ugnsbakad fläskfilé
Jag skulle vilja ha lite goda recept på just ugnsbakad fläskfilé. Tänkte ha det som middag ikväll Så finns här någon duktig kock?
Jag skulle vilja ha lite goda recept på just ugnsbakad fläskfilé. Tänkte ha det som middag ikväll Så finns här någon duktig kock?
Detta brukar vi göra:
Bryn filén runt om, salta och peppra.
Snitta filén i cm-stora skivor - dock inte ända ner, de ska sitta kvar.
Sen tar du salamiskivor och brer färskost på (tex vitlök eller vad du nu gillar) och stoppar ner mellan skivorna.
Sen steker du den i ugnen tills den är klar (minns ej grader-tid). Servera med klyftpotatis och tzatziki.
eller så kan du helsteka fläskfilen på svag värme krydda.
slå sedan in den i filodeg tillsammans med stekt svamp pensla med smör och in i ugnen tills degen är knaprig och ljus brun.
till det typ en pepparsås?
potatis kroketter?
och en riktigt god sllad med massor av färger :o)
vi brukar bara krydda rejält runt om o sen vira in den i bacon o helsteka... gott gott...
kött smakar bäst om det är helstekt tycker jag iaf.... saftigare
Jag brukar bryna fläskfilén runt om och salta och peppra. Breder ut ett ark smördeg och skär gorgonzolaost i bitar som jag lägger jämnt på smördegsarket. Lägger fläskfilén på arket, virar runt och sluter tätt. Sen får den steka i ugnen i 30-40 minuter, till dess att filén är genomstekt.
Tack för alla tips, hungrig blev jag som 17 nu
Väntar på nr 2 skrev 2008-11-21 14:41:20 följande:
Glad lessen skrev 2008-11-21 14:51:07 följande:
Glad lessen skrev 2008-11-21 15:07:12 följande:
Vi brukar helsteka fläskfilén och sedan skära den i skivor. På varje skiva brer jag lite chmpinjoncreme (finns att köpa på burk) sedan lägger jag skivorna omlott i en ugnsform och gör en champinjonstuvning som jag häller över fläskfilén. Om man vill kan man toppa med lite riven ost.
Sara och Maja skrev 2008-11-21 15:10:58 följande:
Skär ett snitt längs hela filén, salta o peppra och bryn den i panna. klipp/skär bacon i små bitar och knaperstek. Läg baconet, mozzarellaost och färsk basilika i snittet. Smördeg runt och limma med vispat ägg. In i ugnen på ca 175-200 grader i kanske 20- 30 min. Skär ett snitt eller använd termometer om du är osäker. Jättegott med nån kall vitlöksgegga till. Typ creme fraiche´, vitlök, salladskrydda
Glad lessen skrev 2008-11-21 14:52:12 följande: