge inte upp hoppet, du får inte det!!Vi måste våga tro, men ja vet, ja har väl också gett upp lite, eller inte gett upp, utan, har väl inte vågat tro helt än...köpte två clearblue tester idag, tänkte tjuva imorgon...ska ska inte..=) vad tror du? ska ja våga? det är RD12 imorgon, många säger att sedan ja har gjort FET och det är en 3dagars fryst liten prick, så kan man testa på rd12...!usch, ska man våga eller?Skrattande nedsatt aptit, är det ett tecken?  åååh, kan någon skänka mig en tidsmaskin, så man kan få åka fram o kolla om man är eller inte är gravid!!Förvånad

  • skogochhav

    Hej! Skönt höra att mensen inte kommit. Tänk om våra kära sambos visste hur mkt man analyserar toapapper och trosor... Håller med, har nog inte gett upp utan mer att jag inte vågar hoppas el glädjas ngt alls. Vet inte om nedsatt aptit är ett tecken, mer att det var nytt för mig. I vanliga fall har jag bra aptit och tycker om godsaker men nu får jag sån motvilja mot en del mat. Men man är ju inbillningssjuk Glad och mitt mer realistiska jag säger att det är Trombylet som spökar. Jag förstår att du är sugen på att testa, vet ej om det går bra att testa på RD 12 med tanke på er 3-dagars men samtidigt har kliniken gett er TD 2/10. Så om du testar imorgon, deppa inte ihop om det är minus för då har du ändå testat en vecka före TD.

    Hej Lilla plopp kanin: Tråkigt att höra att ni kämpat så länge utan resultat. Kan bara säga att jag vet hur det känns. Det är svårt att veta hur mkt man ska hålla på och försöka. Hade man bara vetat att det blir barn en dag så skulle man ju kunna hålla på LÄNGE och kämpa på men det är ju så ovisst och det hela tär ju på en och på relationen.

  • pippilott

    ja, nej, ja kanske ska vänta ändå.. haha!! läste på biverkn. från progynonen, och det är exakt samma som man f¨r av gravidsymptom, kvalme, trötthet, ömma bröst, etc,etc... så, nej, mina symptom är nog bara progynonen, och crinonen..tyvärr. Ja struntar nog att ta testet... 

    Välkommen ska du vara Lilla Plopp Kanin!!! Vi började försöka i aug.06...medvetna om att jag har PCO-S visste vi att det kom till att bli svårt, men samtidigt hör man ju om riktiga solskenshistorier, och hoppas va en utav dom..men nejhejdå!  man får försöka blicka fram, finns inte adoption som alternativ för er?  ¨Har ni inte gjort utredning? eller har ni gjort det, och så har dom inte hittat någonting fel på någon av er?

    Tänkte på det Skogochhav: vad är högsta ålder mannen får vara? jag trodde att det var mammans ålder dom va sträng på? och att papporna kan va "hur gamla som helst"?

    Trevlig fredag mina kvinnor, eller kanske vi hörs innan helgen "tar" oss!! hihi!!!
    Vad händer för roligt i helgen? här ska det bli horrisontalt läge på soffan!! SkrattandeKänner mig inte helt hundra, gick hem tidigare från jobbet idag...så ska ta det heeeelt lugnt!! Kanske bioGRAFEN får besök!

    Kram på er!

  • skogochhav

    Ang adoption: Finns ingen övre åldersgräns enl lagen men ett riktmärke är att ingen av makarna får vara över 42 år när man ansöker om medgivande. Sedan gör varje kommun sin bedöming från fall till fall och dessutom kan det aktuella landet ha speciella krav om tex ålder. Adoption är en fantastisk möjlighet för de som får chansen men när jag läser om allt som krävs i den processen blir jag mest ledsen och uppgiven för det verkar krångligt och svårt.
    Händer inget spec i helgen, har varit hemma förkyld hela veckan och måste kurera mig så att jag är frisk på måndag.

  • Lilla plopp kanin

    Hej alla. Vi har bestämt att adoption inte är ett alternativ för oss. Kan inte riktigt förklara varför vi inte väljer adoption men det är inte för alla. Är i varje fall igång med vårt första FET och hoppas så klart att det lyckas och att vi får en sommarbebis.

  • pippilott

    nej, det  är ju så! allt är inte för alla,o tur är väl det! Flört jag har också första FET nu, och hoppas på en liten juni bebis! men, annars så blir det att börja med dom roliga sprutorna igen...fan va man absolut inte vill det...!

    Okej, om det är en 42 årig gräns förstår jag att du börjar bli lite stressad med tanke på din sambos ålder.  Sedan, hela processen, ja vet, den är hur krånglig som hälst, men förhoppningsvis blir ju slutresultatet  bra!
    Krya på dig, ja är själv ganska krasslig...!ont i huvudet, yr, svettattacker, illamående, inge kul överhuvudtaget. Sen så tjuvade ja i morse...och det var ju självklart negativt, så är inte så vidare glad just nu. Har ju självklart gått åt pipsvängen den här gången också..va fan har ja gjort för att förtjäna det här?!?! nej,someone pick me up and pull me forward..eller varför inte bara vekk mig från den här mardrömmen...fan va jobbigt det här är!!!

  • skogochhav

    pippilott: Tråkigt m minus men det är ju faktiskt en vecka till TD så det är ju absolut inte kört! Har läst en hel del på gamla trådar på FL och det finns ju de som testat negativt dagen innan TD och testat plus på TD.

  • pippilott

    kom pyttelite mensblod igår, rött som bara den...mensvärk till tusan..tror det är progynon som håller den tillbaka än så länge..inte kommit nåt idag, ÄN...hur är det med er?

  • skogochhav

    pippilott: Hur är det med dig? Fick mens 29/9 på RD 15. Är helt knäckt och har inte orkat vara inne här och läsa. 4 ruvningar och har aldrig plussat. Skulle så gärna vilja plussa så att man vet att "systemet" fungerar, skulle ju vara jättejobbigt om det skulle bli MF men hellre det än att aldrig plussa och starkt tvivla på att detta någonsin kommer att fungera. Eftersom det finns manlig faktor har jag helt gett upp tanken på att det ska lyckas spontant. Vill ju inte ge upp men fattar inte hur jag ska orka gå igenom detta fler gånger. Detta tär på vårt förhållande, jag har blivit avvisande till min sambo. Orkar liksom inte med att vara bland folk.

Svar på tråden Aldrig varit gravid och inga barn - hur orkar man kämpa?