• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • s fia

    hej hej!

    Jag ska göra en tårta som är helt mjölkfri, men jag har inte så stor koll på detta.. Någon som har ett bra tårtbotten recept?? O gärna lite tips på vilka två fyllningar som är goda att ha i....  Tack på förhand!

  • Lissy81
    s fia skrev 2011-03-14 22:16:30 följande:
    hej hej!

    Jag ska göra en tårta som är helt mjölkfri, men jag har inte så stor koll på detta.. Någon som har ett bra tårtbotten recept?? O gärna lite tips på vilka två fyllningar som är goda att ha i....  Tack på förhand!
    Mjölkfri botten är ju inte svår, kör tex "3lika"-receptet. http://bakalitenkaka-tove.blogspot.com/2008/06/trtbotten.html
    Passa bara på det du smörjer formen med.

    Och fyllningar kan man ju testa att använda något vispbart grädd-substitut, eller köra med sylt och marzankräm gjord på havremjölk.
  • s fia
    Lissy81 skrev 2011-03-14 22:37:53 följande:
    Mjölkfri botten är ju inte svår, kör tex "3lika"-receptet. bakalitenkaka-tove.blogspot.com/2008/06/trtbo...
    Passa bara på det du smörjer formen med.

    Och fyllningar kan man ju testa att använda något vispbart grädd-substitut, eller köra med sylt och marzankräm gjord på havremjölk.
    Tack så jättemycket för länken,, den bli toppen! Jag har kikat lite på olika fruktmousser, ska se om ja hittar något bra ... som man kanske kan använda med havregrädde....
  • MLT

    Jag och tre till ska ha 40 +40 + 35 + 30-årsfest för kanske +/-100 pers och jag funderar på om jag ska göra tårtor. Det ska vara 80-tals-tema på festen och isf borde väl tårtorna följa det. Någon som gjort något liknande eller har något bra förslag?

  • Skåne85
    Zelmilainen skrev 2011-03-14 19:47:36 följande:
    ja trodde du vile ha en våningstårta hehe. 3d=formen på själva tårtan. dvs att den ej är rund lr fyrkantig som en vanlig tårta utan att du formar själva tårtan som en bil.

    hallon och after8? 
    Jo jag ville ha våningstårta, men eftersom kalaset blir uppdelat på 2 dagar så ville min sambo ha 2 tårtor så inte gästerna dagen efter fick äta på en redan äten tårta =(
    jag får hoppas jag får chansen till en våningstårta en annan dag =)

    Ok, hallon...funkar det bra. har du provat ?
  • Zelmilainen
    Skåne85 skrev 2011-03-15 07:38:14 följande:
    Jo jag ville ha våningstårta, men eftersom kalaset blir uppdelat på 2 dagar så ville min sambo ha 2 tårtor så inte gästerna dagen efter fick äta på en redan äten tårta =(
    jag får hoppas jag får chansen till en våningstårta en annan dag =)

    Ok, hallon...funkar det bra. har du provat ?
    om du gör bilarna lite mindre så kan du ju göra våningstårtor av d iaf? så blir det två våningstårtor? hehe

    har inte provat hallon till, men dels tycker ja d låter gott, men sen har ja för mig att andra här i tråden tipsat om just den kombon innan  
    nehepp...
  • Ova
    Lissy81 skrev 2011-03-14 22:37:53 följande:
    Mjölkfri botten är ju inte svår, kör tex "3lika"-receptet. bakalitenkaka-tove.blogspot.com/2008/06/trtbo...
    Passa bara på det du smörjer formen med.

    Och fyllningar kan man ju testa att använda något vispbart grädd-substitut, eller köra med sylt och marzankräm gjord på havremjölk.
    Jag gjorde med hallonbåtsfluff med mjölkfrigrädde o glassfluff med mjölkfrigrädde och mjölkfri vaniljsås.
  • LovisaTilda

    Kan man frysa in Ballinas sugar paste/modelling paste i den förpackning som den kommer? Eller måste man paketera om den i plastpåsar?

  • högbergarna

    Någon av er som använder en gräddsifon? Ska snart göra massa tårta o skulle vilja ha till grädden sådär perfekt fluffig o luftig som de gör den på kondis!

  • smörblomman81

    Hej! en fråga.. jag gjorde en gubbe ur vitchoklad (bild finns i bildtråden) Vet inte hur jag ska färga den :/ Tyckte den var fin innan jag målade på den..men det var kladdigt att modellera gubben... har ni några tips hur man ska göra? Hur man modellerar och färgar vitchoklad? Mvh Sóley

Svar på tråden Tårttråden del 17