• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Missy Cat
    lillängeln skrev 2011-02-21 19:49:30 följande:
    Är det någon som har gjort kaffemousse (eller liknande) och har ett bra recept?
    Vad tror ni skulle passa till?
    Jag gjorde en jättegod kaffegrädde en gång.
    Kokade starkt kaffe som jag kylde ner
    Sedan hällde jag det i ovispad grädde och vispade ihop med lite florsocker.
    Tog någon msk kaffe i taget för att känna in smaken.
    Mysanochmimer skrev 2011-02-21 21:14:37 följande:
    aha ok, skulle du säga att den är bättre/sämre än marängsmörkräm?
    Den är en favorit nämligen...
    En god och väldigt lättgjord smörcreme är annars den med kondenserad mjölk.

    Vispa ihop 1 burk sötad kondenserad mjölk med
    500g mjukt osaltat smör

    Sen kan du smaksättning på den i det oändliga...
    *Vaniljsocker
    *Choklad (kakao eller smält avsvalnad valfri choklad)
    *Aromer
     
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Smurfan 81
    Missy Cat skrev 2011-02-21 21:58:02 följande:
    Mysanochmimer skrev 2011-02-21 21:14:37 följande:
    aha ok, skulle du säga att den är bättre/sämre än marängsmörkräm?
    Den är en favorit nämligen...
    En god och väldigt lättgjord smörcreme är annars den med kondenserad mjölk.

    Vispa ihop 1 burk sötad kondenserad mjölk med
    500g mjukt osaltat smör

    Sen kan du smaksättning på den i det oändliga...
    *Vaniljsocker
    *Choklad (kakao eller smält avsvalnad valfri choklad)
    *Aromer
    Den lyckas jag inte med! Jag försökte en gång och den blev alldeles grynig! Några tips?
  • Missy Cat
    Smurfan 81 skrev 2011-02-21 22:25:54 följande:
    Den lyckas jag inte med! Jag försökte en gång och den blev alldeles grynig! Några tips?
    Oj, nej jag vet inte vad som gick fel.. fööör mjukt smör?
    Jag har aldrig haft problem med den.
    God innan smaksättning och jättelätt att bara vispa ihop och jobba med.
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Skåne85
    Missy Cat skrev 2011-02-21 21:58:02 följande:
    Jag gjorde en jättegod kaffegrädde en gång.
    Kokade starkt kaffe som jag kylde ner
    Sedan hällde jag det i ovispad grädde och vispade ihop med lite florsocker.
    Tog någon msk kaffe i taget för att känna in smaken.
    Mysanochmimer skrev 2011-02-21 21:14:37 följande:
    aha ok, skulle du säga att den är bättre/sämre än marängsmörkräm?
    Den är en favorit nämligen...
    En god och väldigt lättgjord smörcreme är annars den med kondenserad mjölk.

    Vispa ihop 1 burk sötad kondenserad mjölk med
    500g mjukt osaltat smör

    Sen kan du smaksättning på den i det oändliga...
    *Vaniljsocker
    *Choklad (kakao eller smält avsvalnad valfri choklad)
    *Aromer
    Blir inte den väldigt konstig att smaksätta ? det är väl redan en ganska god kolasmak på denna kondenserade mjölken.
    vad har man för fyllning för att matcha denna spacklingen ?
  • gullunge1

    Hur gör ni era "bokstäver" på tårtorna. Har kollat och hittar bara små eller super stora man kan köpa.
    Om man ska skriva ett kort namn tex "Tova 1 år" så ska det ju vara ganska stort...


    Tova 100317
  • LovisaTilda
    Missy Cat skrev 2011-02-21 21:58:02 följande:
    Jag gjorde en jättegod kaffegrädde en gång.
    Kokade starkt kaffe som jag kylde ner
    Sedan hällde jag det i ovispad grädde och vispade ihop med lite florsocker.
    Tog någon msk kaffe i taget för att känna in smaken.
    Mysanochmimer skrev 2011-02-21 21:14:37 följande:
    aha ok, skulle du säga att den är bättre/sämre än marängsmörkräm?
    Den är en favorit nämligen...
    En god och väldigt lättgjord smörcreme är annars den med kondenserad mjölk.

    Vispa ihop 1 burk sötad kondenserad mjölk med
    500g mjukt osaltat smör

    Sen kan du smaksättning på den i det oändliga...
    *Vaniljsocker
    *Choklad (kakao eller smält avsvalnad valfri choklad)
    *Aromer
     
    Smälter du smöret och rör ner i den kondencerade mjölken eller värmer du alltihopa?
    Låter du den stå kallt innan du använder den?
  • smörblomman81
    Mysanochmimer skrev 2011-02-22 08:46:08 följande:
    Hmmm, verkar som det får bli smörkrämstesting framöver
    hittade ett jättegott recept igår som hela familjen älskade!

    100 g färskost a philadelphia  (rumsvarm)
    5 dl florsocker
    25 g smör (rumsvarmt)
    1 msk mjölk
    1 tsk vaniljsocker

    Detta räcker ca 12 muffins :D

    Jag hade det på red velvet muffins :)
  • Sigrid
    Smurfan 81 skrev 2011-02-21 21:13:06 följande:
    Tack!
    Jag använder stjärntyllarna. Har 4 olika storlekar. De är från CakeDesign och de har inte samma märke som Kakburken så jag vet inte vad det heter där... men mina heter i alla fall 61 (6 piggar), 91 (8 piggar), 12 (8 piggar) och 22E (9 piggar). Säger ingenting, jag vet... Men i alla fall, stjärntyllar är det! Använder oftast de mellanstora, den största till stora tårtor. Den minsta brukar jag mest ha runt plattor upptill och sånt, tycker den blir för pluttig nertill.
    Tack!
Svar på tråden Tårttråden del 17