• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • lillebob

    Snart Lycklig, här en till som har glädjetårar när jag läser ditt inlägg! Woooaaaaw, vilket resultat, ruva på!!! Kram

  • Snart lycklig

    Tack gullige ni! Fick precis veta att två blastisar klarat sig av de fyra som låg lite efter och ligger nu i frysen. Tänk, en chans eller rättare sagt två chanser till! 😍

  • Redan47

    Snart lycklig är lycklig! Det var så tårarna blänkte på gaten när jag läste din rapport! En lyckokänsla spred sig i min kropp över din transferdag! Och så fint det lät att få bli så omhändertagen kändes så varmt ich tryggt. Det behövs verkligen dagen D. Lång transportsträcka med så mycket förväntan och utrymme för besvikelser .... Det är svårt att fatta vad det är som driver ich var energin kommer ifrån. Din dag, är en sådan dag som ger lön för mödan. Ich som motiverar även mig. Så tusen tack för att du delat med dig. Hade gärna delat din glädje i Aten om jag varit kvar. Nu är jag memma ruvande och det känns bara bra. Ich jag har bestämt mig att se till att vara i detta mood så mycket som bara går. Allt annat suger under denna period framöver. Göra det jag kan för att påverka mina känslor och tankar i positiv riktning. För det är en pärs dessa ruvar veckor av förväntan, nyfikenhet ich ja.... Ni vet! Ha en härlig sommar söndag!

  • Snart lycklig

    Kram Redan47. Vilket fint inlägg! Jag gör också mitt bästa för att behålla mig kvar i all positivitet. Ruva är ett kapitel för sig, det vi alla! Vi får peppa varandra när vi faller lite, men vi måste komna ihåg att förlåta oss själva när vi faller lite. Det är ju en mänsklig berg och dalbana detta. Nu bestämmer vi att våra blastisar har fastnat och börjat boa in sig, så det så!! :) Hälsningar från stranden i behagligt väder, lite moln, mkt sol och lite moln igen. För den som får bada är det nog underbaaaart i vattnet. Själv blaskar jag bara av mig med jämna mellanrum. Älskar egentligen em/kvällar på stränder, då det blir lite skönare och man bara kan sitta och läsa och njuta.

  • Redan47

    Ja, visst är det gott att bara vara och njuta när vi kan, så vardag blir lyx! Sol och bad vid min brygga, ja, så bra har jAg det. Badar trots badförbud, då jag likställer Vättern med att ta en dusch hemma. Samma vatten, och definitivt inte jmf med Aten-vatten-kvalité. Jag blaskade mig ocå bara i medelhavet, det räckte, för mig oxå. Men karbad och pool utesluter även jag! Kram kram på dig SL- nu lycklig!

  • Fenan79

    Hej alla fantastiska kämpar!! Vet inte om ni minns mig men jag minns er, även om jag inte orkat vara inne och läsa på några månader nu. Jag var hos dr d i december 2012 efter 5 års kämpande, 1 utomkvedes och ett missfall i bagaget. I september förra året gjorde vi vårt tredje ivf-försök på Huddinge (där jag parallellt körde dr d:s behandlingsplan med predisolon, intralipider osv. Samtidigt gick jag även på akupunktur hos dr nie i Stockholm och körde lchf. Vår äggskörd blev bättre än de två tidigare försöken och två finfina embryon sattes tillbaka. Efter en neeervöös ruvningsperiod tjuvtestde jag plus ruvardag 8 och sen dess har tillvaron varit präglad av både oro och förväntan. Mest oro, varför skulle det gå bra för oss nu liksom.. Men så efter otaliga koller på vanliga Mvc ovh specialist mvc så blev jag den 26 maj igångsatt (på grund av begynnande havandeskafpsförgiftning) Och den 27 maj 03.33 tittade lilla Felicia ut så att vi äntligen fick bli tre. Nu ligger hon bredvid mig och sover och jag har svårt att förstå att hon äntligen är här. Det är många års besvikelser och sorg som plötsligt förbytts av enorm kärlek (och mer oro;)) Jag kan såklart inte säga säkert om vi hade lyckats någon gång utan dr D.. Men det är inte det viktiga. Det viktiga är att vi testade, och kanske var detta vår saknade pusselbit. Jag hoppas så att det är er också, vill så gärna att alla som vill ska få uppleva detta som jag nu får. Stort lycka till önskar jag er såklart! Kommer fortsätta vara inne och läsa även om jag inte hinner skriva så många inlägg :) PS. Snart lycklig. Ögonen tåras när jag läser dina inlägg, håller tummen sååå hårt för dig nu!

  • che71

    Fenan79 Stort grattis till din lilla flicka!

    Min lilla är över 5 veckor nu...kan fortfarande inte riktigt fatta att hon är vår dotter. .att vi hade sån tur o lyckades till slut.

  • Snart lycklig
    che71 skrev 2014-06-08 20:54:47 följande:
    Fenan79 Stort grattis till din lilla flicka! Min lilla är över 5 veckor nu...kan fortfarande inte riktigt fatta att hon är vår dotter. .att vi hade sån tur o lyckades till slut.

    Jag förstår att det ibland måste vara sååå svårt att ta in och varje gång tror jag att du får ett lyckorus i hela din kropp, när du verkligen ser att det är sant.
  • singhatjejen

    Klart vi kommer ihåg dig, Fenan! Stort grattis till din dotter! Så skönt att allt gick bra till slut och att hon äntligen är här! Njut denna underbara tid {#emotions_dlg.flower}

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!