• Äldre 4 Mar 11:28
    46160 visningar
    16 svar
    16
    46160

    STUDSMATTA

    Vi har planer på att köpa studsmatta till trädgården nu till våren. Men vilken djungel det är! Vilken ska man välja???

    Kom med tips och förslag. Kvaliteten går före det mesta.

    TACKSolig  

  • Svar på tråden STUDSMATTA
  • Äldre 4 Mar 12:26
    #1

    Vi köpte studsmatta förra året till vår 4-åring och kvalitet gick före allt annat. Vi läste på och hörde oss för med vänner och bekanta och det slutade med att vi köpte en"Champinon" här http://www.studsexperten.se

    Den var dyr, det får man erkänna, men vi är otroligt nöjda. Alla ingående delar är av betydligt bättre kvalitet än de som saluförs via leksaksaffärer, ICA, Rusta osv. Den här kommer hålla i många, många år och tål att agera träningsredskap för oss vuxna som vill pröva på också. Både jobbigt och roligt att studsa har det visat sig

    Förutom att kvaliteten känns hållbar så är även säkerhetstänket högt på konstruktionens ingående delar vilket var viktigt för oss också.

    Lycka till med inköpet! 

  • Äldre 4 Mar 12:35
    #2

    SÄger som föregående. Svägerskan köpte sin för tio år sedan från trampolinspecialisten, välanvänd och är fortfarande som ny! Skillnad mot de som köpt från RUsta el liknande där de gått sönder efter något år

  • Äldre 4 Mar 12:45
    #3

    Tack båda två!!! Ska vi kolla upp

  • Äldre 4 Mar 13:07
    #4

    GLÖM inte att förankra studsmattan i marken sen! Vi gjorde misstaget att inte förankra och studsmattan FLÖÖÖÖG iväg... Livsfarligt!

  • Kodia
    Äldre 4 Mar 22:24
    #5

    Vi köpte en på Rusta som vi är jättenöjda med. Den är iofs bara ett år, så jag kan inte uttala mig om hållbarheten, men den har bra studs, ser ut som ny, osv. (valde deras dyrare variant)

    Några tips:
    Skyddsnät är ett måste!
    Förankra den i marken
    Lär barnen att aldrig gå/hoppa/sitta på kantskyddet

  • RCS
    Äldre 14 Mar 16:14
    #6

    Hej,
    jag jobbar på studsexperten, så jag ska inte uttala mig för mycket om exakt vilken studsmatta du ska köpa, men ett bra tips är att kolla många faktorer för att se att du får en bra studsmatta. Det är mycket som spelar in i kvalitén.

    Ramen, tyngre ram är bättre. Den blir då stabilare och starkare. Det är också viktigt att svetsningarna är gjorda bra så de inte knäcks och att sammansättningen är väl gjord så det inte gnekar

    Kantskyddet. Det är viktigt att det täcker ramen ordentligt samt att det går tillräckligt långt in så inte fötter kan åka ned mellan fjädrarna. Dessutom måste det vara tjockt under 25mm är inte att rekommendera

    Skyddsnätet måste ha rejäla stolpar och bra fästen samt en ingång av hög kvalitet. Ett dåligt skyddsnät kan vara direkt farligt, då stolpar kan knäckas eller dragkedjor brista. En trasig eller ej stängd ingång kan också vara farlig.

    För känslan i studsen och hoppningen behövs fjädrar av hög kvalitet samt en hoppduk som inte blir hal. Detta är mycket svårare att se skillnad på om man inte faktiskt testar olika studsmattor och jämför. låter det mycket om fjädrarna eller om du lätt halkar är det oftast sämre kvalitet.

    Som med det mesta annat så får man vad man betalar för. Livslängd och säkerhet är högre på dyrare studsmattor även om en billig självklart går att hoppa på.

  • Äldre 22 Mar 06:24
    #7

    Det blev en studsmatta från Studsexperten.se

    FAVORIT 3,3 m med skyddsnät och stege.

    TACK alla för tips // Charlotta   

  • Äldre 23 Jul 19:17
    #8
    Okej skrev 2012-03-04 13:07:51 följande:
    GLÖM inte att förankra studsmattan i marken sen! Vi gjorde misstaget att inte förankra och studsmattan FLÖÖÖÖG iväg... Livsfarligt!

    Vad använder ni för att förankra studsmattan i marken??
    Tack för svar!! 
  • Kodia
    Äldre 23 Jul 23:04
    #9
    Månson82 skrev 2012-07-23 19:17:35 följande:

    Vad använder ni för att förankra studsmattan i marken??
    Tack för svar!! 
    När vi köpte vår studsmatta medföljde det några jordankare (typ stora korkskruvar med en ögla längst upp) som man skruvar ner i marken, och sedan spänner man en rem runt nederdelen av bågen som fungerar som ben, och sedan upp och runt själva ramen.
  • Äldre 2 Apr 10:05
    #10

    Mera tips och råd?

  • Äldre 10 Apr 11:30
    #11

    Någon som har jumpking eller köpt från trampolinexperten etc?
    Är de/hur mycket bättre är de än Rustas och andra affärers? 

  • Äldre 27 Jul 14:03
    #12

    någon som har provat en Exit JumpArena studsmatta?

  • Mep
    Äldre 17 Aug 18:55
    #13

    Vi köpte en enkel, billig studsmatta för tio år sedan! Vi har plockat in den varje Vinter och de har inte varit några som helst problem med den ! Nu har barnen ledsnat på den så grannarna tar över! Köper man en dyr har man säkert lätt sönder den med om man inte sköter om den!

  • Äldre 4 Jan 18:44
    #14

    Har någon något tips på studsmattor?

  • Äldre 11 May 08:13
    #15

    Nu finns världens säkraste studsmattor tillgängliga i Sverige, 
    Springfree Trampoline, titta in på Springfreetrampolin.se
    För dom som vill ha en säker studsmatta


    Studsmatta
  • Äldre 11 May 08:47
    #16

    Vi köpte en studsmatta från jysk som kostade 1500 kr med nät och allt. Den ör inne på säsong 3 och är i lika bra skick som när vi köpte den trots att vi har hoppat både vuxna och barn i den. Jag förstår att studset kan vara bättre i en dyrare men vi kände att det blir nog inte aktuellt förrän sonen är äldre och då vet vi inte ens om han är intresserad. Just nu räcker studset i den billiga jysk mattan ypperligt. Vi har förankrat den med armeringsjärn som vi böjt till U och bankat nr i marken över benen.

Svar på tråden STUDSMATTA