• Emma w S
    Äldre 3 Jan 01:40
    26464 visningar
    5 svar
    5
    26464

    Ont i käkarna +tänderna

    Jag har varit förkyld under en veckas tid nu. Det började med halsont och heshet i två dagar, sen kom feber och rejäl förkylning, men rinnade näsa och ögon i tre dagar, sen kom ögoninflammation och slemhosta för ett dygn sen. Nu börjar febern gå ner och jag känner mig piggare. Men nu har jag fått så otroligt ont i käkarna!
    Det ömmar och spänner, både uppe och nere. vill helst massera tandköttet hela tiden.
    Kan det vara bihålorna som spökar? Även i underkäken? Ingen smärta vid kind eller ögon.


  • Svar på tråden Ont i käkarna +tänderna
  • Achill­ea
    Äldre 3 Jan 01:45
    #1

    Kan vara bihålorna, har haft bihålsinflammation hundra gånger och det är inte alltid jag får ont på kinderna eller när jag böjer mig fram, utan sätter sig gärna i käkarna.

  • Emma w S
    Äldre 3 Jan 14:41
    #2

    Tack för ditt svar. När jag vaknade imorse hade jag inte ont men det smyger sig på under dan, kan kanske ändå bero på spänningar, att jag biter ihop extra mycket nu under förkylningen. Är lite stressad över att den är så segdragen. hinner inte med vad jag ska


  • Menhir
    Äldre 3 Jan 14:52
    #3

    Jag skulle tippa på att det är en kombination av bihåleinflammation och tandköttsinflammation - det är inte ovanligt att tandhygienen blir lite lidande vid sjukdom...

    Rötterna på kindtänderna i överkäken går oftast upp i bihålan (och bihålan fyller ofta ut större delen av käkarna) så det är inte konstigt om svullen, inflammerad slemhinna i bihålorna känns i både tänder och käkar.

    Har du ingen man där hemma som kan pyssla om dig, komma med praliner och varmt te medan du sitter i soffan och tittar på film?? Någon som kan tycka lite synd om dig och komma med Ipren??

    Fast jag förstår hur du har det - själv är jag tidernas sämsta sjukling. Efter en dag med feber blir jag frustrerad och kommer på massor av saker som borde göras och fräser åt alla som tycker jag "borde vila"...

    Krya på dig!

    Menhir, leg tandläkare

  • Emma w S
    Äldre 3 Jan 14:59
    #4

    Menhir

    Tack!
    Jo kanske det kan vara en sån kombination. Det känns nämligen jätteskönt att borsta tänderna och tandköttet, lite massage.

    Tycker mest synd om min man som redan pysslat om mig i en vecka. Igår såg jag hur uttråkad han är
    Vi är lediga till på torsdag och detta är ju inte riktigt vad vi tänkte göra under ledigheten. Dessutom är han helt frisk, vilket gör det hela säkerligen ännu tristare för honom.


  • Emma w S
    Äldre 4 Jan 00:37
    #5

    Undrar lite till...
    Börjar bli orolig för att det ska vara problem med mina tänder men det brukar väl vara lite mer lokalt kring nån tand?
    För som det är nu som gör det ont både uppe och nere, och på höger och vänster sida. Dock mest höger uppe och vänster nere. Lustig kombination.
    Är otroligt tandläkarrädd med (inser att jag borde göra en koll ändå, men slipper så länge jag kan).

    Menhir
    Har du tips på bra tandläkare i Lund-området? Som är specialiserade på de som är rädda?


Svar på tråden Ont i käkarna +tänderna