• Cathar­ina b
    Äldre 16 Oct 22:00
    15695 visningar
    12 svar
    12
    15695

    kondenserad mjölk

    snäll kan någon hjälpa mig har letat och letat överallt efter ett recept hur länge kondenserad mjölk ska koka för att bli en kola sås men det finns ju 10000000 olika recept  nu behöver jag hjälp tack på för hand

  • Svar på tråden kondenserad mjölk
  • Fiyali
    Äldre 16 Oct 22:03
    #1

    Det är väl bara att koka den som den är?


    ...ibland räcker det inte med att man gör sitt bästa, ibland måste man göra det som krävs...
  • Äldre 16 Oct 22:07
    #2

    Om man kokar en oöppnad burk så brukar det ta ungefär tre timmar innan det blir smarrig "manjar".

  • Äldre 16 Oct 22:08
    #3

    Det fannas i tidningen Buffe för kanske två veckor sedan.

    Jag kokte hela burken, i en gryta med vatten, som täckte precis över burken. Fyll på efter hand. Koka i två timmar.

    Låt svalna innan du öppnar burken.

    Mums vad den blev  god.

    Lycka till!

  • MiaL
    Äldre 16 Oct 22:18
    #4

    man kokar hela burken i 4-5 tim eller nått sånt har jag för mig

  • Äldre 16 Oct 22:27
    #5

    Den ska koka 2-4 timmar beroende på vilken konsistens du vill ha. Mer info hittar du här (i världens finaste matblogg) 

    www.linneasskafferi.se/2010/07/vad-ar-dulce-de-leche/

    Lycka till! :) 

  • PolyPo­nd
    Äldre 3 Dec 15:29
    #6

    Norpar en gammal tråd för att fråga:
    om man öppnat burken (var tvungen för att se om burken var oskadad på insidan) - är det bara att låta det puttra i en kastrull då?

  • Äldre 4 Dec 19:22
    #7
    PolyPond skrev 2012-12-03 15:29:53 följande:
    Norpar en gammal tråd för att fråga:

    om man öppnat burken (var tvungen för att se om burken var oskadad på insidan) - är det bara att låta det puttra i en kastrull då?



    Nej! Burken måste vara oöppnad!
  • Äldre 4 Dec 19:23
    #8

    Viktigt också att burken ligger under vatten hela tiden.

  • Äldre 4 Dec 19:34
    #9

    2,5 h har jag för mig, glöm inte att ta av etiketten :)

  • PolyPo­nd
    Äldre 5 Dec 18:13
    #10
    130214 skrev 2012-12-04 19:22:02 följande:



    Nej! Burken måste vara oöppnad!
    Jag kan konstatera att det går bra. Låg värme och mycket omrörning är det som gäller.
  • Äldre 6 Dec 15:37
    #11
    PolyPond skrev 2012-12-05 18:13:41 följande:
    Jag kan konstatera att det går bra. Låg värme och mycket omrörning är det som gäller.



    Fast då blir det inte dulce de leche du fått till utan nåt annat. Det krävs att den ska vara vakumtät och att vätskan kokar IN i kolan, inte ur.
  • PolyPo­nd
    Äldre 6 Dec 19:02
    #12
    130214 skrev 2012-12-06 15:37:23 följande:



    Fast då blir det inte dulce de leche du fått till utan nåt annat. Det krävs att den ska vara vakumtät och att vätskan kokar IN i kolan, inte ur.
    Likvärdigt resultat i alla fall.
Svar på tråden kondenserad mjölk