• AasaC

    Vi som har MS (Multipel Skleros). Del 14

    Dax igen för en till fortsättning på MS-tråden!

    Här samlas vi som har MS. Du får ha en diagnos, vara under utredningen eller kanske du misstänker att du har MS och har funderingar angående detta. 
    Detta är en stödtråd och här visar vi HÄNSYN.

    Pga att det tidigare kom en del opassande och jobbiga inlägg i tråden, så är det nu längre inte tillåtet att prata i andra hand ... dvs om sin anhöriga, vän eller vårdtagare. Anhöriga m fl hänvisas till att istället starta egna trådar. Det går även bra att inboxa mig (TS av den här tråden) om du har någon fråga men du inte kan ställa den här eftersom du är OT.

    Inlägg som anses opassande på något vis anmäls.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-25 10:31
    Medlemstråden för oss, hittar du här: www.familjeliv.se/Forum-11-308/m50278085.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-07-05 20:01
    Jag har även skapat en grupp på Facebook för oss här i tråden. Det är en hemlig grupp, så att även de som inte är helt öppna med sin sjukdom kan vara med.
    Om du vill vara med i Facebook-gruppen, så skicka ett meddelande till mig med ditt namn och/eller din e-postadress, så att jag kan söka rätt på dig på Facebook för att sen kunna lägga till dig i gruppen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-01-20 17:45
    Hm ... det är ju lite svårt att skicka ett meddelande till TS när hon ser ut att vara avreggad. Jag ÄR inte avregistrerad, utan har bara bytt namn. Här är länken till min sida: www.familjeliv.se/hem/aasa76/presentation.php

  • Svar på tråden Vi som har MS (Multipel Skleros). Del 14
  • SweetLilly
    ebben skrev 2010-01-28 12:31:35 följande:
    nä-ingen ny tid... ja,det blev så överrumplande,speciellt då jag satt hos frissan! hade jag varit hemma hade jag lättare kunnat fråga om o skriva ner det han sa. för att minnas! nä,nu är det bara vänta till de i umeå sett bilder,o sen kanske få nåt svar?jag vet inte-efter lunch ska jag försöka ringa o fråga nån på sjukhuset,vad det egentligen betyder,vad det kan handla om-om det ens hette "förändringar i skallbasen" -det kanske jag hittade på?
    ja jag vet inte med det låter ju inte som nåt jag skulle vilja höra... jag googlade lite på det, men det ska kanske inte du göra förren du fått prata med nån läkare och fått det förklarat...så att du inte hört fel!
  • ebben

    pratade m läkaren nu igen,ringde dit.
    hm...nä,han vill ju inget säja-förändringen KAN va så liten att det inte behöver göras nåt... eller det kan behöva opereras. men det måste neurokirurgen i umeå avgöra.
     o mina besvär har inte med den att göra tydligen-utan detta är ett bifynd,nåt de hittade fast de inte letade efter detta typ.
    o det som antagligen kan bli aktuellt är att göra MR om ett par månader igen o se om det förändras o på vilket sätt i så fall...
    jag googlade ,men hittade inget som jag fattade?fast jag är väl trög-ja,mbara att det ju kan va tumörer alltså... det kanske var det du syftade på+ sweet lilly.

  • ebben

    fast jag tror ju symtomen har med det att göra.. fast läkaren sa annat.
    jag menar trötthet o minnessvårigheter o synrubbning o massa annat kan man väl få av tumörer? kanske beroende på var de är....jaja.
    lite jobbigt är det ju,men man kan ju inte lägga sig ner o dö för det här.
    däremot känner jag mer agg gentemot vissa arbkamrater som bara gnäller om baggisar,att jag vek en tvätt mindre eller såna saker-ÅH de går mig på nerverna-man ska va glad att man KAN vika tvätt alls! Känner så mer o mer-man får ta vararpå tiden man har! typ.

  • SweetLilly
    ebben skrev 2010-01-28 13:29:13 följande:
    fast jag tror ju symtomen har med det att göra.. fast läkaren sa annat.jag menar trötthet o minnessvårigheter o synrubbning o massa annat kan man väl få av tumörer? kanske beroende på var de är....jaja.lite jobbigt är det ju,men man kan ju inte lägga sig ner o dö för det här.däremot känner jag mer agg gentemot vissa arbkamrater som bara gnäller om baggisar,att jag vek en tvätt mindre eller såna saker-ÅH de går mig på nerverna-man ska va glad att man KAN vika tvätt alls! Känner så mer o mer-man får ta vararpå tiden man har! typ.
    ja jo jag såg olika tumörsjukdomar, men de såg opererbara ut. :/
    Nu tror jag inte att det är nåt sånt allvarligt, men bara så att du får en riktig utredning så du kan slå bort de värsta tankarna..

    Du, har du så korkade arbetskamrater säg att du kanske har en tumör i skallen så kanske de blir tysta! Bryskt skämt mitt i allt, men jag hade sagt så, jag blir tokig  på såna som inte fattar att man mår dåligt!
  • ebben

    sweetlilly- ja,bra att specialistneurokirurgen ska titta på bilderna! man skönt att de hittat NÅT! jag inbillar mig iallafall inte när jag känner att NÅT är inte helt 100% med mig! Det känner jag. o nu vet jag iallafall att det är så.DET är faktiskt skönt!
    Ja,jag kommer antagligen att säja nåt sånt då de tjafsar som mest! för sånt tål jag bara inte. gorm om riktigt små saker....
    Nu känns det på ett vis bra att ha fått ett svar. men samtidigt jobbigt innan jag får ytterligare svar på hur pass allvarligt det är.

  • Anarkamamman

    Ebben, jag håller verkligen alla tummar och tår för att allt ska gå bra för dig! Du ska se att det kommer vara piece of cake och att du kommer att leva livet som vanligt om ett litet tag :)

    Förresten, hur kommer det sig att folk alltid ska skrämma varann? Jag har med jämna mellanrum hittat trådar med frågor om ms, svarat så gott jag kan och de som frågar verkar nöjda. Men idag hittar jag ett helt sjukt svar. Att ms bryter ner familjer fysiskt och psykiskt, man får ta jääääättemycket mediciner och att ALS, ja då är man död. Hur i hela fridens namn kan man (även om det är nåt man upplevt via en närstående) skriva så till någon som är jätteorolig över att de kanske har ms? Jag tycker snarare de som hänger här verkar mycket friskare än de flesta andra i forumet :P

  • ebben

    aliceiunderlandet-ja,för mig blir det säkert bra... eller så inte-man vet ju inte hur allvarligt det är i mitt fall. men det kan ju inte hjälpas-nu känner man ju iallafall ÄN mer att ta tillvara på den tid man har!

    o det du skriver om att skrämmas? jadu,vissa är inte så pedagogiska... o en del vill nog bara jävlas typ. hemskt ,men jag TROR det kan vara så?! vet inte...
    Nu har jag ju inte i tråden här att göra ens...
    men jag känner att ni gett så bra stöd o allt så jag vill inte släppa taget!

  • Anarkamamman
    ebben skrev 2010-01-28 14:38:54 följande:
    aliceiunderlandet-ja,för mig blir det säkert bra... eller så inte-man vet ju inte hur allvarligt det är i mitt fall. men det kan ju inte hjälpas-nu känner man ju iallafall ÄN mer att ta tillvara på den tid man har! o det du skriver om att skrämmas? jadu,vissa är inte så pedagogiska... o en del vill nog bara jävlas typ. hemskt ,men jag TROR det kan vara så?! vet inte... Nu har jag ju inte i tråden här att göra ens... men jag känner att ni gett så bra stöd o allt så jag vill inte släppa taget!
    Det KOMMER gå bra, men en positiv inställning kan man flytta berg :) Och jag tror nog ingen av de andra invänder om du stannar kvar här, jag gör iaf inte det! Jag hoppas verkligen att du får en riktigt duktig läkare som snabbt och lätt kan fixa till allt s.a.s. Men att ta tillvara på tiden det borde nog alla människor göra lite mer så det är ingen dum idé :)

    Jag blir bara matt. Hade jag läst nåt sånt om jag trott mig ha ms/just fått min diagnos då hade jag nog hoppat från taket. Hur kan man vara så elak? Nåja, det är ju trots allt fl ^^
  • ebben

    Aliceiunderlandet-ja. jag är rätt så positiv av mig! faktiskt,klart det blir bra-nu ska ju spec titta på bilderna. det var iallafall inget akut som jag fattade. Så det är ju bra...
    jadu på FL finns ju alla sorter-både elaka o vänliga!! . de i denna tråd hör till den senare kategorin!!

  • Anarkamamman
    ebben skrev 2010-01-28 14:46:30 följande:
    Aliceiunderlandet-ja. jag är rätt så positiv av mig! faktiskt,klart det blir bra-nu ska ju spec titta på bilderna. det var iallafall inget akut som jag fattade. Så det är ju bra... jadu på FL finns ju alla sorter-både elaka o vänliga!! . de i denna tråd hör till den senare kategorin!!
    Vad skönt att det inte är något akut :D Och vad härligt att du är positiv, toppen! Det blir fint ska du se :)

    Ja, det är tur att alla härinne är så snälla iaf, det ska finnas rosor även bland de vassaste törnen.
Svar på tråden Vi som har MS (Multipel Skleros). Del 14