- +
- Artiklar
- Planerar
- Förälder
- Mina länkar
- Skapa en ny tråd
- Regler
- Forum
- Senaste
- Nya trådar
- Omröstningar
- Quiz
- Obesvarade
- Hetaste
- Kategorier
- Adoption
- Adopterad/vuxen
- Förälder
- Hemma igen
- Hjälp/Råd
- Intresserad
- Land
- Under utredning
- Väntar barnbesked
- Övrigt
- Ekonomi & juridik
- Ekonomi
- Familjerätt
- Företagande
- Juridik
- Konsument/Inhandla
- Lån & skulder
- Spartips
- Övrigt
- Familjeliv.se
- Artiklar
- Dagens fråga
- Efterlysning - media
- Familjeliv - sajten
- Familjeliv förslagslåda
- Helgvärd
- Information
- Jultävlingar på Familjeliv
- Ny på Familjeliv
- Träffar
- Tävlingar - av Familjeliv
- Tävlingar - av medlemmar
- Övrigt
- Fritid & hobby
- Dator & Teknik
- Foto & Video
- Internet
- Motor
- Photoshop
- Pyssel
- Scrapbooking
- Släktforskning
- Spel
- Sport & Fritid
- Teknik
- Övrigt
- Fråga experten
- Barnmorskan
- Öron-näsa-hals- läkaren
- Inaktiva
- Förälder
- 40+
- Allergier
- Amning
- Attachment Parenting
- Barn 0-12mån
- Barn 1-2 år
- Barn 3-5 år
- Barn 6-12 år
- Barn/funktionshinder
- Barnböcker
- Barnkläder
- Barnomsorg
- Barns utveckling
- Barnvagnar
- Bilbarnstol/Säkerhet
- Blöjfri bebis-EC
- Blöjor/Potträning
- Bärsjal / Bärsele
- Dop & Namn
- Efter förlossningen
- Enbarnsföräldrar
- Ensam förälder
- Far/morförälder
- Flaskmatning
- Flerbarnsförälder
- Fosterförälder/barn
- Funktionsnedsättning
- Föräldrapenning
- Hemmaförälder
- Inhandla
- Kost/Matvanor
- Mobbning
- Mor-och farförälder
- Namn
- Njutningsföräldrar
- Pappor
- Pedagogik
- Prematurbarn
- Regnbågsfamilj
- Relation/samliv
- Resa med barn
- Skola
- Styv/Bonusförälder
- Syskon
- Sång/Lek/Boktips
- Sömn/Dygnsrytm
- Tonåring
- Tvillingförälder
- Ung förälder
- Ungdomar
- Uppfostran
- Utlandsförälder
- Varannan-veckas förälder
- Åkomma/sjukdom
- Övrigt
- Barnkalas
- Lekar och aktiviteter
- Gravid
- 40+
- Andra trimestern
- Arbetslivet
- Ensam gravid
- Fosterdiagnostik
- Fosterutveckling
- Förlossning
- Förlossningsrädsla
- Första barnet
- Första trimestern
- Grav. komplikationer
- Hälsa & Kost
- Inhandla/preparera
- Kejsarsnitt
- Mammakroppen
- Namn
- Oro för missfall
- Pappagrupp
- Regnbågsfamilj
- Samlevnad
- Syskon
- Tredje trimestern
- Tvillingar
- Ultraljud
- Ung & Gravid
- Övrigt
- Smärtlindring
- Hus & hem
- Bakning
- Dryck
- Heminredning
- Hus
- Lägenhet
- Matlagning
- Trädgård
- Övrigt
- Husdjur
- Akvarium
- Burfåglar
- Hundar
- Hästar
- Kaniner
- Katter
- Reptiler
- Smågnagare
- Övrigt
- Kropp & själ
- Filosofi
- Frivilligt barnlösa
- Glädje
- Kosthållning
- Medialt
- Mode
- Psykologi
- Relationer
- Rädsla/skräck
- Singel
- Skönhet
- Sorg
- Tatuering & Piercing
- Träning
- Vikt
- Övrigt
- Hälsa
- Känsliga rummet
- Abort
- Adoption
- Allmän debatt
- Barnlängtan
- Ekonomi
- Familjehem
- Familjejuridik-Vårdnadstvist
- Familjerätt
- Förlorat barn
- Förlossningsrädsla
- Föräldraskap
- Graviditet
- Kroppsligt
- Missbruk
- Missfall
- Misshandel/Våld
- Myndighetskontakt
- Psykisk ohälsa
- Relationsproblem
- Skilsmässa/Separation
- Sorg
- Styvförälder
- Svårt att få barn
- Medlemstrådar
- Allmänna
- Föräldrar
- Föräldrar med funktionsnedsättning
- Planerar barn
- Väntar barn
- Nöje
- Bloggliv
- Böcker
- Film/TV
- Humor
- Högtider
- Kultur & Konst
- Musik
- Nöje
- Poesi
- Shopping
- Övrigt
- Resor
- Pappagrupp
- Fritidsintressen
- Föräldrapenning
- Graviditet
- Infertilitet
- Pappaledighet
- Provrörsbefruktning
- Spel
- Sport
- Övrigt
- Planerar barn
- 40+
- Barnlängtan
- Ensamstående/Singel
- Fertilitet & Kropp
- Förberedelser/kost
- Graviditetssymtom
- Graviditetstest
- Kvinnosjukdomar
- Oro för missfall
- Preventivmedel
- Regnbågsfamilj
- Relation & samliv
- Syskon
- Utredning
- Äntligen gravid
- Övrigt
- Samhälle
- Anonyma diskussioner
- Arbete
- Etik
- Fråga mig vad du vill
- Irritation
- Jämställdhet/Genus
- Natur & Miljö
- Nyheter
- Politik
- Religion
- Samhälle
- Språk
- Studerande
- Vetenskapligt
- Välgörenhet
- Övrigt
- Valet 2014 - Vad tycker du?
- Sandlådan
- Egotrådar
- Ironi & satir
- Lektrådar
- Tro det eller ej
- Sex & samlevnad
- Föräldraskap
- Homo/bi/trans
- Könssjukdomar
- Leksaker/hjälpmedel
- Minskad lust
- När man inte vill
- Otrohet
- Sex & graviditet
- Sex & Sånt
- Sex efter förlossning
- Skydd
- Smärta/Obehag
- Ställningar
- Svårt att få barn
- 40+
- Behandlingar
- Ekonomi
- Endometrios
- Fertilitet och kropp
- Insemination
- Läkemedel
- Manlig infertilitet
- Ofrivillig barnlöshet
- Oförklarlig barnlöshet
- PCO
- Provrörsbefr. / IVF
- Regnbågsfamiljer
- Relation och samliv
- Ruvare
- Sekundär barnlöshet
- Singel
- Spermiedonation
- Svårt -bli gravid
- Upprepade missfall
- Utomkvedshavandeskap
- Utredning
- Äggdonation
- Ägglossning
- Äntligen gravid
- Övrigt
- änglarum
- Anhöriga
- Avbruten graviditet
- Begravning
- Grav/Minneslund
- Missfall
- Sjukvård
- Sorg
- Väntan
- Änglabarn
- Änglasyskon
- Övrigt
- Annonsera
- Kontakt
- Säkerhet & regler
- Cookies
-
puckenÄldre 22 Jun 18:2520599 visningar6 svar620599
mjuk kaka med fyllning? recept eller tips önskas snabbt!
brukar baka till killarna på jobbet, en gång i veckan. fick för mig att lyxa till det lite med en mjuk kaka med fyllning. nån som kan hjälpa mig?
-
Svar på tråden mjuk kaka med fyllning? recept eller tips önskas snabbt!
-
hejlisÄldre 22 Jun 18:30
ingen med fyllning, men en "lyxigare" och jättegod(tycker jag...)sockerkaka. gör en "vanlig" sockerkakssmet, hacka b-choklad och blanda i. ( ca 100-150g). skala och klyfta 1 äpple, smala klyftor. rulla klyftorna i socker och kanel. smöra en sockerkaksform och ströa med cocos i stället för ströbröd. häll i smeten och stick ner äppelklyftorna. grädda som vanligt!
-
Jennie BrunfloÄldre 22 Jun 18:30
Fudgekakor 175* 15-20min
200 gr smör
3 dl socker
2 ägg
1 dl kakao
4 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Glasyr:
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk sirap
100 gr mörk blockchoklad
100 gr smör
Smält smöret i en kastrull, rör ner ägg och socker, rör ner resten. Bred ut smeten på bakplåtspapper i långpannan. Grädda i 175* i 15-20min. Vänd upp kakan på bänken. Ta bort papperet genast.
Glasyr;
Koka allt utom smör i en kastrull till det tjocknat, ca: 15-20min. Blanda ner smöret. Bred såsen över den kalla kakan. Låt svalna helt. Skär i rutor och förvara i kylen eller frysen.
Morotskaka:
2 ägg
2dl socker
2dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
1tsk kanel
1 dl smält smör
3dl rivna morötter
glasyr
50g philadelpfiaost
30g rumsvarmt smör/margarin
1 1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Blanda samman ägg och socker kraftigt. Blanda och rör ner resten av ingredienserna till kakan. Grädda i 175-200 grader i ca 30 min. Låt kakan svalna innan du gör glasyren, annars så smälter den bara in i kakan. Glasyren görs på så sätt att allt bara blandas i hopp =)
Pepparkaksbakelser 175 gr 30 min
2 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
½ tsk bikarbonat
1 msk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk nejlikor
1½ dl gräddfil eller filmjölk
50 gr smält smör
garnering:
75 gr smör
1 msk nypressad apelsinsaft
cest från 1 apelsin
3½ dl florsocker
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt allt det torra och rör om. Tillsätt filen och smöret. Blanda väl. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.
Blanda samman ingredienserna till garneringen och blanda länge med elvisp eller en stor sked.
Bred över kakan när den kallnat.
Mandelkaka 175 grader 10+15 minuter
2 dl vispgrädde
1½ dl socker
5½ dl mjöl
3 tsk bakpulver
3 ägg
1 tsk kanel
fyllning:
200g smör
1½ dl socker
6 msk vispgrädde
150gr mandelspån
Rör grädde och socker till sockret nästan löst sig. (Inte vispa) Häll ner de torra ingredienserna och blanda ihop. Rör ner äggen och bred ut smeten i en smord långpanna.
Grädda i 10 minuter mitt i ugnen.
Smält smöret till fyllningen, blanda i resten. Ta ut kakan, bred på fyllningen och grädda ytterligare 15 minuter.
Skär kakan när den är varm.
Herrgårdsbröd 175gr 15 min
100 gr smör
1½ dl florsocker
2 äggulor
1 ägg
2 dl mjöl
½ tsk bakpulver
Garnering:
2 äggvitor
4 msk socker
35 gram mandelspån
Smörj och mjöla ett bakplåtspapper och lägg i en långpanna.
Rör smöret med sockret så det blir poröst. Tillsätt resten och blanda väl. Bred ut smeten i långpannan.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Häll ner sockret och vispa 2 minuter till.
Bred maränget över kakan och strö på mandeln.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
Skär i bitar när den är helt kall.
Falsk päronkaka 200grader 30min
100 gram smör eller margarin
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
1½ dl vetemjöl
2 ägg
Garnering:
1 burk konserverade päron á 420gram
100 gram hackad mandel
pärlsocker
Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Häll päronen i en sil så de rinner av. Smält margarinet och ställ det åt sidan så det kallnar. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner äggen och sist det svalna matfettet. Rör till en slät smet. Bred ut i bakformen.
Skär päronen i 8 delar och strö dom över kakan och tryck ner dom med handen. Det ska bli en jämn yta. Strö över mandeln och strö över lite pärlsocker.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter.
Servera med vispad grädde eller vaniljglass.
Choklad Charlotte 200gr
Botten:
1 ägg
½ dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk potatismjöl
½ tsk bakpulver
Fromagefyllning:
6 blad gelatin
3 ägg
1 dl socker
2½ dl mjölk
150 gram mörk choklad
3 dl vispgrädde
Till kanten:
1½ förpackning piroulinekex
Garnering:
Kakaopulver
Smör och bröa en bakform ca 24 cm i diameter med löstagbar kant. Vispa ägget och sockret poröst. Sikta ner vetemjölet, potatismjölet och bakpulvret. Rör försiktigt till en slät smet. Bred ut smeten jämt i botten på bakformen och grädda kakan mitt i ugnen i 7-8 minuter. Låt botten kallna i kylskåpet.
Lossa kakbotten från formen och diska formens kant. Ställ denna på att uppläggningsfat och lägg tillbaka den tunna sockerkaksbotten i botten. Dela kexrullarna mitt av och ställ dem tätt intill varandra runt kanten ovanpå sockerkakan i formen.
Lägg gelatinbladen i blöt i vattnet i 5 minuter. Mät upp äggen sockret och mjölken i en kastrull. Sjud blandningen under omrörning till den tjocknar. Ta den genast från värmen och tillsätt gelatinbladen och chokladen som är hackad i småbitar. Rör till chokladen smält och krämen är slät. Ställ åt sidan att svalna. Vispa grädden och vänd ner i den svala chokladkrämen. Bre ut fromagen jämnt i formen och ställ kallt att stelna några timmar.
Lossa formkanten och lyft bort den. Sikta över lite kakao.
Seg Chokladtårta
175 g mörk blockchoklad
175 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
300g polly (men hon jag fick receptet av sa att det räcker gott och väl med en påse, hon brukar ha i en blå påse polly)
½ dl vetemjöl
2 tsk kaffe
Smält blockchokladen och smöret tillsammans.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt mjöl och kaffe, rör ihop.
Tillsätt chokladsmöret och rör om.
Häll i pollyn och rör om.
Smöra och bröa en form, gärna en sockerkaksform med löstagbar botten och häll smeten i den.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader 30-35 minuter.
Kakan smakar bäst om man gör den dagen före man ska äta den, då blir den inte så "lös".
-
Varför inte en hederlig gammal sverigekaka?
Sverigekaka
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokhett vatten
fyllning:
125 g margarin (ej smör!)
4 msk vanillinsocker
1 dl mjölk
Smörj och bröa en rund kakform. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl med bakpulver och rör ner. Tillsätt det heta vattnet och rör om försiktigt tills smeten är slät. Häll smeten i formen och grädda i 175°C 40-50 minuter (beroende på hur stor formen är). Smält margarinet till fyllningen och blanda ned vanillinsockret och mjölken. Rör om tills fyllningen tjocknar något. Dela kakan i två bottnar (strax ovanför mitten). Bred ut fyllningen över den undre bottnen. Lägg på den övre bottnen och pudra med florsocker.