• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Niccipicci
    Fru Indosaurie skrev 2010-03-07 23:17:31 följande:
    Jag har en raaco som jag köpt på clas ohlson www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=136... Men den är iofs knökfull så.. vet inte riktigt vad jag ska hitta på
    Den såg ju bra ut med massa små fack och så verkar den gå att bygga ut. Men jag behöver även för långa lite tjockare grejer som kavlingsmattor
    Så den som egensinnig tipsade om såg ju lite större ut. Och med hjul och handtag bekväm som man är
    Ska ta mig en tur till Clas ohlsson då.
    Tack!
  • Mamma till V och E

    Nu har äntligen Cake Boss börjat på Discovery Travel and Living!

    Hade redan sett lite klipp från helgens avsnitt på deras hemsida, men var ändå inspirerande och roligt att få se lite mer.

    Feburari månad var en intensiv tårtmånad med många födelsedagskalas samt en beställning. Slutade på ett antal av 9 tårtor. Faktiskt riktigt trött nu på sötsaker, så det är skönt att få ligga lågt ett tag.

    Har en beställning till den 1 maj på doptårtor till min systerson. Det ska bli jätteroligt!

  • mammastegeby

    en snabb fråga.
    Jag har fått en tårtbeställning där tårtan ska vara som ett stort gräsfält med en fotboll i mitten.
    Min fråga är vad jag bör ha till gräset. Kan man spritsa grädde eller vit chokladsmörkräm över hela tårtan eller smälter marsipanen då??

    tacksam för svar

  • Smurfan 81
    mammastegeby skrev 2010-03-08 16:21:07 följande:
    en snabb fråga. Jag har fått en tårtbeställning där tårtan ska vara som ett stort gräsfält med en fotboll i mitten. Min fråga är vad jag bör ha till gräset. Kan man spritsa grädde eller vit chokladsmörkräm över hela tårtan eller smälter marsipanen då?? tacksam för svar
    På min fotbollstårta som jag gjorde häromveckan spritsade jag gräset med kristyr. Har en Nalle Puh tårta en bit tillbaka i galleriet, där spritsade jag med vi chokladfristong (50/50 vit choklad/philadelfia) direkt på SP och det gick jättebra! Grädde tror jag har svårt att hålla formen med grästyllen, dessutom tror jag det är risk för att grädde smälter marsipanen.
  • mammastegeby
    Smurfan 81 skrev 2010-03-08 17:16:19 följande:
    På min fotbollstårta som jag gjorde häromveckan spritsade jag gräset med kristyr. Har en Nalle Puh tårta en bit tillbaka i galleriet, där spritsade jag med vi chokladfristong (50/50 vit choklad/philadelfia) direkt på SP och det gick jättebra! Grädde tror jag har svårt att hålla formen med grästyllen, dessutom tror jag det är risk för att grädde smälter marsipanen.
    Blir inte kristyr väldigt hårt om man spritsar det på hela tårtan...
  • Smurfan 81
    mammastegeby skrev 2010-03-08 18:46:05 följande:
    Blir inte kristyr väldigt hårt om man spritsar det på hela tårtan...
    Jo, lite... men skär man med en vass kniv är det inga problem!
  • IssaBL

    Nu har jag gjort mmf. Ska man lägga in den i kylen en natt? Ska inte användas förrän på lördag och ätas på söndag. Ska jag plasta in den medans den är varm eller låta den ligga och svalna?

    Jag är positivt överraskad! Hur enkelt som helst att göra ju.. och här hade jag gått och gruvat mig

  • Smurfan 81
    IssaBL skrev 2010-03-08 20:30:36 följande:
    Nu har jag gjort mmf. Ska man lägga in den i kylen en natt? Ska inte användas förrän på lördag och ätas på söndag. Ska jag plasta in den medans den är varm eller låta den ligga och svalna? Jag är positivt överraskad! Hur enkelt som helst att göra ju.. och här hade jag gått och gruvat mig
    Nä, den förvaras i rumstemperatur. Plasta in den väl så att den inte torkar, gärna dubbla påsar.
Svar på tråden Tårttråden del 17