• Barbabok

    Vegetarisk jul-recepttråd

    Här samlar vi endast recept, resterande snack hålls i prattråden

  • Svar på tråden Vegetarisk jul-recepttråd
  • Barbabok

    Jag kastar in en av mina måsten.


    Senapsaubergine
    1 stor aubergine (350-400 g)
    Senapsmarinad:
    1 dl senap
    2 tsk salt
    2-3 msk socker
    1 msk vinäger
    1 dl olja
    ½-1 dl vatten eller sojagrädde
    1 dl hackad dill


    Skala auberginen om du vill och skär den sedan i strimlor (5-7 cm långa, 1-2 cm breda och 1 cm tjocka). Koka strimlorna mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av. Blanda ihop senap, salt, socker och vinäger. Vispa i oljan. Blanda i vatten eller sojagrädde till lagom lös konsistens och tillsätt dillen. Lägg auberginen i marinaden och låt stå minst några timmar, gärna över natten. Passar utmärkt på julbordet i stället för senapssill.

  • trettioplus

    Jag vet inte om andra tycker det är så juligt, men rödbetor och valnötter gör det tillräckligt så för mig:

    Kokta rödbetor i tärningar eller skivor
    Fetaost i tärningar
    Purjolök eller gräslök
    ev. Rucckolasallad
    Sirap eller flytande honung spritsat över alltihopa
    ev. Balsamvinäger
    Rostade Valnötter på toppen


    Att bära polotröja är som att bli strypt av en mycket svag människa
  • trettioplus
    Barbabok skrev 2011-11-20 10:20:38 följande:
    trettioplus, det låter jättejuligt och gott!
    Garanterat smaskens!
    Man kan använda Cevre istället för Feta om man vill ha en mera distinkt smak också.

    Vet du ungefär hur länge senapsauberginen håller sig?
    Att bära polotröja är som att bli strypt av en mycket svag människa
  • Barbabok

    Jag har haft den flera(2-3)  veckor utan att den sett konstig ut eller luktat, men längre har jag inte provat.

  • tantS

    Ska garanterat prova senapsauberginen!

    Jag skulle vilja ha ett bra recept på grönkål. Jag försökte förra året, men det blev inte vidare bra. Bara morfar som åt av det :P Nån som har ett?

  • Muriel

    I år tänkte vi lägga till "Feta med fikon" till det vi äter i vanliga fall.

    4 skivor fetaost, 1-2 paket
    4 fikon
    1-2msk balsamvinäger
    1 dl rödvin
    1 kvist rosmarin
    1 dl socker

    Dela fikonen i halvor eller kvartar. Smält sockret, lägg i fikon, häll över vinäger, vin och rosmarin. Först stelnar sockret, rör så smälter det igen. Puttra några minuter. Fetaosten gratineras i ugnen 5-10 minuter på 225-250 grader. Häll fikon och spad över osten och servera.

  • VNmamma
    tantS skrev 2011-11-20 13:44:31 följande:
    Ska garanterat prova senapsauberginen!

    Jag skulle vilja ha ett bra recept på grönkål. Jag försökte förra året, men det blev inte vidare bra. Bara morfar som åt av det :P Nån som har ett?
    Grönkålsbaklava är mums! Finns en bit ner i den här länken:

    www.primavi.se/vegetariska_recept/artikel.cfm&Vegetariskt%20buffé 
Svar på tråden Vegetarisk jul-recepttråd