• Marika­87
    Äldre 17 Aug 09:42
    106923 visningar
    20 svar
    20
    106923

    Öm knöl i armhålan

    Hejsan!

    Jag har sedan ett halvår tillbaka haft en öm knöl i armhålan. Jag blev undersökt på vårdcentralen för ca fyra månader sedan. Det var inte bröstcancer utan troligtvis en svullen lymfkörtel och inget farligt, sa doktorn. Men hur länge kan en lymfkörtel vara svullen egentligen?

    Det gör ont när jag rakar mig i armhålan eller stryker på deodorant. När jag sträcker på armen eller ligger på vissa sätt känns det också. Det är inte outhärdligt eller nåt, men jag undrar vad det kan vara! Någon som haft samma problem?

    MVH Marika

  • Svar på tråden Öm knöl i armhålan
  • Äldre 17 Aug 09:48
    #1

    Jag tycker du ska gå dit igen och be att få remiss till ett sjukhus. Min väninna hade en liten liten knuta i armhålan och vårdcentralen sa att det är säkert ingenting, men jag skickar dig vidare till lokalsjukhuset. På lokalsjukhuset sa de att det är säkert ingenting, men vi skickar dig vidare till länssjukhuset. När hon kom till länssjukhuset blev det bråttom med remiss till strålning :(  Hon hade lymfcancer, Hodgkins. Bara 25 år... Men allt gick bra, strålningen fungerade.

    Vill ju absolut inte skrämma dig med det här, men hellre att du kollar en gång för mycket än för lite. Att en lymfkörtel är svullen är inget ovanligt, så det är säkert ingenting. Du kan också ringa sjukvårdsupplysningen och höra vad de tror. 

  • Marika­87
    Äldre 17 Aug 12:45
    #2

    Okej, jag ska kolla upp hodgkins och se om några andra symptom stämmer.

    Tack för ditt svar=)

  • Äldre 17 Aug 13:35
    #3

    Kolla upp det igen . Jag kan ha svullna körtlar i armålan ibland men läkaren sa att det ska gå över på 3 veckor annars skulle jag komma tillbaka . Så kan väl sitta i i en månad ungefär .

  • Marika­87
    Äldre 18 Aug 10:35
    #4

    Tack:)
    Beställde tid idag!

  • Äldre 18 Aug 10:56
    #5

    Skönt att höra, hoppas det går bra för dig!

  • mpaj
    Äldre 18 Aug 11:11
    #6

    Jag har oxå haft en knöl i armhålan som sen försvann. Men den satt inte i så längre. Någon månad eller två kanske. Jag antar att det var en svullen lymfkörtel jag hade. Hoppas det är samma sak du har. Men bra att du kollar upp det igen!  Lycka till!

  • Äldre 19 Aug 00:32
    #7

    Hur gick det på vårdcentralen ?

  • Marika­87
    Äldre 19 Aug 08:45
    #8

    Lenafena:
    Tack!!
    Mpaj:
    Okej. Jag har haft såhär så pass länge så jag är tveksam om det är en lymfkörtel. Skönt att din försvann iaf! :)
    Maximus:
    Jag har inte varit där än. Dom ringer vid elva idag och då får jag en tid.

  • Äldre 22 Aug 09:37
    #9

    Hur har det gått för dig?

  • Sommar­natt20­10
    Äldre 22 Aug 09:46
    #10

    ag har oxå en knöl i armhålan...Han frågade om jag haft något liknande, jo jag har en bakom örat sa jag då...Hur länge har du haft den, flera år blev mitt svar (den är kollad, det är en vullen lymfkörtel) Så länge kan man inte ha dom svarade han då, de ska försvinna efter några veckor...Oki, men den är där iaf.

    Han sa att det troligtvis inte är något utan en svullen lymfkörtel...fick komma tillbaka tre veckor senare. Den hade inte förändrats o då var det inget sa han. Ville inte sticka i den...Nu är det minst ett halvår sedan jag kollade den o den har fortfarande inte försvunnit...Så vet inte vad jag ska tro.

    Det min läkare sa var att cancerknölar är inte ömma eller gör ont..Utan de bara är. Så hoppas det stämmer, även om min inte längre är öm.  

  • Marika­87
    Äldre 23 Aug 08:38
    #11

    Lenafena: Jag fick tid om 3 veckor. Har jag väntat ett halvår  kan jag väl vänta tre veckor till då=P

    Lakriz: Okej, hm vad skumt. Skönt att höra att cancerknölar inte är ömma iaf! Ska du inte kolla upp den igen?

  • Sommar­natt20­10
    Äldre 23 Aug 19:51
    #12
    Marika87 skrev 2011-08-23 08:38:06 följande:
    Lenafena: Jag fick tid om 3 veckor. Har jag väntat ett halvår  kan jag väl vänta tre veckor till då=P

    Lakriz: Okej, hm vad skumt. Skönt att höra att cancerknölar inte är ömma iaf! Ska du inte kolla upp den igen?
    Jo jag har tänkt det många gånger...men så tycker jag att den på sista tiden minskat lite i stl..Så avvaktar väl. Just nu har jag en Liten oxå, så har lite svårt att få till det. Men skulle den växa eller på annat sett ändras så söker jag nog ingen. 
  • Marika­87
    Äldre 7 Sep 11:58
    #13

    lakriz: Ja det låter smart! lycka till=)

  • Marika­87
    Äldre 7 Sep 12:08
    #14

    Tänka bara skriva att jag var hos läkaren igår och fick svar på vad det var för något. Skriver det för att vissa med samma problem som sitter och googlar och kommer in på den här tråden ska se vad felet var.

    Det finns en minre muskel bakom bröstmuskeln som går upp till armhålan. Den heter Pectoralis Minor (Lilla bröstmuskeln) och i den muskeln hade jag fått en inflammation.

    Ska träffa en sjukgymnast, smörja in muskeln med antiinflammatorisk salva och käka två ipren om dagen i en vecka.

  • Marika­87
    Äldre 7 Sep 12:11
    #15

    tänkte*

  • Äldre 7 Sep 21:49
    #16

    Men! Vad skönt att det inte var värre {#emotions_dlg.flower}  Jätteskönt att höra :)

  • Marika­87
    Äldre 14 Sep 10:36
    #17

    Tack:) Ja det tycker jag med! Konstigt att det kunde kännas som en knöl i armhålan men det kanske var en muskelknut eller något..

  • Tessan­8701
    Äldre 12 Nov 11:08
    #18

    Hej! Jag upptäckte nu när jag skulle raka mig under armarna att jag har en knöl mitt i armhålan och den är större än en ärta, blev så klart nervös då vi har mycke cancer i släkten. E det nåt jag ska oroa mig över eller kommer den försvinna?

  • Äldre 8 Jul 21:11
    #19

    Hej jag har alltid haft en liiiiten "knöl" i armhålan som man liksom kan "ta tag i" och nu i går märkte jag att den hade växt och ömmar. Ska till vårdcentralen imorgon och jag är rädd att det ska vara cancer. Den sitter inte mitt i armhålan utan och man håller armen rakt upp så är den liksom lite ovanför. Men det är svårt att raka sig i armhålan och den gör väldigt ont. Den är röd också.

  • Äldre 31 Oct 17:52
    #20

    Jag är 11 och jag upptäckte en knöl igår när jag skulle sova den var i armhålan och den gör ont och så jag var orolig för att jag skulle få cancer men mamma sa att det säkert bara var ett fett knöl. Men nu tror jag att jag vet Thanksssss

Svar på tråden Öm knöl i armhålan