• Mysan2­46
    Äldre 16 Jun 10:00
    65507 visningar
    8 svar
    8
    65507

    Lekar till midsommar för vuxna!

    Har alltid varit lekledare i min vänskapskrets och trivs bra med det men tillslut tar ju ideérna och fantasin slut.

    De klassiska stafettalternativen Norsk fylla, Potatis på sked
    Kräftgång,På alla 4, penna på snöre i flaska osv har man ju kört några gånger nu ;)

    Någon som har nån härlig ny lek som garanterat fram kallar endel skratt?

    :)

    Är tacksam för svar!

  • Svar på tråden Lekar till midsommar för vuxna!
  • sexbar­nsmamm­an
    Äldre 16 Jun 15:48
    #1

    Var på kalas nyligen och fick spotta gröna grodor!Vi skrattade så vi skrek. Det var de gröna godisgrodorna som vi fick använda och sedan mättes distansen. NY för mig!!

  • flings­alt
    Äldre 16 Jun 18:11
    #2

    Stafett.

    Rätt kul är att ta papperskassar, en för varje lag. Från början till slut ska man stå på ett ben. Man hoppar fram till påsen, sedan böjer man sig framåt och greppar påsen med MUNNEN till upprätt ställning för att sedan släppa ner den. Man får naturligtvis inte ta hjälp av händerna. De håller man i bakom ryggen.
    När person 1 har gjort det, kommer lekledaren fram och klipper raskt av ett par cm av påsens övre kant medan personen hoppar banan tillbaka till nästa.

    Det hela blir alltså svårare och svårare ju mer av påsen som klipps ned. Den som börjar får hoppa tillbaka och ställa sig sist i kön och så fortsätter man tills något lag inte klarar det längre.

    Detta är faktiskt sjukt kul när någon står och vinglar på ett ben och försöker hitta på bästa sättet att böja sig ner och få tag i påsen på.

  • Rullga­rdina
    Äldre 16 Jun 18:25
    #3

    Något som kan bli hysteriskt roligt är att ge alla varsitt hemligt uppdrag att utföra under middagen. Uppdragen kan man dela ut på olika sätt (enom att lotta ut uppdragslappar eller genom att fästa en lapp under varje tallrik tex) Uppdragen blir på den nivån lekledaren anser är lämplig i sällskapet 

    Vi har haft uppdrag av typen:


    Res dig upp och säg skål innan du dricker -varje gång! Envisas med att säga fel namn till din bordsgranne Säg följande när du har ätit färdigt: "Inte nog med att sällskapet varit uselt, det här var tamefan det värsta jag ätit i hela mitt liv!!" Få igång en allsång mitt under middagen Börja varje mening med "Ja, som min vän Urban hade sagt.." Fråga bordsgrannen till höger hur det gick med den där analklådan, blev hon/han av med den eller behöver hon/han fler tips som kanske kan hjälpa? Det är bara fantasin som sätter gränser, och jag lovar att det kan bli riktigt kul!
  • Rullga­rdina
    Äldre 16 Jun 18:27
    #4

    Man får alltså inte berätta för någon annan vilket uppdrag man har fått, och roligast är ju om alla låtsas som om de inte fått något uppdrag.. hemligt ska det vara!

  • Äldre 16 Jun 19:56
    #5

    Istället för pennan i snöret o ner i flaskan kan man binda en sockerbit i snöret.Sedan ska man gunga så man får tag i sockerbiten med munnen utan hjälp av händerna.

  • flings­alt
    Äldre 17 Jun 10:45
    #6

    Puff

  • Äldre 17 Jun 20:52
    #7

    Om man knyter ihop resårband i lagom stor form för huvudet så sätter man bandet först mellan nästan o överläppen (runt huvet liksom)
    Sedan ska man lirka ner gummibandet till halsen utan att använda händer eller armar.
    Man får heller inte använda axeln för att få ner bandet.

    Ut med tungan och det blir MASSA roliga grimarser under tiden!
    Roligast är om man är i lag så man har extra press på sig och de andra kan se på när man gör de fula grimarserna! :)

  • Mysan2­46
    Äldre 17 Jun 22:05
    #8

    Hahah! Gu vilka roliga lekar ni alla har skrivit! Tack så jättemycket!
    Kommer bli kalaskul på min fest ;)

Svar på tråden Lekar till midsommar för vuxna!