Skala potatis i förväg?
Vi ska göra en potatissallad imorgon till ett kalas, kan man skala potatisen redan idag och ha den i kylskåpet tills imorgon?
Måste de ligga i vatten?
Vi ska göra en potatissallad imorgon till ett kalas, kan man skala potatisen redan idag och ha den i kylskåpet tills imorgon?
Måste de ligga i vatten?
Om jag ska skala mycket potatis så brukar jag skala den ett tag innan den ska kokas och sen lägger jag den i kallt vatten så att den inte ska bli brun.
antingen så skalar du dem och har dem i vatten, för annars blir de bruna. Eller så skalar du dem och kokar dem, och förvarar i en skål i kylen. Eller så gör du hela potatissalladen idag, tycker det blir godast när den får stå och suga upp smakerna ;- )
Jag brukar koka potatisen dagen innan, men med skal på och så skalar jag och gör potatissalladen några timmar innan jag ska servera den.
Tack för alla svar.
Jag håller med om att det ofta blir gott om det får stå och gotta till sig om man gör hela rätten dagen innan, men denna potatissalladen ska vara ljummen så man ska koka potatisen precis innan man blandar ihop den och sen servera direkt.
Men om jag skalar idag och lägger i vatten i kastrull med lock, så bör de hålla sig fina
om du ska göra potatissallad, koka potatisar redan idag (oskalade). De blir bättre och mer fasta tills imorgon