• C r e d o
    Äldre 22 Jan 20:35
    37955 visningar
    11 svar
    11
    37955

    Någon som vet ett ungefärligt pris på färdig gräsmatta?

    Har en tomt på ca 1200 kvm och ett hus som är inflyttningsklart i maj. Med tre små barn så känns det inte så kul att springa runt i lera hela sommaren, tänkte eventuellt lägga färdig gräsmatta på en del av trädgården.


    * Även en liten stjärna lyser i mörkret... *
  • Svar på tråden Någon som vet ett ungefärligt pris på färdig gräsmatta?
  • Äldre 22 Jan 20:40
    #1

    Vi har 1100 kvm, men allt ska ju inte grässättas. Vi fick en prisuppgift på 16000 kr. Vet inte hur rimligt det är, vet bara att för 2000 kr med gräsfrön så får vi pengar till annat skojj

  • C r e d o
    Äldre 22 Jan 20:59
    #2
    Shagwell skrev 2008-01-22 20:40:47 följande:
    Vi har 1100 kvm, men allt ska ju inte grässättas. Vi fick en prisuppgift på 16000 kr. Vet inte hur rimligt det är, vet bara att för 2000 kr med gräsfrön så får vi pengar till annat skojj
    Jo, så tänkte vi också men när vi nu började läsa på så står det i princip överallt att det är bäst att så på hösten och att man ska räkna med 1-2 år innan gräsmattan är riktigt hållbar. Som sagt, har tre barn under 4,5 år så det känns inte som att vi hinner få till någon bra gräsmatta till sommaren. Tack för infon, ska maila några olika leverantörer och se vad de säger.
    * Även en liten stjärna lyser i mörkret... *
  • Stormi­s
    Äldre 22 Jan 22:31
    #3

    Vi betalade 35 kr/kvm, men då hämtade vi rullarna själva. Om man vill ha dem utkörda så kostade det runt 50 kr/kvm tror jag.

  • IngIng
    Äldre 27 Jan 21:44
    #4

    Priset beror på hur mycket man ska köpa och från vem.
    Vi köpte 200 kvm och då kostade det ca 35:-/kvm inklusive leveransen.
    Det man ska tänka på är att man ska inte gå för mycket på den på ca 1 månad. Så man får ju planera när man ska lägga den.
    Vi strödde även ut gräsfrön under och vi kan inte klaga på gräsmattan!!
    Och det var en mycket väl investering tyckte vi just pga barn. Inte roligt att ha in en massa jord/lera varje dag.
    Ni behöver ju inte rulla på hela tomten det gjorde inte vi. Vi rullade bara på baksidan där vi skulle vara mest.
    Kram från
    Ing-Ing

  • C r e d o
    Äldre 27 Jan 23:07
    #5
    IngIng skrev 2008-01-27 21:44:51 följande:
    Priset beror på hur mycket man ska köpa och från vem.Vi köpte 200 kvm och då kostade det ca 35:-/kvm inklusive leveransen.Det man ska tänka på är att man ska inte gå för mycket på den på ca 1 månad. Så man får ju planera när man ska lägga den.Vi strödde även ut gräsfrön under och vi kan inte klaga på gräsmattan!!Och det var en mycket väl investering tyckte vi just pga barn. Inte roligt att ha in en massa jord/lera varje dag.Ni behöver ju inte rulla på hela tomten det gjorde inte vi. Vi rullade bara på baksidan där vi skulle vara mest.Kram frånIng-Ing
    Tack för ditt svar! Så kan man ju faktiskt göra, lägga på baksidan där barnen kanske springer som mest under sommaren. Bra tips att så under den färdiga också. Har mailat ett par leverantörer, får höra vad "domen" blir i morgon.
    * Även en liten stjärna lyser i mörkret... *
  • Liv77
    Äldre 31 Jan 15:21
    #6

    Vi la i höstas och gav ca 25 kr per kvadrat och fick rullarna hemlevererade, vi köpte ca 600 kvadrat.

    Smartast är att försöka få tag på någon lokal förmåga så att leveransen inte blir så lång, sen gäller det att rulla ut det på en gång så det inte blir för varmt mellan rullarna.

    Lycka till!

  • fabri
    Äldre 31 Jan 20:01
    #7

    Hur gjorde ni underarbetet då? Det är väl inte heller gratis om jag förstått det hela rätt...

  • Äldre 29 Feb 22:24
    #8

    man måste göra exakt samma underarbete som när man sår själva, gräsmattan måste läggas ut fort sedan å det tar minst 3 veckor för den att sätta sig (inte gås på den då)
    kostar här iallafall 35,- kvm + frakt, vilket kan bli enorma summor om ni inte har er gräsmatte försäljare i samma stad..

    vi la själv å det tog ca 4 veckor så kunde man gå på den bra, slutet av sommaren var det som den alltid vuxit där, vi sådde fotbollsgräsmatta (frön alltså), hållbart å tätt!

    hade vi nu inte hunnit så tidigt på våren så hade vi tänkt köpa färdig gräsmatta just framför huset där man går mest å så själva på sidorna om huset, så gör de flesta tydligen

  • Äldre 9 Mar 19:35
    #9

    Hotten: Vilken tid på året sådde ni? Skall snart köpa antingen gräsfrön eller färdig matta till ca 600 kvm efter dränering.

  • Äldre 9 Mar 19:41
    #10

    vi sådde förra våren men alltså vi bor i norra sverige he he så det vart 3 veckor innan midsommar, till midsommar vart det redan grönt å rätt fint men inte direkt så man gick på det ändå utan väntade 7-10 dar till.

    pratade på våren med gräsmatteförsäljare å de hade ändå inte levererat (här uppe) färdig gräsmatta innan midsommar så det tog ju inte längre för oss att så själv..

  • Äldre 18 Mar 12:58
    #11

    Ngn med förslag på ngn bra leverantör i Stockholms området? Har idag varit kontakt med Svenska Gräs men tänkte kolla med ngn till. Fick prisuppgift på 31 kr/kvm för den tåligare modellen som funkar nu allt 25 kr/kvm för classic men denna finns inte förrän i maj.

Svar på tråden Någon som vet ett ungefärligt pris på färdig gräsmatta?