• Äldre 22 Nov 17:22
    156845 visningar
    22 svar
    22
    156845

    Bråck på övre magmunnen, snälla!!!!

    Hej jag undrar om det finns ngn här som har erferenhet av bråck på övre magmunnen!!!!!!!!!!!!!!

    Jag har det och har jättemycket känningar som jag inte vet var det kommer ifrån.

    Jag har ont under revbenen på höger sida och bak i ryggen.

    Det känns som att ngt är ivägen hela tiden, ännu mer om jag lutar mig framåt.
    Jag får även smärtor i magen ibland och har jättemycket svidningar i magen.
    Jag känner mig också mycket svullen som om det är svårt att dra in magen.

    Jag känner också det som att det är en klump i halsen eller som att halsmusklerna krampar.

    Och ibland känns det i bröstet.

    Kan detta vara bråcket????

    Min läkare säger att det kan inte vara det men jag börjar tvivla!!

    Jag har gjort ul-buk, datomografi-buk, gastroskopi.

    Det enda de hittade var bråcket.

    Snälla ngn svara, känner mig maktlös och är såååååå trött på att ha ont!!!!!!!!!

  • Svar på tråden Bråck på övre magmunnen, snälla!!!!
  • Äldre 16 Aug 06:16
    #11

    Hej jag har som flera av Er bråck på övre magmunnen. Idag har jag så många kraftiga symtom att min hälsa är lika med noll. Jag tvingas sova sittandes och har 8 - 9 kuddar bakom mig för att kunna sova över huvud taget. 1-3 tim per natt blir det inte mer.

    Jag får ofta ont i hjärtat och blir extremt svag febrig och mitt blodtryck sjunker till 109/60 från 120/80 ca. Jag blir överhettad illamående och yr i huvudet om jag försöker ligga på sidan. Både höger och vänster. Det fungerar EJ.

    Att gå med detta är fruktansvärt och risken att få cancer i matstrupen ökar rejält. Dålig sömn gör att kroppen tar enormt med stryk och bråcket kan störa hjärtat och orsaka hjärtflimmer.

    Jag får ofta kramp i strupen och har svårt att svälja viss mat med en stadig konsistens som för tjockt potatismos det fastnar långt ner och ger kvävningskänslor och grym kramp.

    Omeprazol i all ära hjälper lite mot sura uppstötningar men det är ju inte att bota detta elände det lindrar symtomen endast. En operation tycks ju vara det enda kloka och riktiga i detta fallet men då menar läkare att man kan få problem efter operationen! JAG HAR dem NU och orkar inte leva med detta mer.

    Man kan få så många obehagliga symtom och några av dessa är:

    Smärta

    Svårt att andas då magsyran tränger långt upp

    Sväljsvårigheter

    Rethosta

    känslan av att man får en kallsup

    Kallsvett

    Svettning

    överhettningskänsla

    Illamående

    Yrsel

    Sluddrigt tal

    Blodtrycks fall

    Matthet svaghet

    Huvudvärk

    Trög mage

    Värmekänska i ansiktet

    Ont i hjärtat

    Hjärtat slår ojämt

    Ont i ryggen

    Ja listan kan nog föras milslång.

    Att läkare ringaktar detta är ofattbart och det borde vara förbjudet.

    En läkares uppgift är att se till att patienten blir frisk och botad om det går.

    En operation tycks vara enda hjälpen och man tycker att år 2014 så borde forskning kommit längre med en så vanlig folksjukdom.

    Det värsta är att detta orsakar följdsjukdomar som hjärtflimmer som i sin tur orsakar hjärtinfark. Även cancer i matstrupen.

    Finns det någon här som opererat sig och blivit sämre?

    Eller har någon blicit bättre?

    Vi vore alla tacksamma för riktig info ifrån Er som vet och ibte en massa kanske och jag har inte an susning.

    Detta är allvarligt.

    Önskar alla en god fin höst i allt elände

    Snikki

  • Äldre 13 Sep 00:54
    #12

    Till Snikki!

    Vill först säga att jag haft bråck i övre magmunnen sedan 2007 och har medicinerats mellan 2007 till början av 2014. Nu har jag haft uppehåll i ett halvår ungefär. Har haft besvär som sväljningssvårigheter, bröstsmärta, klumpkänsla i halsen, illamående och sura uppstötningar. Har dock slutat med medicinen då jag anser att jag faktiskt kan klara mig utan den med hjälp av livsstilsförändring.

    Jag försöker äta "rätt" mat, dvs mat som jag tycker om. Undviker att svälja stora bitar utan försöker tugga maten så länge som möjligt. Klumpkänslan i halsen uppstår framförallt om jag äter mat som jag inte tycker om. Har höjd huvudända för att minska risken för sura uppstötningar.

    I vilket fall avråder jag folk från att genomföra en operation. Du kommer aldrig kunna kräkas vilket kan komma bli ett stort problem om du mår illa eller när du blir äldre. Du får då åka in till sjukhus varje gång för att dem skall koppla en sond för att kunna hjälpa dig med detta. Aldrig kunna hicka kanske man kan klara sig utan.

    Däremot rekommenderar jag denna nya teknik som också är en operation men helt utan biverkningar. Den finns ännu inte i Sverige, närmast är väl England i Manchester. Kallas för Linx Reflux Surgery och handlar om att man opererar in en magnetisk ring runt matstrupen ovanför magsäcken som i stort sett tar bort alla besvär man kan ha av bråck.

    Operationen kostar visserligen ca 80000kr exkl flyg och hotell.
    Läs mera här:

    linxrefluxsurgery.com/

  • Äldre 7 Jan 15:27
    #13

    Hejsan.

    Min vän jag heter monir  har samma problem i magen mer än  10 år jag har träffade läkare många gånger och jag gjörde gasoskopi på Ersta sjukhus många gånger sedan pratade med läkare dem sa till mig om vi ska gjöra operation  vi kan inte ge garanti och jag har medecin att använda men många gånger hjälper inte och jag vågar inte gjöra operation jag hoppas att kommer blir bättra . 

                                                                                                


                                                                                              MVH: Monir.

  • Äldre 7 Jan 16:03
    #14

    Hej. Jag vet exakt vad du menar. Det är ett helvete. Be om Ranitidin. Den är jättebra. Tugga lite Novalucoltabletter. Jag tar alltid Ranitidin när jag känner att det börjar. Det går inte att vänta för då tar det flera timmar innan det släpper. Sträck ut ryggen i soffan o vila när anfallen kommer. O ta Ranitidin förstås. Det funkar på mig iaf. Lycka till

  • Äldre 27 Mar 22:22
    #15
    +1

    Hej!

    Min pappa hade samma besvär som du har!

    Han gick tillslut till läkaren och bad om att få en operation för han orkade inte med att leva med dessa besvär längre!! Han fick sin operation 2011!! Han fick jättemånga komplikationer och inget blev bättre!! Nätet kasade ner och han fick en infektion!! Efter många påtryckningar på läkarna fick han iår feb 2015 sin andra operation!! Han kom inte hem mer!! Infektionen var helt plötsligt för allvarlig och nätet hade etsat sin in i närliggande organ!! Hans lungor kollapsade och dom fick inte ner infektionen!! Jag råder absolut ingen att göra denna operation!! Det blir inte bättre / dottern

  • Äldre 4 May 00:02
    #16

    Jag har gjort operationen nu den 27/4 för nästan exakt en vecka sedan.

    För mig började det för 1½ år sedan med hemska besvär däribland klumpkänsla i halsen, frätande känsla i halsen. Bröstsmärtor som kändes som de kom från hjärtat. Andfådd utan att röra mig m.m. Primärvården höll på med mig i 1 år och försökte förklara för mig att jag var helt frisk.

    Samtidigt som jag kände mig döende. Uppstötningarna var inget problem för mig. Jag hade i princip aldrig några riktiga uppstötningar utan mitt bråck gjorde att helvetet var öppet jämt.

    Jag tror inte någon som inte haft riktig halsbränna förstår hur det är att ha det 24/7. Man blir förstörd.

    När jag sedan kom till lite proffs i Norrköping gick det rätt snabbt. De tyckte jag skulle opereras p.g.a. min låga ålder 27 år så nu får vi se hur det går.

    Nu en vecka efter har jag inga besvär kvar av halsbrännan men däremot har jag inte kunnat börja äta normalt än. Det kommer ta tid säger de. För varje dag känner jag hur jag blir mer normal.

    Jag valde att opereras med öppen teknik så jag har ett stort sår på magen som ska läka nu. Det är framförallt det som fortfarande gör ont. Jag äter smärtstillande för det. Men också det gör mycket mindre ont från dag till dag.

    Om någon är intresserad så kan jag fortsätta skriva allt efter dagarna går. Förhoppningsvis läker det bra. Jag hat hört om många som blivit helt bra och det hoppas även jag bli!

    Cheers!

  • Äldre 11 May 13:50
    #17

    Hejsan MooMooFarm som skrev här sist och har gjort operationen! Jag har många liknande symptom och skulle verkligen vilja bli uppdaterad hur det går för dig! Det skulle vara jätte tacksamt! Doktorerna har sagt till mig att det är lite för många nackdelar med

  • Äldre 15 Sep 15:07
    #18

    Jag har också bråck på magmunnen / diafragman och hade stora problem trots att jag åt omeprazol. Exempelvis fick jag upp maginnehållet i munnen om jag böjde mig framåt... Illamående och en massa annat som ni andra räknat upp. Gjorde gastroskopi (hemskt!!!) och när den specialisten sa att nu ska du medicinera protesterade jag och menade att det har jag redan provat, jo men inte Esomeprasol! sa han. Och ta mig tusan! Det har hjälpt jättebra, (actavis 40mg) jag får inte glömma en enda gång eller ta 2 x 20mg eller annat märke för då är allt tillbaka igen. Konstigt men min pappa har samma erfarenhet.

    Så ge inte upp! (och låt bli operation så länge det går)

  • Äldre 28 May 08:52
    #19

    Jag gick med mina problem och symtom i år innan de hittade vad det var.

    Och det var ett brock på magmunnen,hade samma symptom som er andra.

    räknade efter att jag nog har varit på gastroskopi 7 ggr och syramätning 3, vidrigt...

    fick äta losec på kors och tvärs,tillochmed förstärkt losec.

    Men till slut ruttnade jag på det och tog en operation, med titthål.

    och jag kan ju inte säga att det var komplikations fritt..

    Det blev så att magmunnen blev för trång och att jag inte kunde äta något annat än tunn soppa och knäckebröd.(bra bantnings metod...)

    Så jag blev reopererad 2 ggr och de försökte töja ut den med ballong 5ggr.

    Efter en halvår efter sista operationen blev jag bra och har nu inga känningar längre och kan käka normalt.

    Och visst har det varit jobbigt,men hellre lite smalare och symptom fri.

    Jag tyckte läkarna gjorde ett suveränt jobb fast komplikationerna,alla människor är ju olika i elastisiteten i kroppen,så det är fan inte lätt för dem

  • Äldre 4 Mar 18:10
    #20

    Undersök om det är gallsten . har själv ont till höger och i ryggen

  • Äldre 16 Jan 10:57
    #21

    Hej, 


    Jag arbetar med att sprida kunskap inom detta område och för att hjälpa fler i din situation, så snubblade över ditt rop på hjälp. Jag hoppas innerligt att du redan fått den hjälp du behöver, då inlägget är skrivet för flera år sedan.


    Men om du inte har det... Ja dina symptom är vanliga vid ett mellangärdesbråck också kallad diafragmabråck. Tidigare gick det inte att behandla, oftast förskrevs syredämpande, vilket inte hjälper mot alla symptom. Orsaken är en förslappad diafragma/mellangärde som släpper upp magmunnen i brösthålan och därmed skapar en rad problem i vardagen.


    Sedan 2014 finns en behandling för detta som går ut på att du genom mindre än 2 minuters träning per dag med en munhantel, stärker den förslappade diafragman. På så vis behandlas grundorsaken till problemet och du kommer förbättras vad gäller dina symptom.


    Gå gärna in på denna sida och läs mer om vanliga symptom, varför de uppstår och hur behandlingen fungerar och gör en bedömning om kan vara något för dig: www.myoroface.com/info/svaljsvarigheter-dysfagi/mellangardesbrack-hiatus-hernia/ 


    Önskar dig all lycka till! 


    Hälsningar, 


    Linn

  • Äldre 16 Jan 11:26
    #22

    Jag har nog inte bråck men iaf ett magmunslock som inte stänger tätt. Jag kan inte heller ligga när det är som värst. Jag har vaknat många gå ger på natten av att jag får upp spyor o då blir man så rädd för då kan man inte andas o de slutar med att man drar ner det i luftstrupen och får hosta typ en halvtimme. Om jag känner att det är på gång, svidandet, trycket över bröstet, hjärta och rygg så tar jag två Novalucoltabletter. Efter 10 min är det borta.

Svar på tråden Bråck på övre magmunnen, snälla!!!!