• Elesma­mma
    Äldre 1 Apr 13:58
    73818 visningar
    28 svar
    28
    73818

    Biverkningar av järntabletter?

    Jag började äta järntabletter förra veckan. Har ätit i en vecka nu. Jag har blivit jättedålig i magen, mår illa och har ont i magen. Funderar på om det har med järntabletterna att göra. Någon mer som upplevt liknande? Eller kan det vara något annat? Är i vecka 24 nu...

  • Svar på tråden Biverkningar av järntabletter?
  • FunnyY­ummy
    Äldre 5 Apr 07:27
    #11

    Jag var likadan - hård i magen och magknip. Slutade med Niferexen och började med Blutsaft istället. Får se nu nästa gång hos BM om det räcker.

  • Äldre 5 Apr 19:27
    #12
    Elesmamma skrev 2009-04-01 14:06:11 följande:
    Har läst bipacksedeln och där står hård eller lös i magen i sällsynta fall...typ 1 på 10 000.
    Haha, jag såg det, egentligen borde alla som får magknas av dem (typ alla jag känner) höra av sig till tillverkaren och rapportera biverkningen. Det suger ju att de verkar så gott som fria från biverkningar.
  • Waterl­illy
    Äldre 6 Apr 07:43
    #13

    Drick blutsaft istället!!!!!!!!!!!
    Gud vilka problem jag fick av järntabletter =( Så tillslut gjorde jag som verkligen aaalla tipsade mig om, köpte blutsaft och började dricka. Å vilken skillnad det blev =) Magen bättrade sig avsevärt! och jag kände mig piggare redan efter ett par dygn pga alla övriga nyttiga vitaminer i saften :) smakar skit, men vad gör man inte för sitt lilla knyte i magen =)

  • hannam­iller
    Äldre 6 Apr 07:48
    #14

    blää jag fick testa många olika. men kunde till slut inte ta någon för jag mådde så dålugt av dom..
    Det slutade med att dom fick ge järn i drop för mig..
    gick mycket bättre..

  • EliLeo­Ma
    Äldre 6 Apr 07:50
    #15

    Mrs Rasmusson skrev 2009-04-06 07:43:36 följande:


    Drick blutsaft istället!!!!!!!!!!!Gud vilka problem jag fick av järntabletter =( Så tillslut gjorde jag som verkligen aaalla tipsade mig om, köpte blutsaft och började dricka. Å vilken skillnad det blev =) Magen bättrade sig avsevärt! och jag kände mig piggare redan efter ett par dygn pga alla övriga nyttiga vitaminer i saften :) smakar skit, men vad gör man inte för sitt lilla knyte i magen =)
    Jag drack blutsaft min första grav, men fick ändå börja med järntabletter några veckor senare för jag hade för lågt värde!
  • Äldre 10 Apr 22:32
    #16

    Tyvärr innehåller Blutsaft inte så hög dos järn. Jag klarar inte heller järntabletter, men har nu provat de nya brustabletterna Fexim. Magen har inte reagerat ett dugg och mitt värde har gått upp . Det smakar urk och är ganska dyrt, men det är det värt.

  • Äldre 11 Apr 23:28
    #17

    Jag äter också Niferexen och får diarre och mår allmänt kymigt av dem, så jag har dragit ner på dem till var 3:e dag cirka och hoppas på att det ger sig.

  • Smulan­87
    Äldre 11 Apr 23:29
    #18
    de finns lite mildare järntableter, testa HEMOFER!
    BF 11Juni 2009
  • Äldre 12 Apr 16:37
    #19

    Jag äter också Niferex och får magknip och blir lös i magen av dem. Tar dem bara varannan dag numera och nu är det bättre iaf! Få se om järnvärdet är okej vid nästa MVC besök...


    Mamma till Vinga 070108 & bebis i magen BF 090820
  • Fiii
    Äldre 15 Apr 13:24
    #20

    låter som en biverkning från järntabletterna i mina öron. vet inte när på dagen du tar dina, men för mig har det gjort skillnad. jag har "känslig mage" med mycket magkatarr etc och jag har trots lite halv-lågt järnvärde i samråd med min BM försökt undvika järntabletter (och försökt få i mig järn på andra sätt) eftersom magen blir så dålig. sist hade jag dock riktigt lågt värde, var blek och svimfärdig och dan och fick order om att ta Niferex (som är de starkaste tror jag, har också hört att Hemofer ska vara "snällare") om jag inte skulle riskera att bli inlagd. har börjat lugnt med en tablett om dagen för att öka långsamt (vet inte hur ditt värde ser ut och hur många du behöver) och är noga med att alltid ta dem efter en stabil måltid mitt på dagen och *peppar peppar* hitintills har det funkat okej (lite skit får man kanske räkna med ).

    vet inte om detta stämmer för någon annan än mig, men jag har provat att ta vid olika tidpunkter och bäst mår jag som sagt om jag tar dem efter (äter upp först) en måltid mitt på dagen. att ta dem till frukost funkar inte alls för mig tex. då slog magen bakut och frukosten kom i retur så att säga...

  • Goldie
    Äldre 15 Apr 17:53
    #21

    Jag har lämnat blod innan så jag har i perioder ätit järntabletter och det är inga fina upplevelser! Äter multivitaminer för gravida men sjönk i Hb ändå så BM ville ge mig järntabletter. Åh nej! tänkte jag...vet ju vad detta innebär plus att nu när jag är gravid så är magen långsam bara för det också...blä!

    Fick Niferex och de fungerar bra efter några veckor. Ifall det känns som att magen stannar brukar jag ta Inolaxol som man rör i lite fil och det binder vätska i magen. Man känner sig som en gammal kärring på ålderdomshem, men,men...

    Blutsaft är bra, men om man väl har fått lågt Hb ska man nog ta järntabletter tills det är normalt iaf sedan kan man köra på Blutsaft. Niferex är på 100 mg och i Blutsaft är det 20 mg...

    Håller med om att det blir bättre om man inte tar dem på morgonen, brukar ta mina på kvällen någon timme efter middagen.

    Hoppas det reder ut sig med magen annar tycker jag du ska säga till så du får testa någon annan sort! Det sämsta är om du inte tar dem och fortsätter ha lågt Hb. Och det är nästan omöjligt att äta sig till normalt Hb om man ligger lågt, man behöver såpass mycket järn!

  • Äldre 28 May 11:16
    #22

    Började idag med niferex. Tog på morgonen på tom mage som det står att man ska göra och bara efter 1 timme kände jag magsmärtor , vilade en stund och vaknade av magknip. Står ju att man kan få förstoppning och jag som redan har rätt hård avföring gillar verkligen inte tanken på att fortsätta med tabletterna :/ jag har ju inte jätte lågt blodvärde och bm sa att jag skulle ta varannan dag men jag hatar magknip !

    Blutsaft som ni skriver om, är det mycket bättre eller?

  • Äldre 9 Jun 17:59
    #23

    Jag blev väldigt dålig av tabletterna niferex. Efter en så vågade jag inte ta dom nå mer :/ så jag köpte blutsaft och det funkar jätte bra. Tycket inte heller det smakar illa utan mer plommon smak :)

  • Äldre 10 Jun 00:23
    #24

    Ta dom på kvällen innan läggdags. Det har hjälpt mig äntligen..3e barnet..

  • Äldre 10 Jun 07:19
    #25

    Nässlor innehåller järn och mycket andra nyttigheter (fast blir tokig på dem i trädgården!). Har plockat och torkat och ska mixa till pulver. Sen tar man 2 msk om dagen, går bra att blanda i smoothie t.ex.


    bf 23 oktober
  • Äldre 17 Aug 14:55
    #26

    är det någon av er som fått missfärgning på tänderna av järntabetter?..

    har precis börjat äta dem och är jätte rädd för missfärgning på tänderna.. hur vanligt är det för hittar inte de i bipacksedeln 

  • Äldre 23 Jan 11:43
    #27

    Fick precis ett tips av en vännina som är barnmorska att testa Sideral. Lite dyrare dock, men tre gånger så effektivt som vanliga järntabletter samt att man slipper ont i magen... funkat super bra för mig. 

  • Äldre 23 Jan 12:44
    #28
    Klara Pedersen skrev 2019-01-23 11:43:58 följande:

    Fick precis ett tips av en vännina som är barnmorska att testa Sideral. Lite dyrare dock, men tre gånger så effektivt som vanliga järntabletter samt att man slipper ont i magen... funkat super bra för mig. 


    Jag har prövat många olika järntabletter inkl Duroferon, Niferex och också Sideral forte, men det fungerar inte för mig. Jag får förstoppning eller ont i magen av alla järntabletter. Så numera får jag järndropp (Ferinject) årligen, det är det enda som fungerar bra.
Svar på tråden Biverkningar av järntabletter?