• Anonym (Aj aj aj)
    Äldre 30 Sep 05:45
    62777 visningar
    15 svar
    15
    62777

    Hjälp, svullen blygdläpp?!

    Arrrgh, har ett väldigt jobbigt problem som stör mig grymt mycket just nu, det håller mig till och med vaken. Igår, under kvällen, kliade det till i mitt underliv. Kliade lite nätt utanför byxan och efter det fick jag en enorm "kli-attack". Gick in på toaletten och kliade men det var ett sånt galet kli att det verkligen inte slutade. Jag tog en liten borste med piggar som en tandborste (som jag givetvis kastat nu) och kliade med den. Insåg ganska fort att det började göra halvont istället så jag slutade, ställde mig i duschen och spolade kallt vatten och sen försvann det.. .. Tills för en timme sedan! När jag vaknade med enormt kli igen och sveda. Tvättade mig och torkade mig igen och smörjer mig mig med Pevaryl och nu för en stund sedan använde jag en spegel för att titta därnere och ser att min högra blygdläpp är enormt svullen, alltså den jag kliade mest på.. Jag tror inte att det är svamp, har haft det förut och då har det aldrig varit så. Jag helrakade mig VÄLDIGT NOGA för 3-4 dagar sedan så jag var slät som en babyrumpa men nu börjar det växa ut, kan det vara på grund av det?! Hjäääälp?!?

  • Svar på tråden Hjälp, svullen blygdläpp?!
  • Anonym (Aj aj aj) Trådstartaren
    Äldre 30 Sep 09:36
    #1

    Puffar

  • lillan­gel
    Äldre 30 Sep 09:42
    #2

    kallas svamp

  • Äldre 30 Sep 09:42
    #3

    jag säger bara läkarbesök!

  • Solita­ry
    Äldre 30 Sep 09:44
    #4

    Så där fick jag med fast på båda läpparna, men jag skulle gissa? att det är för ditt hår håller på växer ut och det är vasst och det går lixom "in" mellan blygdläpparna.
    När jag särar så ser jag lite hår precis när läppkanten på  yttreblygdläppen syns och där brukar jag raka o det blir vasst.
    Även kan det ha i samband med svamp och rakningen att det irriterar varandra Och att du har rakat dig och det är ett litet "öppet" sår så pevarylkrämen kan ha kommit in o irritera.
    Som sagt det finns många anledningar till varför det blir så. Men dom anledningarna fick jag när jag besökte akuten och även gyn.
    Så beställ tid och se vad dom har o säga.
    Men om det är en knöl i så kan det vara bartolinit. Sök på goggle! 
    hoppas det hjälpte något, och det kan va en hel del stavfel. Har inte fått upp ögonen riktigt.
    hoppas det löser sig! 

  • Anonym
    Äldre 30 Sep 09:45
    #5

    precis sådär fick jag också för några år sedan, det kliade inte eller så, kände bara att det "skavde" där nere, drog ner brallorna för att kolla om något var galet och ena blygdläppen hade svullnat något enormt, jag vart livrädd och tänkte att försvinner detta inte över natten får jag ringa doktorn, men dagen efter var det borta.. har verkligen ingen aning om vad det berodde på för jag hade INTE svamp.. så låt bli att pilla o gå med rumpan bar så försvinner det säkert, annars kan det såklart vara bra att kontakta läkare!

  • Anonym (Kli)
    Äldre 30 Sep 09:47
    #6

    Jag fick så när jag hade svamp en gång. Tror det svullnade pga allt kliande. Såg skit äckligt ut, men gick över när jag slutade klia och behandlade svampen.

  • Anonym
    Äldre 30 Sep 09:47
    #7

    Låter som herpes. Kliar helt galet och svullnar upp ju mer man kliar..

  • Anonym
    Äldre 30 Sep 09:47
    #8

    Finne? De kan komma var som helst.

  • Äldre 30 Sep 09:49
    #9

    Jag fick stafylokocker i underlivet... Två sorters penicillin, men innan det vände, hann jag få köttsår, som gjorde att delar av huden föll av...

    Jag har RESPEKT för infektioner efter det! 

  • Anonym (svamp­)
    Äldre 30 Sep 09:55
    #10

    Så har jag det när jag har svamp. Bara det att båda blygdläpparna svullnar upp. Det kliar, svider och värker. ^^

  • Anonym (Aj aj aj) Trådstartaren
    Äldre 30 Sep 10:15
    #11

    Okej.. Jag pratade med VC här i byn i förmiddags och hon trodde inte det var svamp om det gått över under dagen och att jag skulle köpa kräm och vagitorior på Apoteket, så det ska jag göra. Svullnaden är helt nere men det svider ännu. Åh, så störigt..

  • Äldre 15 May 00:08
    #12

    Hade oskyddat samlag för lite över 2 veckor sedan, och 2 dagar efter det gjorde det ont i slutet när jag kissade i 1 vecka ungefär, sen gick det över och var lugnt. Efter det fick jag halvfulls direkt efteråt (hade kysst en kille efter det) så fick antibiotika för infektioner även fast det inte visade sig att jag hade urinvägsinfektion på vårdcentralen utan bara halvfulls. Nu 3-4 dagar efter jag gått på antibiotikan har jag börjat få problem där nere med svullnad, rodnad och irritation.. Tror det kan vara svamp ? Känner mig 90% säker men funderar på att gå till Umo imorgon för att kolla så allt står rätt till.. Detta har varit en helvetes månad rent ut sagt, brukar annars aldrig hända mig något annars så detta var väll straffet :/

  • Äldre 20 Sep 12:16
    #13

    Jag har haft oskyddat samlag o det kliar men mest svider o jag vet inte vad jag ska göra. Är jätte rädd att jag har fått någon könssjukdom. Killen jag låg med har haft kondilom men jag är inte prickig eller något. De e bara väldigt rött och svullet. Jag hade inga sjukdomar innan eftersom jag testade mig men jag blir såklart orolig. Någon som vet vad det kan vara? Det är rött kliar men mest svider. Hjälp!!!

  • Äldre 19 Jan 23:02
    #14

    Händer mig just nu också, svar snarast uppskattas!

  • i-o
    Äldre 19 Jan 23:25
    #15
    Anonym skrev 2011-09-30 09:47:43 följande:

    Finne? De kan komma var som helst.


    Höll på att sätta i halsen.
Svar på tråden Hjälp, svullen blygdläpp?!