• 060810

    Epilepsitråden 9

    Epilepsitrådens skyddsängel Vilmer vakar över våra barn. Saknar er ellie2. Tack för allt stöd.

    Välkommen till Familjelivs epilepsi tråd där vi diskuterar allt om epilepsi, misstänkt epilepsi, leva med epilepsi eller om du bara vill beklaga dig eller har frågor/är nyfiken om epilepsi. Ni är alla välkommna.
    Tonen i tråden är trygg och varm och om någon uttrycker sig klumpigt försök att "missförstå rätt".
    Nedan följer en kort beskrivning av några av oss som tjattrar här mest.

    Schnappi i magen: Mino född mars 2008. Medicinerar med Trileptal. Vi bor i Knislinge i Skåne.

    AnnaSC: Axel född april 2007. Medicinerar med Lamictal, Ergenyl och Iktorivil. Hörby, Skåne

    Mopsan: Lusken född juli 2004, Lamictal, Falköping Skaraborg

    Triplet lady: Joar född juni 2008. Medicinerar med kortison och Sabrilex. Bor utomlands.

    Myran 2008: Myran född Augusti 2008. Medicinerar med Fenemal, Sabrilex + genomgår Synachten behandling. Bor i Göteborg.

    Smuliz: Amanda född Maj 2008. Medicinerar med Absenor och Iktorivil. Går på USÖ Örebro.

    lillis23: Elliot född juli 2008. Medicinerar just nu med Absenor och Iktorivil. Bor i Värmland.

    Happy2: Född 80 och medicineras med tegritol och Keppra, bor i Södertäje.

    MrsEkka: Alvin född juli 2008. Mediciner just nu: Fenemal, Iktorivil och Tegretol. Bor i Dalarna.

    Per Se: dotter maj 2007. Ergenyl, Iktorivil, Lamotrigin, Trileptal. Simrishamn, Skåne

    Eldo: D född 2003. Trileptal, Iktorivil, Lamotrigin. Bor i Skåne.

    Eela: M född 2005, medicineras med Tegretol, bor i Värmland

    Tjiho!: Eddie född 2007. Mediciner just nu: Keppra, Lamotrigin, Nitrazepam, Inovelon, Betapred o Melatonin. Vi bor i Uppsala.

    Kryztina: Wilmer född 2005. Mediciner just nu: Ergenyl och Trileptal. Bor i Halmstad.

    Morrisey: Emil född 2008. Mediciner just nu: Sabrilex och Topimax. Bor i Malmö.

    Busfrömamman: Dotter född nov 2005. Mediciner just nu: Trileptal och Keppra. Bor i Skåne

    olle04: Son född april 2007 medicinerar just nu Topimax och Orfiril.

    Little fisch: Ida född 2004 medicinerar just nu Lamictal. Bor i Karlskoga.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-08-11 15:41
    Länk till vår sida med info och länkar bla.
    www.familjeliv.se/Forum-3-60/m46201548.html

    Länk till vår träff-tråd:
    www.familjeliv.se/Forum-3-60/m45001916.html

  • Svar på tråden Epilepsitråden 9
  • Morrisey

    Myran, vår läkare tyckte att vi skulle vänta minst 3 månader efter avslutad sabrilex, så Emil kommer att få sin andra spruta nu i september. Fick den första för typ 1 år sedan....


    ♥ Son född augusti-04 ♥ Son född juni-08 ♥
  • 060810

    Myran:
    Ja ens inkomst hänger ju på de här intygen och det fattar inte någon läkare.
    Jag klarar inte av att jobba just nu då jag måste bearbeta det här året som gått nu och hitta mig själv i allt. Ibland mår jag så dåligt att jag ligger apatisk i sängen och vissa dagar mår jag rätt okej.
    Jag hoppas ju på halvt vb för ungarna, men tvivlar på det. Känns som att intygen är för pissiga för att det ens ska vara en möjlighet. De tror inte ens att jag kommer få vb (läkarna alltså) och då skriver de intygen därefter om man säger så.

    Lilleman sov till kl 8 imorse, sen har det varit en liten kille som har varit väldigt lugn. Han har inte orkat mycket idag. Låg mest i vagnen när vi var på stan. (gav upp Markolio då det regnade och långt att gå). Åkte hem och han sov 35 minuter ungefär och nu är han lite i farten, men absolut inte som han brukar. Längesen han var så här lugn men jag klagar inte för jag är trött som fasen eftersom Izabelle var vaken 3 timmar igår kväll/natt + Minos skikis...

  • Mopsan
    Puff 2008 skrev 2009-09-05 09:16:34 följande:
    Mopsan mopsan..jag läser och lider med er. Ni kan ju inte ha det så här. Mitt emellan alla GM så borde man kanske få lite andhämtning och normalitet. Vad nu normalitet är...men men. Ni har ju nästan ett ännu större helvete mellan anfallen. Åk in med honom när han är sådan. Ni måste ju bara göra det. Även om jag ju som du är trött på att i förväg vara så säker på att inget görs. Men ni kan ju inte ha en sådan Lusk. Jag vet inte vad jag skall säga ärligt talat. Stora kramar till dig, försök hålla på rätt sida gränsen till galenskap och hysteri. Kommer du iväg något själv. Bara du alltså?Vi är själv inne på sista steget Synachten. Om allt går som det ska så får hon sin sista dos på tisdag. Och sedan är det bara att vänta och se. Råder delade meningar om vad som skall sättas in om hon blir sämre då. En neurotomte vill höja Sabrilexen, antog att Myran inte ser alls och således inte påverkas av ev biverkning synfältsinskränkning. Mig veterligen finns ingen sån bedömning, däremot har Myrans ögonläkare åtminstone vid ett tillfälle sagt att hon håller med oss om att Myran förmodligen ser något. Den andra neurotomten vill absolut inte höja Sabrilexen pga ovan nämnda ev biverkning. Jag blir så trött på att de alltid talar emot varandra. Och så sitter man som förälder mitt i smeten och skall föröka tro på något. Samma sak med 1-års vaccinationen....vi frågade 3 olika läkare om vad de tyckte - huruvida Myran skulle ha den just nu eller inte. Fick tre olika svar - 1. ja kör på som vanligt, 2. Hoppa över en delvaccination men ta resten, 3. vänta med allt en månad. Samtliga var specialistläkare. Vi väntar nu eftersom jag inte vågar annat.
    Hmmmm myran du vet alltid hur du ska muntra upp mig..... men det blir bara inte på det vis som du tror. Sitter och skrattar du vet så där på gränsen till galenskap. Jo i en perfekt värld borde man ju kunna åka in med honom eller hur? Och sen läser man i ditt inlägg några rader ner och man liksom chockas över sjukvården. Och jag sitter och reflekterar över detta. Vi är alla snara på att råda alla andra att åka till sjukhuset själv sitter man där som en bitter gammal hagga plågsamt medveten om att det inte tjänar något till. fan va sjukt och jag väljer att skratta för annars vet jag inte hur jag ska bete mig. Som du säger alla talar emot varandra.

    Jag har ju en jätte gullig läkare på sjukhuset som verkligen kämpar för Lusken men det är stenkört. BUP vill inte ha honom då han är för liten för att läggas in hoss dem + att de ser hans problem som ep och medicin betingat alltså en medicinerings fråga = inget som rör dem. Psykologen och kuratorn på barnmedicin hoppas på BUP och avvaktar dem och läkarna vet inte vad de ska göra. Jag pratade med kuratorn i veckan och sa det att det jag allra hellst vill är att han ska få börja på dagis MEN pga den allvarliga mobbning han fick utstå på dagiset här så är det helt uteslutet. dessutom tror inte jag berättat detta så när han fått sin ep och vi ändå försökte få honom att gå där så blev han så djävla diskriminerad fick hela tiden höra saker som "på torsdag ska vi till skogen och det är nog inte så bra ide att Lusk följer med dit ifall han skulle få ett anfall" eller " på tisdag har vi planering så det blir bara vikarier så det är nog bra om Lusk stannar hemma då" och jag kan bara inte sätta honom på det dagiset igen. Och här har vi något som kallas levande landsbygd så jag får enligt kommunens regler inte sätta honom någonannanstans. Men kuratorn sa att de ska försöka hjälpa mig med detta. jag har sag det att bara nån timme om dagen så skulle nog mkt av hans problem försvinna för jag kommer aldrig kunna uppväga den stimulering som en barngrupp kan ge honom och jag ka gömma mig i ett rum medans han är där så att jag är tillgänglig vad som helst. Men så det ska sjukhuset försöka hjälpa mig med.

    Egentid? ja du jag har ju börjat plugga, jag renoverar i huset så ibland kommer jag ju ifrån lite. Men gubben jobbar ju mer än heltid nu så det är ju lite si och så med det iofs så får jag ju 3/4 dels vb för att stå ut med det så

    Försökte åka på en auktion idag gud vilken mardrömms uplevelse. Jag kände för att ställa mig och bara skrika HAN HAR EN NEUROLOGISK FUNKTIONSNEDSÄTTNING SÅ SLUTA STIRRA ERA FÖRBANNADE GAMAR!
    För han har vart rätt ok idag men sen började han hua som skamm på auktionen och folk bara ställer sig och glor och sen när han fått en hu är han ju inte riktigt jämn i humöret om man säger så. Och gud jag ville bara sjunka genom marken.
    Nu ligger han och sover här *phu* lite andrum.
    Han har dessutom två blåmärken på överarmen idag efter gårdagens tvångshållning herregud titta vad jag måste göra mot min son det är så sjukt det är så sjukt.

    Vill bara ta bort alla mediciner nu och leva normalt. deppig, irriterad, förbannad, förtvivlad det är jag just nu.

    Men nog om mitt stormiga kännsloliv.
    MYRAN hur funkar det att jobba? Hur verkar det med medicin borttagningen? vilka mediciner kör ni på nu?
    Synnedsättning? sen när vadå vad är det jag missat? För jag vill minnas att hon kikade runt och på gosedjuret som Lusk gav henne. är detta något nytt?
  • Mopsan
    060810 skrev 2009-09-05 01:17:56 följande:
    Mopsan:Jag lider så med dig/er!! Det är ju inget liv ni lever! Det är som hämtat ur en skräckfilm!Vet inte vad jag ska säga ens.. Blir så ledsen för er skull och önskar så att ni fick återgå till ett normalt liv med en Lusk som är som han var innan.Den här söta, smarta ungen som jag hoppas finns kvar någonstans i honom och som behöver komma fram.Om du undrar varför jag är vaken så har Mino haft skrik-anfall på "bara" 1 timme och 12 minuter! Litet tidsmässigt, men fan vad uttröttande för hjärnan.Jag vill med tro gott om människor och hoppas verkligen att hans förklaring stämmer, men jag vet inte riktigt. Hoppas min mamma följer med till honom nästa vecka för hon är bra på att se om folk ljuger och så kan hon hjälpa mig att förklara för honom vad som ska stå i intyget. (hon är van då min bror har autism).Nu ska jag försöka sova då vi ska till stan imorgon och titta på Markolio! :) *Izzie diggar honom mycket och längtar, hon hade svårt att sova ikväll*
    tack jo det är något vi alla här lever på tror jag. Hoppet! liten tröst men än dock någon
    wow markoolio! Jag älskar faktiskt markoolio så jag är avundsjuk. Jag älskar honom inte frivilligt det kallas indoktrinering lusk och lillan avgudar hans låtar så för att överleva jag orkar inte mer och vilse i skogen så är det ren försvars mekanism att tycka om honom Hoppas ni får riktigt roligt.
  • 060810

    Mopsan:
    Blev inget Markolio för det regnade och var långt att gå och jag pallade inte det i regnet. Men Izabelle blev inte så ledsen för hon fick 3 tidningar med Bamse och lite lördagsgodis och då var det okej.
    Jag är nyfiken på natten här. Mino har ju sovit dåligt idag så vi får ju se hur det blir.
    Men jag hoppas på en lugn natt.

    Det du skriver om att vi är snabba på att säga till att man ska åka in stämmer. Det stämmer så jäkla bra det du skriver om det. Det hjälper ju inte att åka in för det händer ändå inget... :( Den känslan har jag jämt... Kanske därför jag inte ens ringt ambulans för att jag tror att det ändå inte hjälper eller att någon gör något.
    Det trista är att det tar ca 15-20 min för ambulansen att komma hit.. Hatar på så vis att bo på landet.. Tar ju lika lång tid att köra lite snabbare in till sjukan själv.. + att jag slipper återfärden till sjukan så man spar ju 15-20 min på att åka in själv liksom..
    Ja knäppt kanske, men jag har ju ingen tillit till läkarna längre och så länge det är hållbart hemma så vill jag vara hemma.

  • 060810

    Ingen som hört något från Happy på sistone?
    Tänker på henne varje dag.

    Hur är det med er andra idag?
    Mopsan, hur är det med Lusken? Inga nya gm hoppas jag.

  • Mopsan
    060810 skrev 2009-09-06 15:38:40 följande:
    Ingen som hört något från Happy på sistone?Tänker på henne varje dag.Hur är det med er andra idag?Mopsan, hur är det med Lusken? Inga nya gm hoppas jag.
    oj här var det lugnt. Jo jag skulle skriva redan igår och meddela men orkade ärligt inte tänka på ep när ja la mig me datorn.
    Happy ringde igår och ville att jag skulle hälsa till er alla. Hon läser när hon orkar men för trött för att skriva själv. Det djävlas med sjukhuset och ep:n är i fullblomm. Läkarna har beslutat att ändra i medicinen och har då återinsatt keppra!!! de känner att de vill ge det en chans till?! och happy orkar inte bråka.
    Ja känner mig riktigt oroad för henne önskar det fanns något man kunde göra.

    Lusk har inte haft fler GM *peppar peppar* däremot mkt huar och hmör förändringar. Jag är mkt trött och vet inte va ja ska ta mig till.
  • Smuliz

    Usch va jobbigt för Happy... Jag fattar fortfarande inte, hur det kan vara så här i dagens sverige!! Vi som har så jävla bra sjukvård!?

    Tänker på henne och hennes familj...

    Har en fråga, om nån vet svaret.

    Har ju som sagt Trygghansas barnförsäkring på mina ungar. Glömde teckna i plus-tillvalet så vi får ju inget för EPn.

    Men... nån som vet om ex mitokondriell sjukdom också hör till undantagen?

    Kan fortfarande inte släppa det där att jag missade fylla i tilläggsförsäkringen... *grämer mej över det varje dag*
    Inte för att pengar skulle göra nån skillnad för Amanda... men ändå.

    Om ni undrar va fan jag gör uppe så här mitt i natten, så är det för att Amanda har varit vaken sen kvart över tolv, och är fortfarande vaken =S

    Blir en tung dag i morgon...

  • Puff 2008
    Smuliz skrev 2009-09-07 03:12:45 följande:
    Usch va jobbigt för Happy... Jag fattar fortfarande inte, hur det kan vara så här i dagens sverige!! Vi som har så jävla bra sjukvård!? Tänker på henne och hennes familj... Har en fråga, om nån vet svaret.Har ju som sagt Trygghansas barnförsäkring på mina ungar. Glömde teckna i plus-tillvalet så vi får ju inget för EPn.Men... nån som vet om ex mitokondriell sjukdom också hör till undantagen?Kan fortfarande inte släppa det där att jag missade fylla i tilläggsförsäkringen... *grämer mej över det varje dag*Inte för att pengar skulle göra nån skillnad för Amanda... men ändå. Om ni undrar va fan jag gör uppe så här mitt i natten, så är det för att Amanda har varit vaken sen kvart över tolv, och är fortfarande vaken =SBlir en tung dag i morgon...
    Vet inte om det brukar specas speciellt när det gäller mito. Men just medfödda sjukdomar (dvs vad mitokondriella sjukdomar är väl?) är väl inte så bra möjligheter att få ut något på. Vad står det i villkoren?
  • Smuliz
    Puff 2008 skrev 2009-09-07 07:46:29 följande:
    Vet inte om det brukar specas speciellt när det gäller mito. Men just medfödda sjukdomar (dvs vad mitokondriella sjukdomar är väl?) är väl inte så bra möjligheter att få ut något på. Vad står det i villkoren?
    Vet inte, det står ju bara olika medicinska namn, för en massa olika sjukdomar. Står inte namnen på dom, utan andra betäckningar som jag inte förstår.

    Sjukt tycker jag, då mitosjukdom är en väldigt ovanlig sjukdom trots allt. Och medfödd, man kan ju inte märka det i magen att de kommer födas ut sjuka direkt...

    Hur går det för eran lilla Myra då? Nånting nytt, nånting bra, nånting framåt?
Svar på tråden Epilepsitråden 9