• Abbie
    Äldre 11 Jun 08:23
    7302 visningar
    13 svar
    13
    7302

    Ont i njurarna

    Jag är gravid i v21 och vaknar varje morgon av att jag har ont i mina njurar, blir inte bättre av att jag går på toaletten. Ska det vara såhär eller är det något som är fel? Tänkte att bebisen kanske trycker på där?
    Någon som har som mig?

  • Svar på tråden Ont i njurarna
  • Äldre 11 Jun 08:26
    #1

    Tycker du borde kontakta bm så du inte fått urinvägsinfektion som gått upp i njurarna...

  • Abbie
    Äldre 11 Jun 08:28
    #2
    Modin skrev 2009-06-11 08:26:17 följande:
    Tycker du borde kontakta bm så du inte fått urinvägsinfektion som gått upp i njurarna...
    Men då borde det väl göra ont i njurarna hela tiden och inte bara på morgonen?
  • Äldre 11 Jun 08:31
    #3

    jo de är sant.. men ring till din bm så har hon säkert något svar på de..

  • Abbie
    Äldre 11 Jun 08:33
    #4
    Modin skrev 2009-06-11 08:31:50 följande:
    jo de är sant.. men ring till din bm så har hon säkert något svar på de..
    Det ska jag nog ta och göra. Tack!
  • Äldre 11 Jun 10:32
    #5

    jag har också så! gravid v 23. varje morgon, ajaj i njurarna men det ger sig efter kanske en kvarts vaken tid när man har kissat och så. tala gärna om vad din bm säger om du ringer henne!

  • Äldre 11 Jun 13:00
    #6

    Jag misstänker också att jag har ont i ena njuren, får ibland så ont på natten (aldrig på dagen) att jag knappt kan sova. Min BM sa att det skulle kunna vara en "tyst UVI" som vandrar upp i njurarna, och att under natten samlas det dåliga upp i njuren och att det är därför det i så fall gör ont bara på natten.

    Men jag har lämnat ett prov för UVI-test nu så får vi se...

  • majka7­9
    Äldre 11 Jun 18:12
    #7

    Jag har nu vid två tillfällen fått så kraftigt ont i njuren på högra sidan att jag knappt kunde gå. Är i v. 24. Nu i helgen var det värst, vägen från toa tillbaka till sängen var en riktig pina. Men sen när jag väl hittat en behaglig liggställning så avtog smärtan, men jag kände av det lite till o från under hela dagen. Ringde sjukvårdsupplysningen och de hänvisade mig vidare till specialistförlossningen. Där kunde de bara gissa på vad det kunde vara, njursten, gallsten, att magen trycker på så att njuren inte kan tömmas ordentligt osv. I alla fall så sa de till mig att om smärtan skulle återkomma så skulle jag höra av mig för att ev komma in och undersökas. Om inte, så tyckte de ändå att min vanliga MVC borde kolla upp detta. Har nu pratat med min läkare på MVC och de ville till att börja med att jag skulle lämna urinprov för odling och om smärtan återkom skulle jag höra av mig direkt. Så det låter inte som något jättefarligt men inte hellre som något man bara kan låta gå sin lilla gång. Så jag tycker att ni som har besvären ska ta kontakt med er BM!

  • Zhagah
    Äldre 12 Jun 15:16
    #8

    Jag hade oxå ont i njurarna, men trodde det hade med foglossningen att göra.. är ju lite svårt att placera smärtan ibland. Men så efter några dagar fick jag plötsligt världens frossa och efter bara några minuter var febern uppe i 39.
    Det visade sig att jag hade uvi, så kolla upp er. Gå inte och dra ut på det som jag gjorde. Nu har jag ätit medecin ett tag och mår mycket bätttre men kroppen blir ju extra trött och svag.

  • Abbie
    Äldre 12 Jun 15:35
    #9

    Jag pratade med min bm idag, och hon trodde att det kunde vara att bebisen pressar på urinledarna när jag ligger ner, därav så får jag ont i njurarna, för det blir svårare för kisset att komma från nuren till urinblåsan.
    Men för säkerhets skull så fick jag en läkartid i början på nästa vecka.

  • ewq
    Äldre 12 Jun 15:42
    #10

    Jag hade också det så under de veckorna. Men det gick över.. Kom bara på morgonen..

  • AlvaLo­visa
    Äldre 12 Jun 15:44
    #11

    En gravid kompis till mig blev inlagd på sjukhus i en vecka när hon hade haft ont i njurarna, det var en inflammation som gick över med penicillin.

  • Martal­in
    Äldre 12 Jun 16:55
    #12

    Jag får jätteont i högra njuren, ibak på ryggen och i fram i magen-som en kniv rakt igenom, när jag blir mycket kissenödig, så på morgonen känner jag av det rejält och även på dagarna. Har vart värre nu idag och igår, funderar på om jag behöver kolla upp det. Gjorde uvi-prov för 2 veckor sedan då jag tyckte mej känna nåt svagt över njuren i bak, men har inte hört nåt så då var det nog inget iaf. Och två veckor innan dess så hade jag oxå små-känningar från o till.. Känns ju lite löjligt att behöva ringa bm/vc varannan vecka när de inte visat nåt. Fast om nu det som jag kännt igår och idag fortsätter så kommer jag nog kolla upp det, för de känns inte riktigt bra! :S Sååå ont ska de väl inte behöva göra, vad är de som gör såå ont isf?!

  • Cateri­nek
    Äldre 12 Jun 17:10
    #13

    KOlla upp det jag fick jätteont i mage och rygg...åkte in akut i vecka 28 och hade njursten. Blev inlagd och opererad stannade i 2 veckor på sjukhuset...inte kul

Svar på tråden Ont i njurarna