• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • smlh

    Jag ska göra en nutella&passionsfrukt tårta, men jag undrar lite om hur. 

    Det enda jag vet man kan göra är fluff. Blir det inte lite mycket att ha grädde i alla tårtor på alla lager? Jag är nybörjare på detta :) 


    Charlie - 15/2 ♥
  • Zelmilainen
    smlh skrev 2012-07-21 11:01:23 följande:
    Jag ska göra en nutella&passionsfrukt tårta, men jag undrar lite om hur. 

    Det enda jag vet man kan göra är fluff. Blir det inte lite mycket att ha grädde i alla tårtor på alla lager? Jag är nybörjare på detta :) 
    jag tycker ej det, iaf om ena lagret är så pass friskt som passionsfrukten borde bli.
    nehepp...
  • Ankmor
    smlh skrev 2012-07-21 11:01:23 följande:
    Jag ska göra en nutella&passionsfrukt tårta, men jag undrar lite om hur. 

    Det enda jag vet man kan göra är fluff. Blir det inte lite mycket att ha grädde i alla tårtor på alla lager? Jag är nybörjare på detta :) 

    Det blir inte så gräddigt i och med att "fluffen" oftast blir som en kräm istället för vispad grädde.
    Tomt här just nu...
  • smlh

    Ni är så snabba på att svara, jag älskar den här tråden! Skrattande
    Tack så jättemycket!


    Charlie - 15/2 ♥
  • majlinsa

    Ska bara en tårta och tänkte göra rabarber och någon fyllning till. Några tips?
    Får inte vara nötter, jordgubbar, kivi el vindruvor

  • Zelmilainen
    majlinsa skrev 2012-07-22 18:55:31 följande:
    Ska bara en tårta och tänkte göra rabarber och någon fyllning till. Några tips?
    Får inte vara nötter, jordgubbar, kivi el vindruvor
    ena gången när jag gjorde rabarberkompott gjorde jag en morotsmousse till (hela den tårtan var fylld som Estellebakelsen). det var supergott till. hela tårtan som sådan blev väldigt god. säg till om du vill ha recept
    nehepp...