• Saufi

    Bebisar sommar/höst 2011 i Umeå

    Hej!

     Väntar mitt andra barn i Augusti 2011, finns det någon fler som väntar smått under sommar/höst 2011  i Umeåområdet?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-01-30 18:13
    BF-lista

    Juli
    Slania: Andra barnet, BF 22/7

    Augusti
    Höstflickan83: Första barnet, BF 3/8
    Mearlin: Första barnet, BF 12/8
    Isolde11, Andra barnet, BF 15/8
    Saufi: Andra barnet, BF 27/8
    Sejda79: Andra barnet, BF 27/8
    Knottet1: Tredje barnet, BF 29/8

    September
    Sleepingangels: Första barnet, BF 11/9
    Äntligen dax: Andra barnet, BF 30/9

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-01-31 17:11
    BF-lista

    Juli
    Slania: Andra barnet, BF 22/7

    Augusti
    Höstflickan83: Första barnet, BF 3/8
    Mearlin: Första barnet, BF 12/8
    Isolde11, Andra barnet, BF 15/8
    Saufi: Andra barnet, BF 27/8
    Sejda79: Andra barnet, BF 27/8
    Knottet1: Tredje barnet, BF 29/8

    September
    Sleepingangels: Första barnet, BF 11/9
    Zaran: Första barnet, BF 13/9
    Äntligen dax: Andra barnet, BF 30/9

  • Svar på tråden Bebisar sommar/höst 2011 i Umeå
  • Höstflickan83
    gruset skrev 2011-05-16 19:32:24 följande:
    Med storebror använde vi filt i påslakanet eftersom vi tyckte att täcket blev för fluffigt. Kändes som att han försvann i allt täcke annars.

    Kudden (IKEA) tyckte vi också var för stor och fluffig, så jag köpte en super-platt kudde från en barnaffär istället. Nu vägrade han sova på rygg, så mestadels använde vi inte någon kudde.
    Tack för svaret!
    Vi har fått ett täcke av min mamma så vi får se hur vi gör. Funderar på filt i början eftersom det mest troligt är rätt varmt där i augusti. Ska kika på kudde på barnaffär!
    gruset skrev 2011-05-23 20:24:23 följande:
    Hur är läget med er?

    Här är det rätt bra. Kliar lite mycket på magen bara trots att jag smörjer in den som en tok. Får fortsätta smörja frenetiskt och hoppas på att det inte blir sämre.
     Det är rätt bra här! Har lite kliande på magen, men inte så det inte går att stå ut med. Blir numera yr och illamående om jag ligger på rygg. Längtar efter sommaren!
  • Isolde11

    Minns att vi hade bunkrat upp med kuddar och filtar av olika slag när dottern föddes och att de inte kom till användning i så hög utsträckning. Hade en liten platt kudde som vi hade i vagnen, men i spjälisen hade vi en stor (vuxenkudde) ganska hård, platt och utan fluff som vi lade upp hela överkroppen på henne på. Funkade jättbra och då kändes det inte som om hon skulle "fara" och hamna med ansiktet/kroppen nedåt som det gjorde på den lilla kudden...

    Jag har som tur var inget kli på magen. Är det för att huden tänjer sig så eller varför kliar det? Och hjälper det med smörja?

    Tiden rusar verkligen, redan i v. 29! Känns i och för sig ganska skönt med tanke på att jag har ont lite varstans och längtar så. Det känns dessutom att det börjar bli trängre och trängre i magen och att bebis numera når att sparka mot revbenen (aj, aj)! Hur har ni andra det?

  • gruset

    Isolde: Jag vet inte varför det kliar. Min teori har varit att det töjer sig, så jag smörjer extra mycket. Sen om det hjälper vet jag inte men det känns bättre precis när jag smörjer.

    Höstflickan: Jag längtar också till sommaren, eller i alla fall till lite ledighet. Ska jobba två dagar till och sen vara ledig i hela 10 dagar. Ska bli himla skönt! Hoppas på fint väder.

  • ankan09

    Halloj. Hur går det för alla här?
    Jag håller med i "kudd/täcke"- dilemmat. Svårt att veta hur man ska bädda. Beror en del på vädret. Hur det är än så är ju nyfödda rätt känsliga och har lätt att bli kalla och varma. Vi får helt enkelt prova oss fram =)
    Jag har nu gått in i v 34. Nu är det tungt tycker jag. Förutom mina svåra rygg och nackproblem som jag är sjukskriven för så är det ju liksom tungt i övrigt. Jag har en jättemage. Det kliar lite överallt, jag är enormt törstig, dricker hellre än äter =) jag är supervarm och hoppas att sommarvärmen dröjer ett tag.. Händer och fötter sväller och halsbrännan - den vidriga halsbrännan - är ett faktum...
    Vi har fått hem vår Brio sing som vi beställde på nätet, fick babyskydd (varför heter det inte bilbarnsstol längre?) på köpet. Är jättenöjda. Vår Emmaljunga är i superskick men den ryms inte i min nya lilla bil tyvärr. Så det blev en ny vagn.
    Nu börjar vi med profylaxövningar här hemma och har börjat tvätta lite småkläder. Känns lite mer verkligt då =)
    Storasyster peppar varannan dag, och varannan dag känns det jobbigt. "bäbisar skriiiiker ju så" säger hon... Jodå, det är ju så.
    Är det någon fler här som är kring v 34?
    Ha en bra dag! 

  • anneliejosefin

    Hej!
    Min mage har oxå börjat klia otroligt mkt nu. JAg går in i vecka 36 idag och börjar bli lite nervös faktiskt :) Tiden går så fort, men ändå såå långsamt!
    Hoppas att alla mår bra! 

  • Pearl22

    Hej hej!

    Ja, tänk vad tiden går fort. Nu är det verkligen inte länge kvar innan bebisarna börjar komma ut! Som jag längtar :) Jag är i v 33 nu och börjar vara riktigt less och slut. Har samlat på mig väldigt mycket vätska, har svårt att sova på nätterna då det inte går att ligga bekvämt på nåt sätt alls, halsbrännan from hell och förutom att man är smidig som en flodhäst så orkar jag knappt gå uppför trappen här hemma längre. Hade en del envisa onda sammandragningar för ett par veckor sedan, men det gav med sig efter att jag fått stränga order från barnmorskan att sluta stressa (vilket var lättare sagt än gjort när man har en vild 2,5-årig att jaga här hemma )
    Känns nästan som om jag inte gör annat än klagar just nu, även om det är hur mysigt som helst egentligen med magen och alla dessa härliga sparkar och knuffar inifrån ♥

    Jag har också börjat tvätta bebiskläder och nu ikväll har lillebrors egna garderob börjat ta form. Fattas egentligen bara lite ommöblering i sovrummet + att ta upp spjälsängen ur förrådet.

    Ser att ni diskuterat kudde och täcke.. Vi köpte en väldigt platt kudde av märket NG baby (finns på barnens hus) till Meja men den allra första tiden är ju kudde egentligen helt onödigt. Bebisen sover ju lite varstans och det är ju inte så att man har med sig kudden hela tiden, så som jag ser det så kan man gott vänta med att köpa en kudde tills dess att bebisen är lite större. Likadant med täcke egentligen. Filtar är betydligt smidigare i början och de finns ju såväl tunna som lite tjockare varianter av.
    Sen kan jag passa på att dela med mig av ett hett tips för att få bebisen att trivas i spjälsängen! Ta en lite tjockare filt eller babytäcke och rulla ihop till en "korv" som man lägger i ett upp och nedvänt U kring bebisens huvud. Då blir det trångt och mysigt kring bebisen, som den är van. Detta funkade jättebra för oss och jag har hört andra som lovordat detta också. Finns ju även speciella "babynests" med ungefär samma princip och är man riktigt händig kan man sy en sådan själv också om man vill. Här finns ett mönster bl.a: unggravid.blogspot.com/2010/03/hur-man-syr-ett-babynest.html (ej min blogg)

  • Isolde11

    Såg nu när jag loggade in att över 75% av graviditeten är avverkad för min del. Tre veckor kvar tills semestern, sen blir det till att gå på föräldra ledigt. Bara att bita i.  Wieee!

    Är så glad för att vi äntligen får oss lite värme. Har turen att inte alls ha ont av värmen, utan njuter bara till fullo! Önskar att alla skall kunna göra det. Tipsar dock om att börja använda stödstrumpor i värmen (foxy or not), gärna innan ni börjar känna av att ni svullnar. Det funkade kanon för min del under förra graviditetn!

  • Ninakarolina

    Jag vill bli brun om benen, så jag skippar strumporna, men fötterna ser ut som kulmpar haha.

  • Isolde11

    Jag vill oxå ha bruna ben, men jag använder stödisarna i första hand när jag måste vara inne och jobba, eller om jag måste röra mig en länge tid eller sträcka ;)

  • Ninakarolina

    Ska på familjegrupp imorgon på ålidhem, någon annan :)?

Svar på tråden Bebisar sommar/höst 2011 i Umeå