• Ilse
    Äldre 5 Feb 10:47
    8747 visningar
    8 svar
    8
    8747

    Ansiktsförlamning!

    Jag har fått ansiktsförlamning av graviditeten. Det känns nattsvart just nu och jag undrar om fler råkat ut för samma sak?

    Jag vet att detta troligtvis aldrig blir bra igen, men finns det någon som kan ge mig hopp om förbättring?

  • Svar på tråden Ansiktsförlamning!
  • Nikki6
    Äldre 5 Feb 11:38
    #1

    Hej!

    Stackare, det är inte kul! Har du haft det länge? Hr du varit hos läkaren?

    Jag fick också ansiktsförlamning, men min bröt ut ett par dagar efter förlossningen. Jag är idag nästan helt återställd, jag känner mig endast lite "bortdomnad" på vänstra sidan emellanåt men det syns ingenting längre vilket jag är oerhört tacksam för.

  • Ilse
    Äldre 5 Feb 12:08
    #2

    Jag åkte till akuten den morgonen jag upptäckte det, jag trodde minst jag fått en stroke

    Enligt läkaren skulle det inte gå bort, men det har alltså din gjort?

    Jag fick heller absolut inte krysta, utan det blir snitt. synd tycker jag som haft två lätta förlossningar tidigare.

  • Nikki6
    Äldre 5 Feb 13:33
    #3

    Ja, min försvann. Det är tydligen olika,  men för de allra flesta så går det bort.

    Varför får du inte krysta? Kan det blir värre?

    I mitt fall så visste de inte orsaken till förlamningen, men de tror att det var ett herpesvirus som var orsaken (fick ett litet munsår dagen efter förlossningen) som satte sig så illa eftersom jag var nedsatt just då, jag hade havandeskapsförgiftning och förlorade 2,2 liter blod under förlossningen. Dessutom hade jag haft ett fästingbett så de misstänkte borrelia. Jag fick ta mängder med prover bla i ryggmärgsprover men det visade inget. Det är tydligen en förhöjd risk för ansiktsförlamning bara i och med graviditeten också...konstigt det där. Jag fick i alla fall tabletter mot herpesviruset och det funkade. Ca tre veckor efter utbrottet så var det nästan helst borta.

    jag fick i alla fall samma besked som du först - att det troligtvis inte skulle gå tillbaka, men en annan läkare sa sedan att de flesta blir bra. Tydligen kan man träna ansiktsmuskulaturen - inget du har hört?

  • Casper­04
    Äldre 7 Feb 10:31
    #4

    Förlorade känseln i högra delen av kroppen då trodde dom att det var atypisk migrän som senare visade sig att det var HF. Men all känsel kom tillbaka så gott som.

  • Rapunz­ella
    Äldre 7 Feb 10:39
    #5

    Tycker att du ska gå till en annan läkare och få de där uppgifterna bekräftade!

    Det vanligaste är väl att ansiktsförlamningar släpper efter ett tag. Läs mer på den här länken: index.glaxowellcome.se/SYSTEM.PLX&code=QA_ny&gid=30&page=post&_pg=5&layout=GWS&target=1

    Du kan också googla på "facialispares" och "gravid" för att få veta mer.

  • Ilse
    Äldre 11 Feb 13:56
    #6

    Hej alla! Det har börjat släppa! Jag kan nu röra läppar och känner när jag pickar på ansiktet. Jag har en läkartid i övermorgon och hoppas på bra besked då! Tack för allt stöd!

  • Äldre 12 Feb 11:32
    #7

    Jag fick likadant i slutet av min första grav va som värst i en vecka sen blev de bättre nån månad efter va jag helt återställd!

  • Hallbe­rga
    Äldre 12 Feb 20:03
    #8

    Jag fick samma 1 vecka efter förlossning. Åkte i panik in till akuten men fick åka hem. Nu, snart ett år efter så är jag inte helt återställd tyvärr. Men jag hoppas fortfarande på förbättring. Man vill ju se ut som man gjorde innan men det är väl bara att vänja sig... Tur att man har vänner o familj som stöttar till 110%

Svar på tråden Ansiktsförlamning!