• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Zelmilainen
    MissMurrig skrev 2010-09-14 17:22:24 följande:
    www.pejgan.com/antalbitar.asp
    behöver ingen tårtbitsuträknare, det vet jag att folk tipsat andra om innan, men tack ändå (det blir i en långpanna och blir det lite fler bitar får det bli och lite för få blir det så). jag undrar ju mer hur mkt som går åt av alla sakerna för att kunna beräkna hur mkt sakerna kostar, hur mkt jag behöver göra av de olika fyllningarna etc.
    det bidde inget av det...
  • Egensinnig
    Zelmilainen skrev 2010-09-14 16:53:19 följande:
    puffar
    Jag hade gjort minst 3 X fyllning och 3-4 X spackel. Men så gillar jag tjocka lager fyllning och spacklar generöst.
    Matilda, Matilda........
  • Zelmilainen
    Egensinnig skrev 2010-09-14 18:44:52 följande:
    Jag hade gjort minst 3 X fyllning och 3-4 X spackel. Men så gillar jag tjocka lager fyllning och spacklar generöst.
    ok, då gör jag 3x fyllning och 4x spackel. tack om man gör sockerkaksbottnar. räcker en sats för att göra ett lager till tårtan då?, dvs att jag då gör 3 satser om jag vill ha 3 bottnar/2 fyllningar.
    det bidde inget av det...
  • Lady Namárië

    Jag fick låna en gammal marmorkavel när jag gorde tårta i helgen, och jisses vad enkelt det var att kavla ut sp:n med den. Men var får man tag i en sådan nuförtiden? Det verkar inte säljas nytillverkade i Sverige, och fraktkostnaden från USA på en så tung grej är inte direkt överkomlig.

    (Jag vet att man kan hitta sådana kavlar på loppmarknader och auktioner, men jag har inte tid och möjlighet att gå och vänta på att ha sådan tur.)


    So say we all
  • sommarpar

    jag har letat efter blommor som e sådär "söta" helrundade längst ut, inte spetsiga alls, har sett flera tårtor i bildtråden som har dessa (ofta på barntårtor) ngn som har tips på vad de heter. köpt olika modeller men inte fått tag på sånna...

  • joseline
    Lady Namárië skrev 2010-09-14 19:25:47 följande:
    Jag fick låna en gammal marmorkavel när jag gorde tårta i helgen, och jisses vad enkelt det var att kavla ut sp:n med den. Men var får man tag i en sådan nuförtiden? Det verkar inte säljas nytillverkade i Sverige, och fraktkostnaden från USA på en så tung grej är inte direkt överkomlig.

    (Jag vet att man kan hitta sådana kavlar på loppmarknader och auktioner, men jag har inte tid och möjlighet att gå och vänta på att ha sådan tur.)
    Citatet försvann i svaret.

    Marmor kavel finns på Inspiration
  • KSB
    joseline skrev 2010-09-14 13:42:22 följande:

    Marsmallowsfondat (MMF)


    200g marsmallows
    2msk vatten
    2 msk cocosfett el olja
    500g florsocker


    Smörj en skål med cocosfett, lägg i marsmallows (är de stora kan man dela) mickra med två msk vatten tills de smält. Smörj en större bunke med cocosfett. sikta ner florsockret gör en grop i mitten och häll i de smälta marsmallowsen. Rör med en trä/plastslev eller knåda som vanlig deg...låt vila minst en timme. Förvaras i rumstemperatur väl inplastad


    När man arbetar med mmf:en kan man använda lite florsocker (om den känns för kladdig ) och så kan man även smörja underlaget man arbetar på med cocosfett om man tycker att det behövs.


    jag gör alltid på 300 gr marshmallows
    2 msk vatten
    1 msk olja
    å mkt florsocker :)

    tycker att de är så svårt att jobba med en liten sats när man ska täcka tårtan...
  • MissMurrig
    Zelmilainen skrev 2010-09-14 18:06:05 följande:
    behöver ingen tårtbitsuträknare, det vet jag att folk tipsat andra om innan, men tack ändå (det blir i en långpanna och blir det lite fler bitar får det bli och lite för få blir det så). jag undrar ju mer hur mkt som går åt av alla sakerna för att kunna beräkna hur mkt sakerna kostar, hur mkt jag behöver göra av de olika fyllningarna etc.
    Jaha.. Men man kanske kan anvönda den iaf... Om man vet hur många bitar man har i en rund och hur mycket fyllning det är i t.ex. 12 bitar, och så kanske en långpanna blir 30 bitar, då får man ha ca 2,5 ggr så mycket fyllning... Du kanske förstår min tankegång? 

    Snart är det cakeshow! Spännande!!
    Var det någon här som skulle tävla???? 
Svar på tråden Tårttråden del 17