• Äldre 17 Jan 20:32
    3988301 visningar
    35645 svar
    +2
    35645
    3988301

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Äldre 30 Apr 13:39

    Välkommen till tråden Hope 2016 ! Du kan ju fråga om de vill skriva ut Trombyl 75mg eller Fragmin 5000ie? Annars kan du köpa receptfri Albyl Minor 250mg och dela i 3 delar och ta en tredjedels tablett per dag ,det innehåller samma sak som Trombyl.

    Har du fått göra någon infertilitetsutredning?

  • Äldre 30 Apr 16:20
    UndrandeSökare skrev 2016-04-30 13:39:30 följande:

    Välkommen till tråden Hope 2016 ! Du kan ju fråga om de vill skriva ut Trombyl 75mg eller Fragmin 5000ie? Annars kan du köpa receptfri Albyl Minor 250mg och dela i 3 delar och ta en tredjedels tablett per dag ,det innehåller samma sak som Trombyl.

    Tack snälla,,

    Har du fått göra någon infertilitetsutredning?


    Ja, enligt utredningen som vi gjort så är vi oförklarligt barnlösa, finns det något mer man kan göra?

    Hur tar man Albyl? Inför eller under behandlingen?
  • Äldre 30 Apr 21:30

    Hur många dagsdoser Fragmin får ni ut på ett uttag/ett recept?

    Förhoppningsvis kommer jag att nu göra min sista best av Intralipid för denna graviditeten!

    Hisnande känsla :)

  • Äldre 1 May 14:57

    Så långesen jag var inloggad... det verkar ju hänt massa positivt den senaste tiden! Härligt! Vi har inte riktigt gett upp hoppet om syskon till sonen. Plusset i höstas efter embryodonations försöket gav ändå mersmak. Skickade för några veckor sen in till Prag att vi ville göra nytt försök. Står nu i kö för att de ska hitta fram två fina blasto åt oss igen. Var i kontakt med Dr i vintras. Han erbjöd sina tjänster med ED/spermiedonation med det kändes så dyrt o komplicerat jämfört med Prag där vi "bara" sätter tillbaks två upptinande embryon som de matchat ihop åt oss. Och Dr D förstod om vi ville fortsätta i Prag. Han är banne mig den mest sympatiska läkare jag träffat på. KOmmer köra enligt hans schema som jag haft tidigare. Han bad mig läsa på om nuepogen... men jag tycker det verkar lite för läskigt. Och dyrt. Känns skönt att tagit det beslutet. Jag gick ju förra våren med i föreningen Barnlängtan och nu förra månaden valdes jag in i styrelsen som ordinarie. Jag hoppas att jag ska kunna göra något för oss tjejer som försöker få barn genom att ta hjälp av immunbehandling. Men det är verkligen inte lätt att nå fram. Många anser det hokus pokus. Det finns så många andra frågor inom barnlöshet som pririteras "högre". Jag har ändock fått lite respons och finns det något Ni andra känner att ni vill "berätta" (ny forskning eller annat som kan få upp ögonen på de som har lite att säga till om eller bara berätta om hur det är att hålla på med immunbehandling) så får ni gärna inboxa mig. Inget är för "dumt" eller för litet....

    ps: det planeras i Stockholm den 28:e maj en dag för att uppmärksamma ofrivilligt barnlösa. Bland annat kommer Åsa Sandell komma o berätta om sin tuffaste rond. På facebook sidan för Barnlängtan finns en första blänkare. Är Ni i närheten så varför inte komma förbi och säga "hej"? En del kliniker är inbjudna och jag och de övriga i styrelsen kommer vara på plats. Vore jättekul om man fick träffas live? :)

  • aylak
    Äldre 1 May 17:10
    +1

    Spännande Solkattan!Imponerad av ditt engagemang, kul att du nu är ordinarie i Barnlängtan!! 
    När jag träffade min läkare på specialist mvc första gången och berättade om min behandling så menade hon att Intralipid används mycket i Tyskland för att motverka havandeskapsförgiftning, så hon var mycket positiv till att jag tog detta. Hon menade att havandeskapsförgiftning också är en autoimmun reaktion... så så där himla avlägset till att "vår" behandling blir mer accepterad borde det inte vara - kan man tycka. :) Och i Falun används det ju ganska frekvent.
    All lycka nu inför syskonförsöket!!!

    pink lily, jag har tagit ut mellan 5-10 Fragmin per uttag på svenskt recept. Förstår att det känns hisnande med sista Intralipidbeställningen. Underbart! :)

  • Äldre 2 May 13:02
    pink lily skrev 2016-04-28 10:52:23 följande:

    Mom2012, lycka till håller tummarna! Jag kände bara lite surr en kort stund i ena bröstet morgonen efter insättn av blaston, och jag var lite svettig i armvecken den morgonen när jag vaknade oxå. Men, sedan inget förrän i vecka 8 tror jag det var. Nada. Efter världens skakigaste bussfärd genom Tjeckien en dag efter ET trodde jag därför att blaston lossnat, Men, hon höll sig kvar :) De är luriga, de små liven ;)


    Spännande det du skriver om armvecken.

    Jag känner fortfarande absolut ingenting. inte ens lite ömma bröst pga extra progesterone...

    Idag upptäckte dock att jag hade störtflod av armsvett...2 timmar efter dusch och det rann så pass att jag behövde byta linnet under min tröja pga svettpölarna. Jättekonstigt. Det verkar också så att tarmen satt igång lite också från totalt förstoppad, vilket brukar betyda att progesterone är på väg ner... dvs. mens inom 2-3 dagar.


    Frågan är om avsaknaden av immunreaktion är bra eller dåligt...  hoppas på att få möjlighet att lämna HCG på blod i morgon eller onsdag.


     

  • Äldre 4 May 15:19

    Grattis Aylak till positivt plusnyhet;))

    Hope2016 jag PMar dig så kan jag kanske ge dig mer info om immune protocols.

    Jag har tagit Boswellia en tid eftersom jag hade kvar karpaltunnelsyndrom och ont i fingerleder och det hjälper oerhört mycket för inflammatoriska tillstånd.

    Det minskar även tnf - a naturligt och lugnar aggressiva cytokiner.

    Går att köpa på välsorterade hälsokostaffärer och jag tar det tre ggr/ dag

    Skickar med en länk som kan vara intressant att läsa för de med endometrios

    www.avivaromm.com/endometrios

    Där hon även skriver om andra bekanta hälsokost medel såsom, pycnogenol och resveratrol för endo.

    Har skrivit det förr, men om ni PM så tipsar jag gärna om en professionell med kort väntetid som tar frikort i Stockholm.

  • Äldre 4 May 21:38

    Solkattan, har du sett detta om immunologi och fertilitet i Sverige:

    www.liu.se/forskning/reportage/fortplantning

    Var det kanske de som ordnade konferensen du var på också?

    Bra jobbat! Glöm inte bort dig själv bara :)

  • Äldre 4 May 22:06

    Aylak, intressant att intralipid skulle motarbeta havandeskapsförgiftning. Vet en annan i tråden som blev avrådd av svensk läkare att fortsätta med pred i slutet av graviditeten, vilket dr d ordinerat. Hon slutade, och fick havandeskapsförgiftn, vilket dr d förutspådde. Även läst att hög dos folsyra används för att stävja havandeskapsförgiftning.

    Mot bakgrund av detta så undrar man ju lite varför dr d verkar vilja glesa ut droppen för många av oss under senare delen av graviditeten.... Jag ska vänta 20 dgr mellan IL nu, men FBC värdena är i stort sett desamma som tidigare när jag ordinerats dropp. Jag litar naturligtvis på honom och håller upp ett par dgr till i alla fall med dropp. Men, usch så nervöst!

  • Äldre 4 May 22:12

    Till dem som har problem med lågt progesteron, eller t o m lite upp och nedåtgående progesteron, ta sköldkörtelprov och be om åtgärd ifall proverresultaten inte är bra. Sedan jag fick Levaxin har mitt progesteron hoppat upp en bra bit vid provtagningarna. Jag hade problem under en lång period med progesteronnivån, lärde mig här och av ivf-kliniker att det finns ett samband. Verkar stämma i mitt fall också. Naturligtvis är det ingen här i Sverige som jag pratat med som känner till detta samband ... Men stå på er, hjälp finns :)

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!