Goda recept på kassler?
Har en kassler jag måste tillaga snart, nån som har ett eget favoritrecept att tipsa om?
Har en kassler jag måste tillaga snart, nån som har ett eget favoritrecept att tipsa om?
Brukar göra "gratäng"
Det är broccoli,kassler och café de parissås.
Lägger broccoli i en ugnsform.
Sedan skivar jag upp kasslern och bryner, lägger den ovanpå broccolin.
Sedan beroendes på hur stor form ett helt paket av café de parissås (vi är 5 st)
Så 3 påsar använder jag oftast så det blir lite sås med.
Sedan in i ugnen medan riset ska bli klart:)
Det lät gott!
Vi brukar göra en väldigt enkel kassler "gratäng" vi lägger kasslerskivor i en ungssäker form sen över med matlagningsgrädde som vi droppar viltfond i. Sen har vi i färska champinjoner och ananas och riven ost uppepå. Vi serverar med basmatiris till och en grönsallad.
Låter kanske som konstiga smaker tillsammans med det gillas av alla i familjen.
Jag är inte överförtjust i varm kassler så att säga, men använder gärna kassler i ost- och skinksallad. Blir jättegott på sådär klassiskt svenskt vis med majs och Thousand Island-dressing :D
Ett LCHF resept som jag tycker ät så gott är att ta Zuccini(stavning) ta de och skär i skivor lägg i formen sedan skiven kassler över de och så zuccini över kasslern igen sedan har du en tomarkross med smak på och häller över och riven ost sedan in i ugnen i ca 20-30minuter på 175-200grader.
Serveras med broccoli eller om man vill ha potatis eller ris till.
www.matmolnet.se/recept/716/
Mums...
Men vad konstigt det blev.....
600 g kassler. Alla de andra måtten är deciliter.....
Skiva kassler och lägg i ungsform. Vispa ihop grädde, creme fraîche, sambal häll över. Ibland toppar jag med riven ost och man kan också ha i chilisås. 200 grader ugn tills det bubblar:) serveras med ris.
Koka 1 stor burk surkål med 1/2 burk (samma) vatten och kasslern i 2-3 timmar. Servera med hemlagat potatismos och senap.