- +
- Artiklar
- Planerar
- Förälder
- Mina länkar
- Skapa en ny tråd
- Regler
- Forum
- Senaste
- Nya trådar
- Omröstningar
- Quiz
- Obesvarade
- Hetaste
- Kategorier
- Adoption
- Adopterad/vuxen
- Förälder
- Hemma igen
- Hjälp/Råd
- Intresserad
- Land
- Under utredning
- Väntar barnbesked
- Övrigt
- Ekonomi & juridik
- Ekonomi
- Familjerätt
- Företagande
- Juridik
- Konsument/Inhandla
- Lån & skulder
- Spartips
- Övrigt
- Familjeliv.se
- Artiklar
- Dagens fråga
- Efterlysning - media
- Familjeliv - sajten
- Familjeliv förslagslåda
- Helgvärd
- Information
- Jultävlingar på Familjeliv
- Ny på Familjeliv
- Träffar
- Tävlingar - av Familjeliv
- Tävlingar - av medlemmar
- Övrigt
- Fritid & hobby
- Dator & Teknik
- Foto & Video
- Internet
- Motor
- Photoshop
- Pyssel
- Scrapbooking
- Släktforskning
- Spel
- Sport & Fritid
- Teknik
- Övrigt
- Fråga experten
- Barnmorskan
- Öron-näsa-hals- läkaren
- Inaktiva
- Förälder
- 40+
- Allergier
- Amning
- Attachment Parenting
- Barn 0-12mån
- Barn 1-2 år
- Barn 3-5 år
- Barn 6-12 år
- Barn/funktionshinder
- Barnböcker
- Barnkläder
- Barnomsorg
- Barns utveckling
- Barnvagnar
- Bilbarnstol/Säkerhet
- Blöjfri bebis-EC
- Blöjor/Potträning
- Bärsjal / Bärsele
- Dop & Namn
- Efter förlossningen
- Enbarnsföräldrar
- Ensam förälder
- Far/morförälder
- Flaskmatning
- Flerbarnsförälder
- Fosterförälder/barn
- Funktionsnedsättning
- Föräldrapenning
- Hemmaförälder
- Inhandla
- Kost/Matvanor
- Mobbning
- Mor-och farförälder
- Namn
- Njutningsföräldrar
- Pappor
- Pedagogik
- Prematurbarn
- Regnbågsfamilj
- Relation/samliv
- Resa med barn
- Skola
- Styv/Bonusförälder
- Syskon
- Sång/Lek/Boktips
- Sömn/Dygnsrytm
- Tonåring
- Tvillingförälder
- Ung förälder
- Ungdomar
- Uppfostran
- Utlandsförälder
- Varannan-veckas förälder
- Åkomma/sjukdom
- Övrigt
- Barnkalas
- Lekar och aktiviteter
- Gravid
- 40+
- Andra trimestern
- Arbetslivet
- Ensam gravid
- Fosterdiagnostik
- Fosterutveckling
- Förlossning
- Förlossningsrädsla
- Första barnet
- Första trimestern
- Grav. komplikationer
- Hälsa & Kost
- Inhandla/preparera
- Kejsarsnitt
- Mammakroppen
- Namn
- Oro för missfall
- Pappagrupp
- Regnbågsfamilj
- Samlevnad
- Syskon
- Tredje trimestern
- Tvillingar
- Ultraljud
- Ung & Gravid
- Övrigt
- Smärtlindring
- Hus & hem
- Bakning
- Dryck
- Heminredning
- Hus
- Lägenhet
- Matlagning
- Trädgård
- Övrigt
- Husdjur
- Akvarium
- Burfåglar
- Hundar
- Hästar
- Kaniner
- Katter
- Reptiler
- Smågnagare
- Övrigt
- Kropp & själ
- Filosofi
- Frivilligt barnlösa
- Glädje
- Kosthållning
- Medialt
- Mode
- Psykologi
- Relationer
- Rädsla/skräck
- Singel
- Skönhet
- Sorg
- Tatuering & Piercing
- Träning
- Vikt
- Övrigt
- Hälsa
- Känsliga rummet
- Abort
- Adoption
- Allmän debatt
- Barnlängtan
- Ekonomi
- Familjehem
- Familjejuridik-Vårdnadstvist
- Familjerätt
- Förlorat barn
- Förlossningsrädsla
- Föräldraskap
- Graviditet
- Kroppsligt
- Missbruk
- Missfall
- Misshandel/Våld
- Myndighetskontakt
- Psykisk ohälsa
- Relationsproblem
- Skilsmässa/Separation
- Sorg
- Styvförälder
- Svårt att få barn
- Medlemstrådar
- Allmänna
- Föräldrar
- Föräldrar med funktionsnedsättning
- Planerar barn
- Väntar barn
- Nöje
- Bloggliv
- Böcker
- Film/TV
- Humor
- Högtider
- Kultur & Konst
- Musik
- Nöje
- Poesi
- Shopping
- Övrigt
- Resor
- Pappagrupp
- Fritidsintressen
- Föräldrapenning
- Graviditet
- Infertilitet
- Pappaledighet
- Provrörsbefruktning
- Spel
- Sport
- Övrigt
- Planerar barn
- 40+
- Barnlängtan
- Ensamstående/Singel
- Fertilitet & Kropp
- Förberedelser/kost
- Graviditetssymtom
- Graviditetstest
- Kvinnosjukdomar
- Oro för missfall
- Preventivmedel
- Regnbågsfamilj
- Relation & samliv
- Syskon
- Utredning
- Äntligen gravid
- Övrigt
- Samhälle
- Anonyma diskussioner
- Arbete
- Etik
- Fråga mig vad du vill
- Irritation
- Jämställdhet/Genus
- Natur & Miljö
- Nyheter
- Politik
- Religion
- Samhälle
- Språk
- Studerande
- Vetenskapligt
- Välgörenhet
- Övrigt
- Valet 2014 - Vad tycker du?
- Sandlådan
- Egotrådar
- Ironi & satir
- Lektrådar
- Tro det eller ej
- Sex & samlevnad
- Föräldraskap
- Homo/bi/trans
- Könssjukdomar
- Leksaker/hjälpmedel
- Minskad lust
- När man inte vill
- Otrohet
- Sex & graviditet
- Sex & Sånt
- Sex efter förlossning
- Skydd
- Smärta/Obehag
- Ställningar
- Svårt att få barn
- 40+
- Behandlingar
- Ekonomi
- Endometrios
- Fertilitet och kropp
- Insemination
- Läkemedel
- Manlig infertilitet
- Ofrivillig barnlöshet
- Oförklarlig barnlöshet
- PCO
- Provrörsbefr. / IVF
- Regnbågsfamiljer
- Relation och samliv
- Ruvare
- Sekundär barnlöshet
- Singel
- Spermiedonation
- Svårt -bli gravid
- Upprepade missfall
- Utomkvedshavandeskap
- Utredning
- Äggdonation
- Ägglossning
- Äntligen gravid
- Övrigt
- änglarum
- Anhöriga
- Avbruten graviditet
- Begravning
- Grav/Minneslund
- Missfall
- Sjukvård
- Sorg
- Väntan
- Änglabarn
- Änglasyskon
- Övrigt
- Annonsera
- Kontakt
- Säkerhet & regler
- Cookies
-
Svar på tråden ugnsbakad fläskfilé
-
Detta brukar vi göra:
Bryn filén runt om, salta och peppra.
Snitta filén i cm-stora skivor - dock inte ända ner, de ska sitta kvar.
Sen tar du salamiskivor och brer färskost på (tex vitlök eller vad du nu gillar) och stoppar ner mellan skivorna.
Sen steker du den i ugnen tills den är klar (minns ej grader-tid). Servera med klyftpotatis och tzatziki. -
Väntar på nr 2Äldre 21 Nov 14:41
eller så kan du helsteka fläskfilen på svag värme krydda.
slå sedan in den i filodeg tillsammans med stekt svamp pensla med smör och in i ugnen tills degen är knaprig och ljus brun.
till det typ en pepparsås?
potatis kroketter?
och en riktigt god sllad med massor av färger :o) -
k girlÄldre 21 Nov 14:46
Jag brukar bryna fläskfilén runt om och salta och peppra. Breder ut ett ark smördeg och skär gorgonzolaost i bitar som jag lägger jämnt på smördegsarket. Lägger fläskfilén på arket, virar runt och sluter tätt. Sen får den steka i ugnen i 30-40 minuter, till dess att filén är genomstekt.
-
Äldre 21 Nov 14:51Steker du den i ugn då? Och hur länge ska man ha den inne så att den blir genomstekt?Ejin skrev 2008-11-21 14:42:57 följande:vi brukar bara krydda rejält runt om o sen vira in den i bacon o helsteka... gott gott...
-
Äldre 21 Nov 14:52
Väntar på nr 2 skrev 2008-11-21 14:41:20 följande:
eller så kan du helsteka fläskfilen på svag värme krydda.slå sedan in den i filodeg tillsammans med stekt svamp pensla med smör och in i ugnen tills degen är knaprig och ljus brun.till det typ en pepparsås?potatis kroketter?och en riktigt god sllad med massor av färger :o)Hur länge ska den vara i ugnen? -
Glad lessen skrev 2008-11-21 14:51:07 följande:
Steker du den i ugn då? Och hur länge ska man ha den inne så att den blir genomstekt?de e bara att putta in den i ugnen... de går kanske på ca 20 min... längre om den e stor... brukar skära lite lätt i den tjockaste delen så man vet om de e klart... det är bättre att ha lite lägre värme än för hög så att de tar lite längre tid för den bir saftigast då...
vill man lyxa till de kan man skåra den lite innan o trycka i ost med god smak o sen linda bacon... jag e lite av en ostoman... -
Äldre 21 Nov 15:07Ejin skrev 2008-11-21 14:58:00 följande:Glad lessen skrev 2008-11-21 14:51:07 följande:kan man ha rödvins sås till den?
de e bara att putta in den i ugnen... de går kanske på ca 20 min... längre om den e stor... brukar skära lite lätt i den tjockaste delen så man vet om de e klart... det är bättre att ha lite lägre värme än för hög så att de tar lite längre tid för den bir saftigast då...vill man lyxa till de kan man skåra den lite innan o trycka i ost med god smak o sen linda bacon... jag e lite av en ostoman... -
Glad lessen skrev 2008-11-21 15:07:12 följande:
kan man ha rödvins sås till den?vi brukar ha bea eller rödvins... eller båda hehheh..sambon är ett beanäs freak...... eller bakpotatis med räkröra eller kryddsmör ... mmm.. nu blir jag lite sugen... -
Sara och MajaÄldre 21 Nov 15:10
Vi brukar helsteka fläskfilén och sedan skära den i skivor. På varje skiva brer jag lite chmpinjoncreme (finns att köpa på burk) sedan lägger jag skivorna omlott i en ugnsform och gör en champinjonstuvning som jag häller över fläskfilén. Om man vill kan man toppa med lite riven ost.
-
Sara och Maja skrev 2008-11-21 15:10:58 följande:
Vi brukar helsteka fläskfilén och sedan skära den i skivor. På varje skiva brer jag lite chmpinjoncreme (finns att köpa på burk) sedan lägger jag skivorna omlott i en ugnsform och gör en champinjonstuvning som jag häller över fläskfilén. Om man vill kan man toppa med lite riven ost.de ska jag komma ihåg .... både sambon o jag gillar championer super mkt..sen gillar jag sånt man kör i ugn som är lite gratäng aktigt me -
brummagummanÄldre 21 Nov 15:22
Skär ett snitt längs hela filén, salta o peppra och bryn den i panna. klipp/skär bacon i små bitar och knaperstek. Läg baconet, mozzarellaost och färsk basilika i snittet. Smördeg runt och limma med vispat ägg. In i ugnen på ca 175-200 grader i kanske 20- 30 min. Skär ett snitt eller använd termometer om du är osäker. Jättegott med nån kall vitlöksgegga till. Typ creme fraiche´, vitlök, salladskrydda
-
Väntar på nr 2Äldre 21 Nov 15:52
Glad lessen skrev 2008-11-21 14:52:12 följande:
Väntar på nr 2 skrev 2008-11-21 14:41:20 följande: Hur länge ska den vara i ugnen?du kollar genom att sticka i den, köttsaften ska vara lätt rosa då är den perfekt