Smaskens lättlagad förrätt - önskar tips, tack!
Vi ska grilla på lördag, och till det tar vi potatissallad sådan utan gojs
Vad ska vi ha som förrätt? Något som passar att tugga på tills maten är klar.
Vi ska grilla på lördag, och till det tar vi potatissallad sådan utan gojs
Vad ska vi ha som förrätt? Något som passar att tugga på tills maten är klar.
grillad paprika på burk
lägg upp en paprikafile på varje assiett och garnera runt omkring med tärnad vit ost tex fårost (finns färdigtärnad på burk) pressa citron eller lime över och lägg på någon god färsk ört tex oregano, super gott och tar ca 5 min att göra.
Vet inte om du vill grilla förrätten också men här är ett förslag som vi brukar steka och äta direkt men kan ätas även om det kallnat.
Man tar två tortillabröd och lägger ost man gillar tex parmesan och ruccola mellan dem och steker/grillar så osten smälter sedan delar man upp den i tårtbitar i storlek efter smak och tycke. snabbt, lätt och jättegott!
ska nog prova lägga parmaskinka också i nästa gång...
detta är ju mer plockmat ska kanske tilläggas, vi gör flra stycken och äter lite på stående fot från ett stort fat medan vi väntar på grillen och dricker vin
Tack, låter gott. Bra att det går snabbt att fixa.
köp färskost med pepparrot-smak (eller philadelfiaost som du hackar ned röd spansk peppar i)
bre detta på lufttorkad skinka, rulla ihop och servera med melon och smala stänger av röd spansk peppar
det är supergott, smaskigt om det är varmt och tar typ 5min att slänga ihop.
annars; baguetter som du skär i stavar, strör lite ost över och in ugnen tills de blir lite knapriga. servera med god aioli att doppa dem i. perfekt till kall öl.
ett tredje tips till grill-snacks/förrätt; blanda philadelfiaostoch tacokrydda. Bre detta på nachos, strö över ost- in i ugnen- serveras när osten smält. mums det med.
ett annat tips är att bara köpa lite goda korvar, nån god ost och nån färdig tapenade på burk. lägg upp allt på ett fat tillsammans med några kex. funkar alltid.
Nachos i ugn!! såå gott att knapra på http://kardemummagumman.se/2009/01/05/sugen-pa-nagot-smatt-salt/
Många härliga tips! Tackar.
Vi gör oftast en "salladstårta".
På en vanlig tallrik blandar vi eller lägger lager av salladsblad (Valfri sort och skuren hur man vill), tomater, gurka, rödlök (gärna som legat i vattenbad för att bli mildare) ruccola, lufttorkad skinka/parmaskinka och mozzarella.
På det ringlar vi balsamico (Den tjockare varianten, inte balsamvinäger).
Ser festligt ut och är jättegott!
+ att det blir sallad till maten liksom.
Men en tallrik räcker bara till 2-3personer.
När vi var fler gjorde jag i en pajform.
Till det kankse grillat bröd med lite olja på och när de kommer från grillen gnuggas de med en delad klyfta vitlök! Som vitlöksbröd fast lite annorlunda
jag brukar bjuda på skagen tost, då köper jag oskalde räkor, hackar smörgåsgruka, schalottenlök, och äpple blandar ner i cremfräsch med lite majonäs, vitlök salt och peppar, och har på gillad formfanska, som dom andra nämnde nachos är gott att tugga på, jag brukar bre på philadelfiaost med vitlök och öretr smak på chipsen, lägga en bit skina och stö över ost och ha i ungenen, även chili chees topps är gott att stå och små tugga på:)
Mozarella med basilikablad på och rulla in i lufttorkad skinka! Mums.