• Bröderna Bus

    Vaccination...

    Hej, hej!!
    Vi funderar på att vaccinera vår 14-åring som har ganska svår allergi. Det känns inte helt självklart trots att hans allergiläkare tycker det är väl motiverat, han medicinerar halva året & under våren är han sååå trött, skolan skickade honom tom med till specialpedagog för han orkade inte med skolan...!! Men mina funderingar är finns det några biverkningar? Sonens pappa tog sprutor (visserligen 30 år sen...) men blev så dålig att han fick avbryta. Allergi innebär ju/väl att immunförsvaret är extra "starkt"? Om allergin vaccineras bort, innebär det större risk för andra autoimmuna sjukdomar? Vi tog pricktest härom veckan & sonen började nysa av det...!
    Erfarenheter & råd...?

  • Svar på tråden Vaccination...
  • Allergiexperten

    Hej! Vaccination mot allergi kan vara bra när man har så svåra symtom som din son har, dessutom har ju din allergiläkare rekommenderat det. Du skriver att sonen är trött och inte klarar skolan vilket inte definitivt inte är bra.
    Jag tycker du ska ta dig en funderare igen och be att få ett ordentligt samtal med er läkare om för och nackdelar med vaccinering och att du får svar på frågor som oroar dig.
    Lycka till hälsar Anitha

Svar på tråden Vaccination...