• Anonym (Kaffedraken)

    Ettåring dog i vattkoppor

    står det om på aftonbladet idag. är vattkoppor alltså dödligt? varför väljer vissa i sånt fall att utsätta sina barn för vattkoppor frivilligt genom att aktivt söka upp smittkällor?

    www.aftonbladet.se/nyheter/article7749442.ab

  • Svar på tråden Ettåring dog i vattkoppor
  • Anonym (Kaffedraken)

    För att det är så otroligt ovanligt att barn dör till följd av vattkoppor. Oftast är det följdsjukdomar man avlider av, inte vattkoppor direkt.

    Dessutom är det nästan alltid bättre för barnen att få det som mindre än som t ex tonåringar. Jag hade det som 13-åring och jag hade tusentals koppor och 41 graders feber... Medan alla mina killar har varit pigga och haft låg feber...


    4 killar!! - tesked.blogspot.com/ - Virkaholic
  • Anonym (Kaffedraken)

    Antagligen finns det speciella omständigheter som gjorde riskerna större för just detta barn. Låter som läkarslarv.

    Vattkoppor är annars inte farligt, och blir dessutom otroligt mycket värre om man får dem som halvvuxen eller vuxen. Jag fick ett halvt sommarlov helt saboterat i tonåren och har MASSOR av ärr efter kopporna; jag hade avgjort hellre haft eländet som barn.

    Det fick mina fyra första barn och det märktes knappt på dem, lite feber och klåda bara och över på nolltid. 


  • Anonym (Kaffedraken)

    Det finns numera ett effektivt vaccin mot vattkoppor om man inte vill utsätta sina barn för denna smitta!

    Hör med närmaste vaccinationsmottagning el infektionsklinik.


    debattörer utan vettiga budskap undanbedes...
  • Anonym (Kaffedraken)

    Båda mina söner fick vattkopporna i februari/mars,den äldre 4år fick massvis med koppor men ingen feber,medan den yngre2 år  fick hög feber,koppor över allt och som en följd sjukdom även lunginflammation,han var mkt sjuk i 12 dagar.


    HAR VÄRLDENS VACKRASTE BARN!
  • Anonym (Kaffedraken)

    Man kan dö av förkylningar också. Eftersom i stort sett alla måste gå i genom vattkopporna och eftersom riskerna är mindre för små barn än för stora, så är det rätt logiskt att försöka styra in smittan innan barnen hinner bli för stora.




  • Anonym (Kaffedraken)

    Om barnet står på speciell medicin, är det direkt livsfarligt att få vattkoppor. Vissa mediciner "bjuder in" vattkoppssmittan i kroppen. Där gör smittan obotliga skador på alla organ. Om min son tex skulle få en enda koppa, är det raka vägen i till barnkliniken och där får han sprutor som ska hindra förloppet,annars kan han dö.
    Så vattkoppor kan vara farligare för en del än för andra....

Svar på tråden Ettåring dog i vattkoppor