• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Ankmor
    Zelmilainen skrev 2012-07-27 23:14:24 följande:
    denna minns jag, men allergianpassat släp? fin!
    jag funderade på hur jag skulle göra för att framhäva hjulen längst ner, smart! mkt detaljer tänkte jag med täcka med sp (hemmagjord), men smådetaljer, tror du det skulle funka att rita med ätbar penna? 

    Här är en liten kik på hur du skulle kunna göra.
    och här en till,
    Tomt här just nu...
  • Zelmilainen
    Ankmor skrev 2012-07-27 23:37:10 följande:
    Här är en liten kik på hur du skulle kunna göra.
    och här en till,
    tack för länkarna. den ena visade de mkt steg för steg. har du nåt tips på vad man kan göra förarhytten av om den är ganska smal och hög? som i den första länken har de använt nåt annat än i själva tårtan, men det stod inget om vad.
    nehepp...
  • Ankmor
    Zelmilainen skrev 2012-07-27 23:43:28 följande:
    tack för länkarna. den ena visade de mkt steg för steg. har du nåt tips på vad man kan göra förarhytten av om den är ganska smal och hög? som i den första länken har de använt nåt annat än i själva tårtan, men det stod inget om vad.
    Jag har läst att några i tråden använder sig av något som kallas rice krispies treats och modellerar diverse delar av tårtan med. Kanske något för dig att testa?
    Tomt här just nu...
  • jakthustru

    Ricecrispies kan ju formas hur som helst, men jag gillar när hela tårtan är god att äta!

  • Zelmilainen
    Ankmor skrev 2012-07-28 10:57:40 följande:
    Jag har läst att några i tråden använder sig av något som kallas rice krispies treats och modellerar diverse delar av tårtan med. Kanske något för dig att testa?
    tack, det var nog det jag tänkte på. nu har jag receptet med
    nehepp...
  • Ankmor

    Lycka till och jag ser fram emot bild på resultatet!


    Tomt här just nu...
  • Zelmilainen
    Ankmor skrev 2012-07-28 11:55:45 följande:
    Lycka till och jag ser fram emot bild på resultatet!
    det skulle ej bli förrän sent i höst, hehe. men bild kommer då
    nehepp...
  • Zelmilainen

    jag täcker två tårtor idag. en lite mindre ganska enkel, det gick supersmidigt med dekorationer och allt. den hämtas idag.
    att täcka våningstårtan var inga som helst problem. men nu är sp alldeles kladdig på utsidan, typ som att den svettats, men det har ej runnit ut i nederkant. våningstårtan ska bli vit med svarta bårder i nederkant av varje våning. den bården jag tänkt använda först fastnade det svart sp i hela så det var bara lägga undan den. nästa hann jag trycka ut 2 bårder som blev ok och sätta fast, men sen vill ej den svarta sp alls. fastnar och har sig. förvisso färgade jag den ej förrän idag (men hade sp sedan tidigare). den ska iväg imorrn vid lunch och jag behöver bli klar med den ikväll. tips? kan jag göra nåt med sp så att det funkar bättre? jag kan ju ej bara ta bort den bården jag satt fast... suck...


    nehepp...
  • Angel13

    [quote=65955518][quote-nick]Zelmilainen skrev 2012-07-28 16:44:46 följande:[/quote-nick]jag täckerh två tårtor idag. en lite mindre ganska enkel, det gick supersmidigt med dekorationer och allt. den hämtas idag.

    att täcka våningstårtan var inga som helst problem. men nu är sp alldeles kladdig på utsidan, typ som att den svettats, men det har ej runnit ut i nederkant. våningstårtan ska bli vit med svarta bårder i nederkant av varje våning. den bården jag tänkt använda först fastnade det svart sp i hela så det var bara lägga undan den. nästa hann jag trycka ut 2 bårder som blev ok och sätta fast, men sen vill ej den svarta sp alls. fastnar och har sig. förvisso färgade jag den ej förrän idag (men hade sp sedan tidigare). den ska iväg imorrn vid lunch och jag behöver bli klar med den ikväll. tips? kan jag göra nåt med sp så att det funkar bättre? jag kan ju ej bara ta bort den bården jag satt fast... suck...[/

    Har du provat maizena? Det funkar på den sp:n jag använder. Jag knådar in maizenan tills sp:n känns okej igen.