Anonym skrev 2013-04-09 06:32:40 följande:
Du blir ju bara än mer rolig desto mer du skriver och än mer tydligt att du är en ren och skär hycklare.
Alkoholen i öl och vin, har inte löst några ämnen i ölet eller vinet för att smaka som den gör.
Den smaken kommer från val av sockergivare/frukt, jäst, vatten i mer undantagsfall andra smakgivare.
Dessa smaker uppstår sedan i jästprocessen.
Hade din "teori" som alkohol som löser in smakerna i ölet/vinet, så hade man kunnat tillsätta dessa smaker efteråt och fått samma smak.
Men så blir det inte, så där föll den som en fura.
Whiskey, cognac och liknande lagrings spritsorter, förlitar sig helt på de finkeloljor som finns.
Och den ombildningen av dessa finkeloljor sker i faten, som blir till mer angenäma smaker.
Alkoholens lösning av smak- och doftämnen motsäger ingenting om hur smaker och dofter uppstår under processen eftersom smak och doft alltid är en komplex sammansättning av såväl ingredienser som process. Det är bara trams att ens komma med ett sådant påstående.
Att alkohol är en lösning för många smak- och doftämnen är likväl ett vedertaget faktum, precis som att vatten och fett är det för andra smak- och doftämnen.
Anonym skrev 2013-04-09 06:32:40 följande:
Problemet är inte att alkoholen är en god dryck för vissa, problemet är när du säger cannabis inte har smak eller doft som kan uppskattas av konsumenten.
Precis som du skulle ha monopol i vad folk tycker är gott, smak och doft.
Det här har jag redan svarat på om du läser mina inlägg.
Anonym skrev 2013-04-09 06:32:40 följande:
När det kommer till alkohol och alkoholtillverkning så är mina kunskaper lite under de som har det som sitt arbete.
Och mina frågor är uppenbara och en väldig förundring över att du pratar om dricka alkohol, men diskuterar alkoholen som lösningsmedel för smaker och dofter.
Och du svarade aldrig på detta om lösningsmedel och öl och vin, jag förstår du inbillar dig detta.
Genom att säga ja det blir olika smaker med syror och så vidare.
ja äter lite lingonsylt, så får mjölken en annan smak tex, jaha vadå då?
Gör det lingonsylt till en fantastisk smak och doftbärare, nä inte mer än alkohol.
Det är pga olika syror man tillsatt i form av olika frukter, ämnen och så vidare.
Redan svarat på också.
Anonym skrev 2013-04-09 06:32:40 följande:
Roliga är att jag finner alkohol som en god dryck, men det utesluter inte att cannabis är har en utmärkt smak och doft.
Och det bästa av allt, är att cannabisen sen gör så allt annat luktar och smakar fantastiskt gott, lite senare.
Den egenskaper har inte alkoholen, den bedövar smak och doft.
Utom möjligtvis mjöd, som bara smakar mer och mer desto mer man dricker(mjöden då).
Du fattar inte skillnaden alltså?
Det ena har EN smak det andra har EN smak men kan bära fram hundratals andra som den första inte har egenskaperna till.