• sprätt­an1
    Äldre 18 Mar 17:37
    24006 visningar
    12 svar
    12
    24006

    Någon som har erfarenhet av ANA SÄNGAR?

    Är på jakt efter en ny och extra bred säng och har hittat ANA bedding. Är det någon som köpt säng därifrån? Vad har ni för erfarenheter?
    Skulle också vara kul att veta vilken sorts säng och vad ni betalade eftersom det inte står några priser på hemsidan!

  • Svar på tråden Någon som har erfarenhet av ANA SÄNGAR?
  • Eliza
    Äldre 18 Mar 17:43
    #1

    Hej!
    Ja vi kan varmt rekommendera ANA Sängar!! Där kan man snacka service och bra priser!
    Vi köpte två stycken sängar med sängvärme elstyrning och har inte haft några problem.
    De råkade leverera fel madrass till en av oss men det fixade de till alldeles gratis.
    Tänk på att om du rekommenderar nån annan att köpa deras sängar så ska de uppge ditt namn så får du en check på lite pengar tillbaka.
    Eftersom de inte gör reklam på annat sätt än "by mouth to mouth" så ger de en sådan "premie" eller vad man ska kalla det!!!
    Som sagt, kan bara varmt rekommendera ANA Sängar!!!
    Lycka till

  • sprätt­an1
    Äldre 18 Mar 18:31
    #2

    Eliza: Vad var det för sängar ni köpte (mått) och vad fick ni betala? om du vill berätta alltså...

  • sprätt­an1
    Äldre 19 Mar 10:24
    #3

    ingen mer?

  • Äldre 20 Mar 15:10
    #4
    Varning för ANA!

    De säljer på "ful" reklam. I.o.m att de bara säljer sina sängar i fabrik/egna butiker så får man inget att jämföra med (gentemot andra märken), sen påstår de att deras sängar är väldigt billiga mot alla andra märken eftersom de säljer direkt utan mellanhänder och visar i sin broschyr att alla andra sängtillverkare har 7-9 mellanhänder vilket ger påslag på priset med flera hundra procent (vilket är ren bullshit). Och precis som alla andra tillverkare så gör de inte sina sängar helt från skratch själva, de måste precis som alla andra köpa sin resårfjädring från t.ex Stjernfjäder. Tygerna till sängarna köper de in, likaså träramarna. Ana, precis som alla andra tillverkare monterar sina sängar själva men köper in råmaterial från utomstående. Alla som har lite koll på tillverkningsföretag vet att det inte är lönsamt att göra allt från grunden själva utan att det är bättre på att specialisera sig på det man är bra på och köpa in det man är mindre bra på.

    Ana´s säljare brukar även påstå att de tillverkar sängar åt Sova, Mio, Carpe Diem etc vilket är rena lögner men svårt för de flesta kunder att motbevisa när de står i Ana´s butik utan att kunna göra en bakgrundskoll på.

    Eftersom Ana inte säljs tillsammans med andra sängar så att man kan göra komfort och prisjämförelser själv så kan de påstå allt möjligt om sina och andras sängar. Oftast så brukar det låta som t.ex "Denna säng borde kosta 40.000:- men eftersom vi inte har några mellanhänder så kostar den nu bara 10.000:-! Bra va!? Köp nu annars är du dum i huvudet!" Men i själva verket så är sängen de säljer för 10k bara värd 10k.

    Som jämförelse så kan jag ta att om jag skulle vilja sälja en Hästens Naturally 180x200 med BJ-bäddmadrass till en kund och säga att den kostar 60.000:- i ordinariepris men att de ska få 20% rabatt och därmed få köpa den för 48.000:- så kan det ju låta bra, men eftersom Hästens saluförs av flera olika ÅF så kan kunden snabbt få reda på att ordinariepris är 47.500:- och jag igentligen tar 500:- mer än rekomenderat pris.

    Denna jämförelse kan Ana´s kunder inte göra och de blir därmed blåsta...

     


  • sprätt­an1
    Äldre 20 Mar 20:03
    #5

    Trojan Rudeboy:

    Det känns som att jag läst precis samma inlägg någon annanstans? Ordagrant.

    Men vad gör det egentligen om de inte gör allt från grunden utan bara monterar, och vad gör det egentligen om en säng de säljer för 10000:- bara är vär 10000 Huvudsaken är väl att den inte är värd 8000?

    Ana är iallafall det enda stället där jag hittat en säng som är 200x200 som vi vill ha för ca 15000:- (kontinental) Hästens kostar ju upp gtill en halv miljon vilken är löjligt.

    Jag tänkte mer på om kvalitén är bra? oavsett om det är 70% av priset eller inte. Jag vill ju inte köpa en säng och betala FÖR mYCKET för den.

  • Äldre 20 Mar 21:03
    #6
    sprättan1 skrev 2010-03-20 20:03:02 följande:
    Trojan Rudeboy:Det känns som att jag läst precis samma inlägg någon annanstans? Ordagrant.Men vad gör det egentligen om de inte gör allt från grunden utan bara monterar, och vad gör det egentligen om en säng de säljer för 10000:- bara är vär 10000 Huvudsaken är väl att den inte är värd 8000?Ana är iallafall det enda stället där jag hittat en säng som är 200x200 som vi vill ha för ca 15000:- (kontinental) Hästens kostar ju upp gtill en halv miljon vilken är löjligt. Jag tänkte mer på om kvalitén är bra? oavsett om det är 70% av priset eller inte. Jag vill ju inte köpa en säng och betala FÖR mYCKET för den.
    Jepp, har skrivit detta förut så jag bara kopierade det.

    Det jag menar är att de kör en försäljningstaktik där de påstår sig göra allt själva och därigenom kunna erbjuda sängar för upp till 70% billigare än andra tillverkare, och detta är då rent nys. De försöker lura kunder att de får mer för pengarna än vad de egentligen får. Det är på gränsen till bedrägligt beteende.

    Om du vill ha en kontinentalsäng som är 200x200 så kan du få det bl.a från Jensen och Svane (norska tillverkare som har det som standardmått) eller 210x200 från Stjärnbädden & Hilding. Och att komma ner till runt 15K ska inte vara några problem heller. Då får du dessutom säng från tillverkare med lång erfarenhet, stort kundnät (många återförsäljare) och en gedigen service.
  • sprätt­an1
    Äldre 21 Mar 14:37
    #7

    Trojan rudeboy
    Nu har jag kollat på de märkena du föreslog, men ingen (kanske någon enstaka) fanns i 200 x 200 =( Annars var ju priserna helt okej på dem. Naturligtvis skall det undersökas närmare, tyvärr har vi ingen sova-butik här i stan.

    Men är du emot ANA just för deras "fula" reklam, eller för att de har dålig kvalle?

  • Äldre 21 Mar 21:50
    #8
    sprättan1 skrev 2010-03-21 14:37:53 följande:
    Trojan rudeboyNu har jag kollat på de märkena du föreslog, men ingen (kanske någon enstaka) fanns i 200 x 200 =( Annars var ju priserna helt okej på dem. Naturligtvis skall det undersökas närmare, tyvärr har vi ingen sova-butik här i stan.Men är du emot ANA just för deras "fula" reklam, eller för att de har dålig kvalle?
    Både Svane och Jensen gör i måttet 200x200 men det är inte några mått de marknadsför i Sverige i.o.m att vi har andra standardmått här. Men vill du så kan jag kolla upp priser åt dig.

    Jag ogillar ANA´s marknadsföring eftersom de påstår saker de inte har belägg för. Jag kan dock inte uttala mig om deras kvalitet eftersom deras närmaste butik ligger 20 mil från mig. Men eftersom de inte är villiga att sälja sina sängar i samma lokaler som andra tillverkare så antar jag att det är "mycket snack och lite verkstad..."
  • sprätt­an1
    Äldre 23 Mar 15:56
    #9

    "Men eftersom de inte är villiga att sälja sina sängar i samma lokaler som andra tillverkare så antar jag att det är "mycket snack och lite verkstad..."

    Ja, där har du ju en poäng!
    Och du får hemskt gärna kolla upp priserna om du känner att du har tid! Det skulle vara fantastiskt!

  • Äldre 25 Mar 11:43
    #10

    Vi köpte en 7-zonig 180*200 för ett par år sedan. Bra service o sängarna är sköna. Tror vi betalade runt 18 000 för allt.


    Eliza skrev 2010-03-18 17:43:38 följande:
    Hej!Ja vi kan varmt rekommendera ANA Sängar!! Där kan man snacka service och bra priser!Vi köpte två stycken sängar med sängvärme elstyrning och har inte haft några problem.De råkade leverera fel madrass till en av oss men det fixade de till alldeles gratis.Tänk på att om du rekommenderar nån annan att köpa deras sängar så ska de uppge ditt namn så får du en check på lite pengar tillbaka.Eftersom de inte gör reklam på annat sätt än "by mouth to mouth" så ger de en sådan "premie" eller vad man ska kalla det!!!Som sagt, kan bara varmt rekommendera ANA Sängar!!!Lycka till
    Kommer du ihåg hur ofta man skulle vända madrassen?
  • mona02
    Äldre 27 Aug 13:43
    #11

    vi har haft våra A NA sängar sedan nov 2009 och är fullt nöjda vill någon ha rabatt vid köpet eller veta mer så tag kontakt med mig [email protected].

  • Söta Nasse
    Äldre 17 Sep 11:22
    #12

    Vi köpte vattensäng därifrån 2005 och fick bra service.

Svar på tråden Någon som har erfarenhet av ANA SÄNGAR?