• avilo

    Hur anrätta ytterfilé på bästa sätt?

    Hur steker och anrättar man ytterfilé på bästa sätt och har nu dessutom
    ett superrecept så är det välkommet?

  • Svar på tråden Hur anrätta ytterfilé på bästa sätt?
  • Jezamine

    Du kana nvända samma recept som till kottlettrad el fläskfilé


    Avstängd tills vidare
  • k girl

    Tillagade hel fläskytterfilé för bara några dagar sedan. Saltade och pepprade, fräste på hög värme för att få en fin stekyta, sänkte värmen och hällde i ett par dl vatten samt en buljongtärning. Koka på svag värme under lock i minst en timme. Man kan också ha i morötter, lök mm som får ge smak åt buljongen och blir gott att servera till. Köttet blir mört och saftigt när man tillagar det på detta sätt.

  • avilo
    Jezamine skrev 2010-02-26 10:50:59 följande:
    Du kana nvända samma recept som till kottlettrad el fläskfilé
    Länken fungerar inte tyvärr.
  • Jezamine
    avilo skrev 2010-02-26 11:08:58 följande:
    Länken fungerar inte tyvärr.
    Oki men du kan googla på helstekt kotlettrad.
    Avstängd tills vidare
  • October

    Jag brukar göra samma saker som med fläskfilé. Se bara till att krydda ordentligt, det smakar inget annars. 


    Ett av mina favoritrecept. 
    Skär i bitar, ca 1,5 cm breda, salta och stek, krydda med vitlökskrydda eller annan favoritkryddda, jag gillar santa marias med kryddkvarn, chicken och steak. 
    Stek med lite hackad lök och finhackad vitlök efter smak. På med matlagningsgrädde 3-5 dl. Smaksätt med sweet chili (nån matsked) lite dijonsenap, gärna den med chili vitlökssmak. Smula över torkad svamp om det finns, annars kan man steka lite färska hackade campinjoner med köttet och löken. 
    Gott till pommes eller tagliatelle. 
  • BuoBä

    Ytterfilé, benfri kotlettrad och fläskhare är samma sak, med olika namn.


    Skär man upp en ytterfilé i skivor blir det benfria fläskkotletter.

  • avilo
    October skrev 2010-02-26 11:22:10 följande:
    Jag brukar göra samma saker som med fläskfilé. Se bara till att krydda ordentligt, det smakar inget annars.  Ett av mina favoritrecept.  Skär i bitar, ca 1,5 cm breda, salta och stek, krydda med vitlökskrydda eller annan favoritkryddda, jag gillar santa marias med kryddkvarn, chicken och steak.  Stek med lite hackad lök och finhackad vitlök efter smak. På med matlagningsgrädde 3-5 dl. Smaksätt med sweet chili (nån matsked) lite dijonsenap, gärna den med chili vitlökssmak. Smula över torkad svamp om det finns, annars kan man steka lite färska hackade campinjoner med köttet och löken.  Gott till pommes eller tagliatelle. 
    Tack alla för era tips!

    Har ni flera så är de välkomna.
  • Doktorn

    Är det fläskytterfilé du menar, TS?  Det finns ju ytterfilé av andra köttsorter.


    Av alla misslyckander är den här den besvikaste!
  • avilo
    Doktorn skrev 2010-02-26 13:45:06 följande:
    Är det fläskytterfilé du menar, TS?  Det finns ju ytterfilé av andra köttsorter.
    Ja, jag menar ytterfläskfilé.{#lang_emotions_smile}
  • avilo
    avilo skrev 2010-02-26 14:37:57 följande:
    Ja, jag menar ytterfläskfilé.
    Jag menat förståss fläskytterfilé så klart.{#lang_emotions_laughing}
  • Carlique

    Underbart att ni håller en med sådana ledtrådar. En annan sitter här med ett saftigt stycke på 1.3kg ytterfilé. Måste tillaga det. Min käraste har kört in en ugnsform med pepaprrot, morötter, och sådan smaksatt potatis i ugnen som tilltugg, så ugnen är upptagen. Vi måste således steka, en idé om om 175c ugn och 30~40 minuter går således bort. Vad gäller i stekpannan? Skära i bitar och bara bryna tills det ser awesome ut? Alla tips är välkomna. Ledsen att jag bumpar efter ett år, men jag är lite kluven. Ni har säkert varit där.

  • häxvrål

    Jag stekte benfri kotlettrad i ugn förra helgen. Skar först upp den och fyllde med tapenade på svarta oliver. Penslade köttet med en blandning av soya och chilisås (en stark, utan socker i). Band upp steken och stekte den på 125 grader i ugn ca 4 timmar (använde termometer). Det blev jättegott och saftigt.

  • anna01

    Strimla filen, stek den med lök i en gryta, ha på 1-2 buljoner MÖRK oxbuljong, Salta å peppra (svartpeppar) Häll på krossade tomater eller passerade tomater. Puttra 20-30 min. Häll på grädde å puttra ett tag till. Servera med ris Tungan ute


    Mio 000220 Max 051121 Elliot på väg :)
  • Tonårsmamman1
    Carlique skrev 2011-02-26 19:16:35 följande:
    Underbart att ni håller en med sådana ledtrådar. En annan sitter här med ett saftigt stycke på 1.3kg ytterfilé. Måste tillaga det. Min käraste har kört in en ugnsform med pepaprrot, morötter, och sådan smaksatt potatis i ugnen som tilltugg, så ugnen är upptagen. Vi måste således steka, en idé om om 175c ugn och 30~40 minuter går således bort. Vad gäller i stekpannan? Skära i bitar och bara bryna tills det ser awesome ut? Alla tips är välkomna. Ledsen att jag bumpar efter ett år, men jag är lite kluven. Ni har säkert varit där.
    Ja, skiva den och stek, precis som du steker fläskfilé. Det som är i ugnen låter gott!
  • trollkarl

    Du menar hel benfri kotlettrad ts.

    Bräsera snabbt, sen 125 c på ugnen, termometer i köttet. Den ska visa 58 c. Ta ut o låt vila.

Svar på tråden Hur anrätta ytterfilé på bästa sätt?