• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • strommis
    Jo anna skrev 2010-09-28 19:42:21 följande:
    Ska göra en tårta som ska innehålla choklad men inte vara för söt. Alla chokladfyllningar jag har provat har varit väldigt söta. Nån som har nått tips på smaker som passar?
    blanda chokladen med både grädde och philadelfiaost. =inte lika sött.
  • Maskrosbarn

    halloj alla tårtfrelsta...

    Någon som gjort en dinosarietårta som vill dela med sig? Ber snällt....

    ska fylla en tårta med tre fyllningar
    blåbärsmousse
    vaniljmousse
    ??? någon som har ett bra tips

  • mina12
    Bambusa skrev 2010-09-28 18:33:55 följande:
    hej hej! nu va de läänge sen ja va här.. om 1½vecka ska vi fira födelsedagar ihop,och  ja ska göra en vårningstårta *hjälp*
    hur gör man de enklast?? vill att den lilla ligger platt på den stora.. ska täckas med ballinas choklad sp.. visst är de den som man int behöver fodra om man har spacklat med grädde??  

    ska ha nån sorts choklad fluff på ena lagret, men andra vet ja inte än, killen ville inte ha hallon iaf, de har han lessnat på.. glasskräm  har ja lessnat lite på.. hmm.. de får inte bli nån sur fyllning har han sagt, men ja tycker itne en föör söt heller, blir lite sliskigt till chokladen då.. men men, får fundera lite, om ingen har nå förslag??
    Blåbär är ju också gott till choklad!

    Jag gjorde dessa fyllningar i en tårta och det blev supergott:
    Mjölkchokladfluff med hackade polkagrisar
    Vitchoklad med hackade polkagrisar
    Mosade jordgubbar med lite grädde och lite marsanpulver
  • KSB

    Hej!
    Vill först säga att alla tårtor i bildtråden är super fina!
    Marina, wow, vilka löv!

    Nu till mina funderingar, jag använder mig alltid av mmf när jag gör tårta.
    Jag tycker inte de är så jätte gott och endel av de som smakat tårtorna tycker inte heller om det.
    Jag undrar om SP smakar ungefär likadant?
    Eller tycker ni att SP definitivt är godare?

    Jag har hittat 2 recpet till Sp, vilket föredrar just du?
    Mitt bästa tips för tillfället: hemmagjord sp! betydligt enklare än mmf, betydligt billigare än köpt sp, och jag märker faktiskt ingen skillnad i konsistens på köpt och hemmagjord sp.


    Detta behöver du
    1msk gelatinpulver
    4msk kallt vatten
    1msk matolja
    1½ dl vit baksirap
    ca 15 dl florsocker

    Gör så här
    Lägg gelatinpulvret och vattnet i vattenbad över en kastrull med sjudande vatten.
    När gelatinet har löst sig helt i vattnet, lägg i oljan och sirapen.
    Häll upp florsockret i en stor skål och häll i vätskeblandningen.
    Blanda sedan för hand eller med degkrokarna i en hushållsmaskin, ej elvisp.
    När blandningen är någorlunda fast och inte alltför kladdig, ta upp och knåda tills den är slät. Tillsätt lite mer florsocker om det behövs men hellre för lite florsocker än för mycket.
    Vira in degen ordentligt i plastfolie, förvara sedan detta mörkt i en lufttät burk och låt degen vila där någon dag innan den ska användas.
    Förvaras i rumstemperatur och håller minst en månad.


    eller;
    SUGARPASTE

    1 msk gelatinpulver
    60 g kallt vatten (0,6 dl)
    175 g vit siprap (1,25 dl)
    1 msk glycerol (det finns på apoteket)
    2 msk neutral olja eller kokosfett (jag använder rapsolja)
    800-900 g florsocker
    ev smak och färg

    Mvh Kim
  • Jo  anna
    strommis skrev 2010-09-28 20:49:14 följande:
    blanda chokladen med både grädde och philadelfiaost. =inte lika sött.
    Tack! Hur gör man då? 50/50?
  • h80

    sista dagen på öppna förskolan på torsdag, Tänkte baka cupcakes o ta med. Nån som har några tips på "barnvänliga"? Det är ju mest 1-2 åringar

  • logicalmind

    försökte mej på en blomma som skulle vara lite oval eller hur man nu ska förklara...  hur lång tid tar de för den att stanna i den formen? va ju jätter svårt..

    finns de nån stans där man kan läsa om modellande?

  • Zelmilainen
    h80 skrev 2010-09-28 21:22:26 följande:
    sista dagen på öppna förskolan på torsdag, Tänkte baka cupcakes o ta med. Nån som har några tips på "barnvänliga"? Det är ju mest 1-2 åringar
    morotscupcakes?
    det bidde inget av det...
  • Lenilus
    Maskrosbarn skrev 2010-09-28 20:55:00 följande:
    halloj alla tårtfrelsta...

    Någon som gjort en dinosarietårta som vill dela med sig? Ber snällt....

    ska fylla en tårta med tre fyllningar
    blåbärsmousse
    vaniljmousse
    ??? någon som har ett bra tips
    Ja, jag har gjort denna http://www.flickr.com/photos/41179341@N05/3911602911/
    Vet inte om jag riktigt gillar den själv, men den kan kanske hjälpa inspirationen lite.
Svar på tråden Tårttråden del 17