• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Missy Cat
    Lenilus skrev 2010-09-19 17:08:38 följande:
    Aj då... för tjocka bottnar vill man ju inte ha... Hur tjockt är det tunnaste du kan få med den?
    Men den från Ikea tyckte jag inte gick att såga med alls, dels pga dåligt "sågblad" och dels för att man inte får grepp om den på ett bra sätt. Knepigt det här....
    2 cm skär den som tunnast
    Maskrosbarn skrev 2010-09-19 18:49:22 följande:
    Någon som har ett bra recept på tårtbotten i långpanna? Mottages tacksamt : )
    15 ägg följ det här receptet då kan du dela den i 3 delar.
    Annars bakar du 3 satser med 5 ägg i vardera sats.
    Maskrosbarn skrev 2010-09-19 18:53:21 följande:
    hur många personer räcker en långpannetårta till?
    Här kan du räkna bitar
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Egensinnig



    Vinnartårtan i motivklassen - tema " Min drömsester"
    Matilda, Matilda........
  • sommarpar
    MissMurrig skrev 2010-09-19 19:39:40 följande:
    Beror på vilket SP.  Du bor ju i GBG området va? SÅ du kanske köper Ballinas på tårtdecor? För den behöver man inte fodra, det är ok med bara grädde. OCh tydligen om det är Gelatin i SP'n, även om man gör den själv.
    yes, strax utanför göteborg bor jag!! men jag gör sp själv, testade köpt en gång och tyckte den smakade fruktansvärt..(inte ballinas) gör en med glykos vit sirap och glycerol..
  • Smulan1979
    smalles skrev 2010-09-19 20:12:55 följande:
    Tack! Jättebra tips, hade ingen aning om att jag inte skulle ha kupa över tårtan.
    Japp, det är SP med gelatin i. Då kör jag också med bara grädde till spacklingen.

    Hur gör man enklast för att få på locket jämt och slätt? Är det svårt att få på?
    Som sagt så är det första gången jag ska göra tårta med SP och jag vill ju gärna inte misslyckas ;)
    Ta och sök lite på youtube så kan du få bra tips på att få tårtan snygg. Det är bra att ha en sk smoother, men det funkar utan också.

    Kan vara lite knixigt de första gångerna, men man får rätt snabbt in bra teknik.
    sommarpar skrev 2010-09-19 20:57:52 följande:
    yes, strax utanför göteborg bor jag!! men jag gör sp själv, testade köpt en gång och tyckte den smakade fruktansvärt..(inte ballinas) gör en med glykos vit sirap och glycerol..
    Har du gelatin i så funkar det bra med grädde!
  • Lady Namárië
    sommarpar skrev 2010-09-19 19:37:52 följande:
    vad är smbc?
    jag trodde inte man kunde spackla en tårta med grädde för att sen täcka med sp?! blir glad om man kan för jag har tänkt flera gånger att "tänk om jag bara kunde ta grädde ist".. men har läst att sp inte får komma i kontakt med grädde?
    SMBC = Swiss meringue butter cream, alltså en marängsmörkräm. Det finns recept i jfl:s bloggar, se trådstarten.

    Jag spaklar med grädde ibland, men då fodrar jag ordentligt med smält kokosfett eller olja innan jag täcker. Men jag tycker att det är lättare att få tårtan snygg om man spacklar med smbc.
    So say we all
  • Zelmilainen
    Lady Namárië skrev 2010-09-19 22:22:56 följande:
    SMBC = Swiss meringue butter cream, alltså en marängsmörkräm. Det finns recept i jfl:s bloggar, se trådstarten.

    Jag spaklar med grädde ibland, men då fodrar jag ordentligt med smält kokosfett eller olja innan jag täcker. Men jag tycker att det är lättare att få tårtan snygg om man spacklar med smbc.
    kanske jag som är bäng, men vart hittar jag jfls bloggar? hittar inget i trådstarten...
    det bidde inget av det...
  • VeraVera
    Lenilus skrev 2010-09-18 18:09:55 följande:
    Du laddar upp den direkt, längst ner på sidan. Det står Ladda upp en bild.
    jag testade det men de vill inte fungera...får testa idag igen o se
  • VeraVera

    Ni som var på tårtmässan i helgen har ni många bilder? Kan man kanske göra en tillfällig tråd och visa bilderna där, alternativt lägga bilderna i bildtråden??

Svar på tråden Tårttråden del 17