sötäpplet skrev 2011-04-15 22:10:21 följande:
Det jag hittills gillar mest med LCHF är att alla halvfabrikat och allt ONÖDIGT socker försvinner!
Vet ni egentligen hur mycket socker det är i allt möjligt skit vi stoppar i oss ( eller i mitt fall, som jag tidigare stoppade i mig)?
Om alla som inte vill äta LCHF istället slutade helt med halvfabrikat, snabbmat, färdigmat och alla former av godis, kakor, glass, chips, läsk, saft, sylt etc tror jag att de skulle uppleva ungefär samma hälsoeffekter som de som äter LCHF. De skulle också gå ner i vikt, känna sig piggare, få bättre hud, bättre smakupplevelser och bättre matsmältning. Trots att de fortfarande åt potatis, rotsaker och bröd.
Du upprepar i princip det som de flesta dietister säger. För friska människor (som inte har särskilda skäl till att undvika just kolhydrater), är det inte kolhydrater i sig som är problemet, utan _för mycket_ kolhydrater och framför allt raffinerat socker!
Att äta mycket av det du räknar upp att man ska undvika, ger även enorma kaloripåslag, så det hänger ihop.
Min poäng är att LCHF och Kostcirkeln, inte behöver vara en motsättning. Alla behöver en så varierad kost som möjligt. Vissa måste dock utesluta vissa livsmedel, för annars blir de sjuka, eller klarar inte av att äta normalt.