• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Zelmilainen
    7 michelingodingar skrev 2010-09-24 12:11:31 följande:
    hej!!

    tänkte bara fråga om ni kan detta med fluff?
    min syster står i ren panik just nu och har gjort fluff på gelehallon men nu när det stått kallt sen igår så är det bara som en enda stor geleklump vad kan man göra åt det? eller har hon gjortnågot fel?

    likaså så ska hon göra fluff på ahlgrens bilar och gjorde den för ett par timmar sen men den blir bara hårdare o hårdare o går knappt o röra i kan man slå på lite mer grädde för o få den lite mer lösare eller är det bara o kasta?

    en annan fråga,när man gör fluff på choklad t ex så ska det ju vara 3 dl grädde samt 180 gr choklad men hur är det eg med godis som t ex ahlgrens bilar är det samma mått som gäller då?

    tack på föhand!!
    när man har tex skumbanan räcker det med 80gr.
    det bidde inget av det...
  • Zelmilainen
    gumsan74 skrev 2010-09-24 08:58:41 följande:
    Någon som har ett bra recept på botten i långpanna?
    det ligger länkar bara några sidor bakåt i tråden...
    det bidde inget av det...
  • loijsen

    Finns det någon tårta som är lätt att göra (och inte heller tidsslösande) men som är god och ser ändå fin ut?

  • 7 michelingodingar
    strommis skrev 2010-09-24 13:18:55 följande:
    har för mig att det brukar räcka med ca 80g av gelegodis
    Zelmilainen skrev 2010-09-24 13:29:32 följande:
    när man har tex skumbanan räcker det med 80gr.
    haha ojj inte konstigt att det kanske blev misslyckat då tack för era svar iaf
  • Zelmilainen
    7 michelingodingar skrev 2010-09-24 14:17:15 följande:
    haha ojj inte konstigt att det kanske blev misslyckat då tack för era svar iaf
    har ej testat själv, men en vän som gjort tårtor med tex skumbanan sa att det räckte med 80gr...
    det bidde inget av det...
  • joseline
    7 michelingodingar skrev 2010-09-24 12:11:31 följande:
    hej!!

    tänkte bara fråga om ni kan detta med fluff?
    min syster står i ren panik just nu och har gjort fluff på gelehallon men nu när det stått kallt sen igår så är det bara som en enda stor geleklump vad kan man göra åt det? eller har hon gjortnågot fel?

    likaså så ska hon göra fluff på ahlgrens bilar och gjorde den för ett par timmar sen men den blir bara hårdare o hårdare o går knappt o röra i kan man slå på lite mer grädde för o få den lite mer lösare eller är det bara o kasta?

    en annan fråga,när man gör fluff på choklad t ex så ska det ju vara 3 dl grädde samt 180 gr choklad men hur är det eg med godis som t ex ahlgrens bilar är det samma mått som gäller då?

    tack på föhand!!
    När det är gelatinbaserat godis behövs bara 60-80 g
  • mina12

    Jag och KSB gjorde ett litet flufftest förra helgen. Smaken är ju som bekant som baken... men i tänkte ändå dela med oss av våra synpunkter på de olika fluffen (60-80gram godis använde vi):

    Polkagris: Smaken påminner om tandkräm. För att få polkasmak, så föredrar vi att hacka polkagrisar i ex.vis vitchokladfluff.

    Mentos jordgubb/lakrits: Blev väldigt hård. Smakar mest lakrits.

    Kick: Väldigt god lakritssmak, som godkändes av alla fyra i testpanelen Gillar man Kick, så gillar man definitivt denna fluff. Funkar att kombinera med hallon eller Fox.

    Ferrari: Svår att smälta. Blev jättehård. Konstig konsistens efter vispning. Smakade blä. Aldrig mer!

    Colanappar: Blev stenhård, gick att vispa efter att mer grädde blandats i. Inte gott tyckte vi, men barn kanske gillar den.

    Fox citronkola: Frisk smak, men "kort".

    Turkisk peppar: Bra konsistens, smälter i munnen. God! INTE god tillsammans med hallon. Ok med polka

    Marianne: Fin, bra konsistens, lagom mycket smak.

    Vår gemensamma rangordning: 1. Marianne 2. Turkisk peppar 3. Fox 4. Kick

    Hoppas det kommer någon till nytta

  • Ova

    Mina12: Gjorde ni på mariannechokladkaka eller på godisbitarna i papper? Krossade ni dem eller hade i dem hela? 60-80 g? Kombinerat med?

  • mina12
    Ova skrev 2010-09-24 17:13:49 följande:
    Mina12: Gjorde ni på mariannechokladkaka eller på godisbitarna i papper? Krossade ni dem eller hade i dem hela? 60-80 g? Kombinerat med?
    Godisbitarna i papper. Ja, vi krossade dem litegrann, för att det skulle gå fortare att smälta dem. Vi gjorde bara små satser av alla fluff, men mängden motsvarade 60-80gram till 3dl grädde.
Svar på tråden Tårttråden del 17