• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • mi07va

    HEJ!!!

    jag behöver recept på en god choklad creme att fylla tårta med, någon som vill dela med sig?

    Tack på förhand


    Freya 070402 Maddox 100216
  • Zelmilainen
    mi07va skrev 2011-03-15 23:34:34 följande:
    HEJ!!!

    jag behöver recept på en god choklad creme att fylla tårta med, någon som vill dela med sig?

    Tack på förhand
    du kan ta vilket chokladgodis som helst, nåt spec du gillar?
    nehepp...
  • mi07va
    Zelmilainen skrev 2011-03-15 23:47:58 följande:
    du kan ta vilket chokladgodis som helst, nåt spec du gillar?
    inget speciellt, om du har ett recept, skriv gärna Tyst
    Freya 070402 Maddox 100216
  • Zelmilainen
    mi07va skrev 2011-03-15 23:51:07 följande:
    inget speciellt, om du har ett recept, skriv gärna Tyst
    det beror på om det är mörk lr ljus choklad. om den är ljus, 180gr choklad, 3 dl grädde. smält ihop med vattenbad på spisen, får INTE koka. låt svalna, ställ i kylen minst 6 tim/gärna över natt. vispa, klart. är det mörk choklad, något mindre choklad, kanske 130-150gr.
    nehepp...
  • mi07va
    Zelmilainen skrev 2011-03-15 23:54:00 följande:
    det beror på om det är mörk lr ljus choklad. om den är ljus, 180gr choklad, 3 dl grädde. smält ihop med vattenbad på spisen, får INTE koka. låt svalna, ställ i kylen minst 6 tim/gärna över natt. vispa, klart. är det mörk choklad, något mindre choklad, kanske 130-150gr.
    Tack så hemskt mycket!!!
    Freya 070402 Maddox 100216
  • Zelmilainen
    mi07va skrev 2011-03-16 01:04:48 följande:
    Tack så hemskt mycket!!!
    funkar på det mesta. godis med gelatin i bör man dock bara ta 60-80gram, så du kan göra samma sak med ahlgrens bilar, hallonbåtar, osv med.
    nehepp...
  • Buspojkarna

    ska baka tårta till sonens kalas på söndag. blir hello kitty tema.

    Tänkte göra det enkelt, då den kroniska foglossningen är hemsk just nu.

    Blir fresta hallonmousse och sedan tänkte jag testa glassmousse. Så hur gör jag den bäst?

  • smörblomman81
    smörblomman81 skrev 2011-03-15 21:01:22 följande:
    Hej! en fråga.. jag gjorde en gubbe ur vitchoklad (bild finns i bildtråden) Vet inte hur jag ska färga den :/ Tyckte den var fin innan jag målade på den..men det var kladdigt att modellera gubben... har ni några tips hur man ska göra? Hur man modellerar och färgar vitchoklad? Mvh Sóley
    hehe jag fixade det nu :P skulle bara låtit chokladen stått ute lite innan jag började arbeta med den och den blev mycket smidigare då :P
  • Smurfan 81
    mi07va skrev 2011-03-15 23:34:34 följande:
    HEJ!!!

    jag behöver recept på en god choklad creme att fylla tårta med, någon som vill dela med sig?

    Tack på förhand
    Ett väldigt enkelt recept är: 1 dl socker, 1 dl kakao och 3 dl grädde. Rör ihop och låt stå kallt i minst 30 minuter. Sen vispar du. Färdigt!
  • Zelmilainen
    Buspojkarna skrev 2011-03-16 07:17:03 följande:
    ska baka tårta till sonens kalas på söndag. blir hello kitty tema.

    Tänkte göra det enkelt, då den kroniska foglossningen är hemsk just nu.

    Blir fresta hallonmousse och sedan tänkte jag testa glassmousse. Så hur gör jag den bäst?
    50% grädde som vispas först, 50% vaniljkräm som vispas först. rör sen ihop försiktigt
    nehepp...
Svar på tråden Tårttråden del 17