• Anonym (Mamma­)
    Äldre 9 Sep 13:15
    29389 visningar
    35 svar
    35
    29389

    Vanprydande ärr - ersättning

    Har just fått veta att dottern ska få ersättning för vanprydande ärr.
    Hon skar sig under ögat för över 1 år sedan. Ärret syns ganska väl men är inte så stort. Ersättningen hon kommer att få blir 8000:-

    Ska man vara "nöjd" med det eller överklaga för att få lite till.

    Hon är snart 7 år

  • Svar på tråden Vanprydande ärr - ersättning
  • Äldre 9 Sep 13:59
    #21

    Intreassant tanke....Om man har gjort kejsarsnitt o det blivit ett ärr, kan man få ersättning för det???

  • Natosh
    Äldre 10 Sep 12:21
    #22
    Empan81 skrev 2009-09-09 13:59:57 följande:
    Intreassant tanke....Om man har gjort kejsarsnitt o det blivit ett ärr, kan man få ersättning för det???
    Min mamma kollade faktiskt upp det med mitt försäkringsbolag när jag fick min dotter. Jag fick inte det eftersom att jag inte för min egen skull behövde något kejsarsnitt.

    Jag gjorde kejsarsnitt för att min dotter behövde opereras direkt hon kom ut och läkarna ville att allt skulle gå på räls. Om jag tillhört något annat sjukhus hade jag kanske kunnat få bli igångsatt istället men så var inte fallet nu.

    DVS om jag istället gjort kejsarsnitt för att MITT liv var i fara hade jag kunnat få ersättning.
  • Anonym
    Äldre 12 Sep 01:06
    #23

    Överklaga om du inte är nöjd. Hur det än går så kan dem inte dra tillbaka de 8000 du blitt lovad än. Har dem väl sagt en summa kan dem inte sänka eller dra tillbaka den.
    Och är ni osäkra på era försäkringar, vad ni kan få ersättning för och inte så kolla för guds skull upp det.
    Min sambo har mått dåligt tidigare, självskade beteende och dyl. med mycket lång sjukskrivning. Jag kollade upp hennes försäkringar nyligen och hon har fått runt 200000 från två olika bolag (70000 för ärren och 130000 för sjukskrivningen). Det lönar sig att ha koll på vad man betalar för.

  • Anonym
    Äldre 12 Sep 01:52
    #24
    Jat skrev 2009-09-09 13:36:23 följande:
    jag har en fråga. min son ramlade för ett år sedan och fick en sax ovanför ögat. vi åkte ambulans och var hos läkare han fick limma ihop det. idag har han ett ärr, jag har inget intyg på detta och jag minns ej om jag anmält det till försäkringen(jag tror det) efter det här så var jag slarvig på att betala in pengar för försäkringen och sonen blev ofärsäkrad för ett tag innan jag försäkrade honom på nytt... samma försäkring hos folksam.. men om jag vill ha ersättning gills det då även fast jag haft ett uppehåll...(han var försäkrad då skadan inträffade) och om jag inte har anmält det kan jag göra det i efterhand?
    Jag tror att om försäkringen gällde vid olyckstillfället så ska det inte vara några problem. Om det finns journal anteckningar på det så borde det inte vara några problem att anmäla i efterhand. Och eftersom ni varit till läkaren så borde det ju finnas sådana. Ring och prata med dem, de kan ju inte mer än säga nej.
  • Anonym (cc)
    Äldre 12 Sep 10:00
    #25

    Man måste ha varit hos läkaren och ha det dokumenterat, i alla fall hos Trygg Hansa.
    Kollade själv detta för två veckor sen eftersom sonen har ett jättefult ärr som han fick för länge sen men det hade vi plåstrat om själv hemma och då gällde det inte.

  • Äldre 12 Sep 10:42
    #26

    Anonym (cc) skrev 2009-09-12 10:00:10 följande:


    Man måste ha varit hos läkaren och ha det dokumenterat, i alla fall hos Trygg Hansa. Kollade själv detta för två veckor sen eftersom sonen har ett jättefult ärr som han fick för länge sen men det hade vi plåstrat om själv hemma och då gällde det inte.
    Min son har fått ersättning för ärr från TryggHansa nyligen, och den skadan var inte uppvisad eller behandlad hos läkare.
    Vi hade bara ringt och pratat med vår distrikssköterska om det, och det räckte för TryggHansa.
  • Anonym
    Äldre 12 Sep 11:59
    #27

    Jag skadade mig på en gympalektion i slutet av 1:an på gymnasiet och fick ett stort ärr precis vid hårfästet vid pannan, och jag fick 16000 kr från min hemförsäkring och 17000 kr ett år senare från skolförsäkringen, lagom till studenten ;)

    Detta tack vare att min mamma anmälde min skada till försäkringen redan när jag låg på akuten.

    Så anmäl med en gång!

  • Anonym
    Äldre 12 Sep 12:50
    #28

    Jag anser att man absolut ska överklaga. Min dotter har fula vattkoppsärr i ansiktet och deras första beslut var 9000 kr. Jag tyckte det var ganska ok, men fick tipset att överklaga. Jag gjorde det och nästa beslut som kom var på 19 000 kr. De ökade alltså på det med 10 000 bara så där.
    Jag överklagade igen och fick då ett annat brev där de skrev att de inte kunde gå högre och att jag fick gå till domstol om jag inte var nöjd. Först då fick de dotterns kontonummer.
    Kommer aldrig mer nöja mig med deras första bud.

  • Anonym (ärr)
    Äldre 12 Sep 13:33
    #29

    Min dotter fick 13500 för ett ärr på kinden. Vi var nöjda med det. Har Trygg-Hansas barnförsäkring som kostar dryga hundralappen per månad.

  • Anonym (cc)
    Äldre 12 Sep 18:11
    #30

    Leone...
    fanns det dokumenterat att ni pratat med distriktssköterskan eller kom hon ihåg och kunde intyga det?
    Det är 15 år sen min son gjorde sig illa. Åkte inte in den kvällen. Dagen efter skulle han in på sjukhus för en annan operation, vi visade då hans finger och dom hjälpte till att lägga om det och sa att det borde varit sytt men att det var för sent då.
    Kan det räcka tror du? Tror inte att läkarna eller sköterskorna där skrev något om det.

  • Anonym (Mamma­) Trådstartaren
    Äldre 30 Sep 14:10
    #31

    Anonym (cc) skrev 2009-09-12 18:11:02 följande:


    Leone...fanns det dokumenterat att ni pratat med distriktssköterskan eller kom hon ihåg och kunde intyga det? Det är 15 år sen min son gjorde sig illa. Åkte inte in den kvällen. Dagen efter skulle han in på sjukhus för en annan operation, vi visade då hans finger och dom hjälpte till att lägga om det och sa att det borde varit sytt men att det var för sent då. Kan det räcka tror du? Tror inte att läkarna eller sköterskorna där skrev något om det.
    Allt i sjukvården journalförs och distrikssköterskan har förstås skrivit om detta.
    Du kan ju be att få journalkopia på det aktuella vårdtillfället, de borde ha antecknat att de gjorde något utöver vad som var planerat.

    Lycka till.
  • Äldre 25 May 17:04
    #32

    Jag krossade min mjälte och har ett stort ärr på magen nu, jag är 13 år. Tror ni jag kan få ersättning?

  • Äldre 25 May 17:28
    #33

    Om du har en försäkring som täcker det.

  • Äldre 25 May 17:40
    #34

    Intressant att höra om ersättning för ärr. Sonen, nu 3,5 år, ramlade och slog upp ett jack i pannan härom veckan. Jacket hamnade förstås så pass långt ner att håret inte kommer att täcka märket. Tog bort tejpen, som sattes dit av läkare på akuten, igår och nog syns det allt - men det är ju väldigt nytt ännu iofs...

    Kan jag lita på att dokumentationen från akutbesöket räcker för ersättning från TryggHansa?   Vi betalar strax under 200 kr/månad för sonens försäkring.


    ~Miriam 061213 och Samuel 091127~
  • Äldre 25 May 17:51
    #35
    Mamma och Mor skrev 2013-05-25 17:40:39 följande:
    Intressant att höra om ersättning för ärr. Sonen, nu 3,5 år, ramlade och slog upp ett jack i pannan härom veckan. Jacket hamnade förstås så pass långt ner att håret inte kommer att täcka märket. Tog bort tejpen, som sattes dit av läkare på akuten, igår och nog syns det allt - men det är ju väldigt nytt ännu iofs...

    Kan jag lita på att dokumentationen från akutbesöket räcker för ersättning från TryggHansa?   Vi betalar strax under 200 kr/månad för sonens försäkring.
    Anmäl skadan nu så kommer ni få utlägg för sjukhusbesöket. Om ett år ungefär kommer de vilja ha bilder på hur ärret ser ut när det har läkt klart, för att göra bedömning om ersättning. 
    Keruben lyser av intelligensens prakt - Giovanni Pico della Mirandola
Svar på tråden Vanprydande ärr - ersättning