• Äldre 13 Oct 10:52
    11084 visningar
    5 svar
    5
    11084

    Företag i konkurs, hur vet man?

    Hej!

    Det är så att jag i juli månad beställt ett par baklampor till en bil från en styling butik på internet. Sedan den dagen jag beställde lamporna har det stått på deras sida att de har semesterstängt. Finns två sätt att få kontakt med dem, via mejl och telefon. Jag har inte fått ngt bekräftelsemejl, och när man försöker ringa till dem går det fram signaler, men ingen svarar.
    Jag tycker att det verkar mycket märkligt att man har semesterstängt i flera månader, har haft på känn länge att det är ngt som inte stämmer.
    Igår skickade jag mejl till dem om att jag vill "avbeställa" lamporna, så de inte kommer om 7 månader när de behagat öppna igen och vill ha pengar, men fick ett automatiskt mejl tillbaka att det inte gick att leverera.

    det jag undrar är om det finns något ställe där man kan få reda på om företaget har gått i konkurs? har sökt lite på internet, men utan framgång..
    Hur ska jag göra med detta? är man betalningsskyldig när man beställt en vara utan att ha fått ngt som helst livstecken från företaget?

    oj, vad långt det blev nu, hoppas ngn har svar..

  • Svar på tråden Företag i konkurs, hur vet man?
  • skorpi­onen80
    Äldre 13 Oct 11:30
    #1

    Har du kollat här:
    www.121.nu/onetoone/sokresultat.aspx

    Provat att googla på företaget?

  • Äldre 13 Oct 11:55
    #2

    Skorpionen80: tack för tipset! på sidan du länkade till verkar det dock som att företaget fortfarande är igång, och likandant med google och eniro, man får fortfarande upp träffar på företaget..

    verkligen konstigt det här.. har handlat från dem innan och då har det inte varit några som helst problem..

  • skorpi­onen80
    Äldre 13 Oct 13:13
    #3
    Stintans skrev 2009-10-13 11:55:02 följande:
    Skorpionen80: tack för tipset! på sidan du länkade till verkar det dock som att företaget fortfarande är igång, och likandant med google och eniro, man får fortfarande upp träffar på företaget.. verkligen konstigt det här.. har handlat från dem innan och då har det inte varit några som helst problem..
    Bara för att du får upp träffar betyder det inte att det är igång. Du hittar inga sidor med fler som beställt och är missnöjda eller något sådant? Eller kanske tom någon som beställt och fått hem varor?
  • Äldre 13 Oct 20:49
    #4

    Du kan kolla här också:
    bors.www.dn.se/dn/site/uc/ucsearch.page%20(uc%20(currenttab%20konk)))

    www.bolagsverket.se/snr/

    Den här siten är också bra om man vill kolla upp företag:
    www.allabolag.se/

    Och här kan du kolla vem som äger domänen:
    www.iis.se/
    Där finns i bland kontaktinformation.

  • Äldre 13 Oct 21:44
    #5

    Jassikan: tack så hemskt mkt! andra länken (bolagsverket) var kanon!

    Företaget är avregistrerat, alltså därför jag inte kunde hitta det under de företag som försatts i konkurs.. Tycker det är sjukt dåligt att de inte går ut med information på hemsidan då!
    men himla skönt att veta vad som "hänt" iaf..

Svar på tråden Företag i konkurs, hur vet man?