• ullisg­79
    Äldre 31 Mar 18:41
    12767 visningar
    23 svar
    23
    12767

    Om att önska sig pengar i bröllopspresent

    Jag & min sambo ska gifta oss i höst och önskar oss pengar till bröllopsresa i present.
    För smidighetens skull ska vi skriva ihop ett rim i inbjudan där det framkommer vad bröllopspengarna ska gå till.
    Jag tycker det är en bra ide, både för oss och gästerna.

    Nu har jag förstått att somliga tycker att det är "ofint" och "ohövligt" att önska sig pengar. Men vad är skillnaden på att önska sig pengar eller presenter?
    Gåvor som gåvor.
    Och ingen skulle väl aldrig gå på ett bröllop utan att ge något?
    Så varför är det då så fel att önska sig pengar? {#lang_emotions_surprised}

  • Svar på tråden Om att önska sig pengar i bröllopspresent
  • Äldre 31 Mar 18:43
    #1

    Vi önskade oss presentkort på Resia. Där går ju boka resor från massa olika företag, vilket kändes bra eftersom vi inte visste var eller när vi skulle åka...

  • Äldre 31 Mar 18:52
    #2

    Tycker det är skillnad på önskelista och inköpslista.

    Om jag vet något som är helt klockrent som jag vill köpa till dem som gifter sig så vill jag kunna välja att göra det. Men en önskelista är alltid bra om man har svårt för att hitta på något. Det är ju särskilt svårt med sådana man inte träffar så ofta.

  • ullisg­79
    Äldre 31 Mar 18:53
    #3

    Önskelista eller inköpslista.
    Vad är skillnaden?

  • Äldre 31 Mar 18:56
    #4

    Det är inget fel att önska sig pengar till resa! Det gjorde vi. Vi fick även lite annat. som tavla, vin m m men det kändes som om de flesta tyckte det var ok. Om vissa inte tycker det, är det deras problem, med det är ert bröllop. 

  • Mabaja
    Äldre 31 Mar 18:56
    #5

    Vi önskar oss pengar insatta på ett konto som bröllopsgåva! om 6 veckor får vi veta om vi får någon peng! =) och vi vill precis som ni ha pengar till en kommande bröllopsresa!


  • Äldre 31 Mar 18:57
    #6

    Vi sa att det skulle vara anonymt... Det gör att ingen känner sig utpekad att man ger si och så mycket. Det är inte viktiga.

  • ullisg­79
    Äldre 31 Mar 18:58
    #7
    Mamma till W skrev 2010-03-31 18:56:28 följande:
    Vi önskar oss pengar insatta på ett konto som bröllopsgåva! om 6 veckor får vi veta om vi får någon peng! =) och vi vill precis som ni ha pengar till en kommande bröllopsresa!
    Håller tummarna för att ni ska få er resa =)
    Skrev ni i inbjudan att ni önskade er pengar till resan eller hur gjorde ni?
  • eilien
    Äldre 31 Mar 18:59
    #8

    Håller med om att det är en känslig fråga för många men jag tycker att det är jättebra att brudparet har en önskelista, alla köper ju present och bättre att ge något som de verkligen önskar sig o behöver än att man ska försöka hitta på något som kanske inte passar.
    Tänker oxå på att man oftast har bott ihop en tid innan man gifter sig och då har det man behöver till "hemmet" var ju skillnad förr när man flyttade ihop efter att man gift sig =O
    Ser inget fel i att önska sig pengar till resa i present. Min bästa kompis och hennes man gjorde en brevlåda som man kunde lägga kuvert i på presentbordet för att det inte skulle bli så tydligt vem som gav vad.
    Det är ju heller inget tvång att köpa det som paret önskat sig om man nu har någon kanon ide om vad man vill ge =)

  • Mabaja
    Äldre 31 Mar 19:01
    #9
    ullisg79 skrev 2010-03-31 18:58:49 följande:
    Håller tummarna för att ni ska få er resa =)Skrev ni i inbjudan att ni önskade er pengar till resan eller hur gjorde ni?
    Vi skrev ordagrant i inbjudan när det gällde bröllopsgåva följande;

    "Brudparet önskar sig ingen bröllopsgåva, men gärna ett bidrag till deras kommande bröllopsresa.

    Detta bidrag kan sättas in på ett Swedbank personkonto med clnr: och följande kontronr:. "
  • ullisg­79
    Äldre 31 Mar 19:04
    #10
    Mamma till W skrev 2010-03-31 19:01:38 följande:
    Vi skrev ordagrant i inbjudan när det gällde bröllopsgåva följande;"Brudparet önskar sig ingen bröllopsgåva, men gärna ett bidrag till deras kommande bröllopsresa. Detta bidrag kan sättas in på ett Swedbank personkonto med clnr: och följande kontronr:. "
    Perfekt ju!
  • Äldre 31 Mar 19:05
    #11

    Vi önskar oss presentkort på Ticket då man genom dem kan boka hos så gott som alla resebolag samt charter. Vet inte någon som tagit illa vara.


    Linnea 080310
  • Äldre 31 Mar 19:06
    #12

    Jag är bjuden på bröllop i sommar där paret önskar sig bidrag till bröllopsresa, inget konstigt alls enligt mig! Däremot är vi en fattig familj så de kan inte förvänta sig just mer än ett litet bidrag , det hade varit samma summa om vi köpt en present.

    Här var inbjudan författad ungerfär likadant som Mabajas


  • ullisg­79
    Äldre 31 Mar 19:10
    #13
    Miniminou skrev 2010-03-31 19:06:27 följande:
    Jag är bjuden på bröllop i sommar där paret önskar sig bidrag till bröllopsresa, inget konstigt alls enligt mig! Däremot är vi en fattig familj så de kan inte förvänta sig just mer än ett litet bidrag , det hade varit samma summa om vi köpt en present. Här var inbjudan författad ungerfär likadant som Mabajas
    När man som gäst inte har så gott om pengar är det ju ypperligt att få sätta in en slant på ett konto.
    Hur som helst blir jag iaf lika glad för en hundralapp som för en tusenlapp, vi får ju glädje av det vilket som.
  • Äldre 31 Mar 19:11
    #14

    Inköpslista - vi vill bara ha detta

    Önskelista - vi vill gärna ha detta

  • Äldre 2 Apr 17:00
    #20
    ullisg79 skrev 2010-03-31 19:10:12 följande:
    När man som gäst inte har så gott om pengar är det ju ypperligt att få sätta in en slant på ett konto. Hur som helst blir jag iaf lika glad för en hundralapp som för en tusenlapp, vi får ju glädje av det vilket som.
    Ja, visst är det så.
    Fast visst, jag är den pyssliga typen och kan sakna lite att få hitta på något personligt också . Jag funderar på att försöka ta bra bilder underbröllopet och kvällen och göra ett album som jag ger i efterhand, kanske kan vara trevligt att få något "ur gästernas perspektiv"
  • eilien
    Äldre 2 Apr 19:59
    #21
    Miniminou skrev 2010-04-02 17:00:08 följande:
    Ja, visst är det så. Fast visst, jag är den pyssliga typen och kan sakna lite att få hitta på något personligt också . Jag funderar på att försöka ta bra bilder underbröllopet och kvällen och göra ett album som jag ger i efterhand, kanske kan vara trevligt att få något "ur gästernas perspektiv"
    Ja det låter ju som en kanon idé {#lang_emotions_laughing} Annars kanske du kan göra ett album som de kan sätta in korten från bröllopsresan i, för att spinna på deras tanke mena ja. Det roligaste som finns är ju att ge bort något personligt och detsamma att få det {#lang_emotions_laughing}
  • Äldre 2 Apr 22:38
    #22

    Det är ofint att önska sig något öht. Oavsett om det är pengar eller prylar.

    PÅ en direkt fråga får man gärna svara vad man önskar sig. Men att på eget bevåg ta upp att man vill ha det eller det, och tom i INBJUDAN skriva att man vill ha pengar ser bara gnidet ut. Oavsett hur välmenande det är.

  • Äldre 2 Apr 22:49
    #23

    Att önska sig ekonomiskt bidrag till t ex en resa är inte mer fel än att önska sig prylar, förutsatt att det verkligen är en _önskan_ också och inte ett mer eller mindre uttalat krav och att storleken på gåvan lämnas upp till givarna (till skillnad från inträdesavgift som brukar lindas in i bomull och kallas kuvertavgift)  och även respekteras...

    Däremot tycker jag inte det ska skrivas i själva inbjudan.


Svar på tråden Om att önska sig pengar i bröllopspresent