• Vetej

    Nån som kan rekommendera en bra privatläkare?

    Tänkte då höra om någon kan rekommendera en bra Privatläkare? För Privatläkare får man väl besöka oavsett vilken Stad man bor i? Skulle vilja träffa någon som inte är jättedyr heltst, men viktigast är att träffa någon som lyssnar på patienten, som verkligen går in för att hitta felet på patienten (Ställa en diagnos). TACK på förhand!

  • Svar på tråden Nån som kan rekommendera en bra privatläkare?
  • Majsan70

    Alltså, då måste man ju veta vart du bor på ett ungefär. Kan ju bli långt att åka till Göteborg om du bor i Kiruna tex.

    För övrigt så behöver det inte kosta nåt utöver den vanliga patient avgiften att gå till en privatläkare. De flesta är anslutna till FK och då gäller den vanliga pat. avgiften. De flesta privatläkare lyssnar till sina pat. och tar sig den tid det behövs. Inte alls lika stressade och ointresserade som vanliga läkare. De har ju en rörelse att ta vara på ju.

  • Vetej
    Majsan70 skrev 2007-07-29 19:48:13 följande:
    Alltså, då måste man ju veta vart du bor på ett ungefär. Kan ju bli långt att åka till Göteborg om du bor i Kiruna tex. För övrigt så behöver det inte kosta nåt utöver den vanliga patient avgiften att gå till en privatläkare. De flesta är anslutna till FK och då gäller den vanliga pat. avgiften. De flesta privatläkare lyssnar till sina pat. och tar sig den tid det behövs. Inte alls lika stressade och ointresserade som vanliga läkare. De har ju en rörelse att ta vara på ju.
    Okej! Jo jag bor i Borlänge, men om det är ett par mil att åka så är det värt det då jag inte står ut längre. Jag bryter ihop snart, Jag åker nog så länge det inte handlar om över 80 mil! Nej det är nog sant, att de lyssnar på sina patienter. Men jag va till en läkare här i Fredags på Läkarhuset som det kallas, vet dock inte om det räknas som "privat". Iofs är det helst en specialist jag skulle vilja träffa, inom Neurologi. Helst i alla fall, annars en väldigt bra läkare.
  • Majsan70

    Mitt råd till dig är att helt enkelt söka på den typen av läkare du vill träffa o sen ringa runt o fråga tills det känns rätt för dig. Gå igenom gula sidorna och se vad du kan hitta där.

  • Vetej

    Ja jo det är väl så jag får göra.. tänkte bara om nån hade nån riktigt bra att rekommendera, men det är så jag får göra.. tack

  • LiselottePCOS

    Vetej:
    Det är alttid svråt at rekomendera läkare till andra, mycket är personkemi. Det handlar om vilka förväntningar man har, förhoppningar , tidgare erfarenhetet av vården, tidigare möte med människor och vad man själv har för utbilning.
     
    Det brukar finnas en bok på Apoteket med många privatpraktserande läkare, tandläkre ,kiropraktorer och sjukgymnster  mm. att hämta , då står det egns landstinget där. Fråga Apoteket.

    Bäst är att ringa runt ,även om det tar tid,...har gjort et ett antal gånger, passar inte "kemin" då får man söka sig vidare. Du kommer säkert att hitta någon neurolog som är bra.

Svar på tråden Nån som kan rekommendera en bra privatläkare?