• Mammaboosten

    Tävling: Gör livet enklare! Vinn tvättkapslar från Via

    Många av oss har knep och trix för att underlätta vardagen. Hur gör du?
    Bidra med ditt bästa tips på hur du gör livet enklare och du har chansen att vinna framtidens tvättmedel - Vias tvättkapslar! 
    Tävlingen pågår till och med 28 november. För mer information och tävlingsregler klicka här!
    Lycka till :)

    Tävla om:


    1:a pris. 10 påsar Via tvättkapslar = 170 tvättar
    2:a pris   5 påsar Via tvättkapslar = 85 tvättar
    3:e pris   3 påsar Via tvättkapslar = 51 tvättar 

    Pris/påse ca 40 kr



     
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-12-02 15:56
    Hej!

    Nu är vinnarna utsedda - stort grattis! Läs vilka som vann och juryns motivering här:

    www.familjeliv.se/Mammaboosten/Via/1.2591205

    Stort tack till alla som bidragit med sina bästa tips :)
  • Svar på tråden Tävling: Gör livet enklare! Vinn tvättkapslar från Via
  • ladyblue78

    Mina bästa tips: När jag sorterar sängkläder efter tvätt så stoppar jag påslakanet i örngottet. På det sättet får jag alltid ett komplett bäddset utan att leta. Vid tvätt av strumpor lägger jag dom alltid i tvättar, var person har sin. Slipper bli av med strumpor och rätt strumpor hamnar hos rätt ägare.

  • ladyblue78

    I tvättpåsar ska det stå angående strumporna.


    ladyblue78 skrev 2013-11-18 22:38:18 följande:
    Mina bästa tips: När jag sorterar sängkläder efter tvätt så stoppar jag påslakanet i örngottet. På det sättet får jag alltid ett komplett bäddset utan att leta. Vid tvätt av strumpor lägger jag dom alltid i tvättar, var person har sin. Slipper bli av med strumpor och rätt strumpor hamnar hos rätt ägare.

  • straw2008

    Har sen barnen kom köpt en laddning strumpor varje år till varje barn, alla barn får olika färg. Då kan alla ta sina egna i tvätten o det gör inget om en kommer bort, finns alltid en annan som passar. Gör även samma till min man o mig. Vi tvättar ca 10 st strumpor om dagen, det blir 300 i månaden. lite över 3500 om ÅRET. Strumporna sorterar ju liksom sig själva, o allt man behöver göra är att handla de en gång om året (bara DET spar tid).


    I kinamockaskogen.....
  • Jeanette L

    1) Förut ägnade jag mycket energi på att komma ihåg allt som händer i veckorna så nu har jag ett schema på kylen för varje veckodag och person i familjen. Det har hjälpt mig otroligt mycket - att bara kunna gå dit och kolla vad som t ex händer dagen efter eller vad det är för skollunch.

    2) Projekt - det går inte att komma ihåg allt. Jag sätter upp listor i köket med en tre-fyra punkter på saker som jag har att göra och blir därigenom också påmind om dessa. Sedan är det ju så skönt att få pricka av också...

    3) Många som kommer hem till mig sager guuuuud vilken ordning du har. Och det har jag inte för att jag är pedant utan för att jag måste ha ordning annars blir jag superstressad. Jag har fixat små och stora lådor på Ikea som jag har märkt upp. Om jag inte har en plats för saker hamnar de bara på köksbordet - och det blir jag galen på. Så i min klädkammare finns t ex små lådor för  sysaker, pass, laddare, bankdosor osv osv

    Det här är mina tips för att få mitt liv lite enklare - och för att kunna lägga energi på rätt saker.

           

  • Badfantasten
    Jag har mer än ett tips att dela med mig utav:

    Med små barn och arbete räcker ju inte tiden alltid till. Och jag trivs inte i ett rörigt hem. Städningen har jag lagt upp så här:
    Städar därför ca 30-40 min varje dag istället för en halv dags "städdag" som förr,  då vi bodde mindre och utan barn.
    Då blir det inte "så jobbigt" om man ägnar denna stund varje dag i att hålla i ordning/städa!

    Samma med tvätten. Förr hade vi tvättdag och var beroende av att boka tvättstuga. Men egen maskin och tvättstuga tar jag oftast 1 maskin varannan dag så det inte växer en jätte hög! Och viks undan efterhand!

    Så här års storhandlar jag på lunchen i lugn och ro. Inga barn och mindre folk i affären. Sen står matvarorna kvar i bilen (5 grader ute idag) då det är kallt ute när jag jobbar! Himla skönt och avkopplande

    Veckoschema på dörren om vilka dagar/vilket barn det är idrott i skolan för och kvällsträningar!

    Lagar oftast "stor kok" så jag har till 2 middag. Tex idag blir det stor köttfärsås. Antingen fryser jag in hälften som blir över el så blir det lasagne om 2 dagar.

    Kokar jag potatismos så gör jag extra så vi dagen efter gör potatisbullar med bacon tex. Mmmm

    Köttbullar gör vi ca 100 st en ledig dag och har i flera månader i frysen...

    Minnet sviker och lappar sätts upp som "kom ihåg"

    Barnens gympa påse, packas upp och packas om med nytt samma dag så det alltid är färdig!
  • Badfantasten

    Glömde ett av mina viktigaste tips

    -att tillsammans med barnen att lägga hela och rena kläder till morgondagen! Dels för att vinna tid men framför allt slippa konflikter. Ljuva morgon

  • Lady Paraplyh

    Om man har fått tejp eller tusch fläckar på golvet, bordet, fönstret eller dylikt så sprayar man bara på lite hårspray och torkar av. Då försvinner fläckarna direkt! {#emotions_dlg.flower}

  • Lady Namárië

    Att hälla pannkakssmeten i en urdiskad ketchupflaska är skitsmidigt. Skaka och spruta ut lagom mycket smet i pannan för varje ny pannkaka som skall stekas.

    Och det här är det absolut bästa sättet att skilja gulor från vitor:
    twistedsifter.files.wordpress.com/2013/01/life-hacks-how-to-make-your-life-easier-gifs-21.gif

    Ett tvättrelaterat "life hack" som vi har gjort är en bänk med fem sådana här tvättkorgar under i tvättstugan:
    www.ikea.com/se/sv/catalog/products/30224046/ (en för varje person i familjen). Man häller ut den rena tvätten på bänken, drar ut korgarna lite och sorterar ner varje persons grejer i rätt korg. Tanken är förstås att barnen skall kunna ta ansvar för att innehållet i deras egna korgar hamnar hopvikt i skåpet när de blir lite större.


    So say we all
  • Frisan
    Soligett riktigt snabbfix är när det ringer och någon säger att:     Hej  sätt på kaffet vi är  hos er om 20 minuter!!
    Då utbryter kanske panik, för där sitter vi i fulaste  urvättade myskläderna med häng i arselet,och lite halvdant i huset.
    Men in på toa och en snabbvask och lite deo och tandborstning, läppglans, byt kläderna , och  städa av gästtoan snabbt handfat, rena handdukar, och toan (finns inget så äckligt som sunkig toaletter, framförallt andras!!  ) torka av vardagsrumsbordet och tänd ljus, vädra, samla ihop omkringspridda tidningar och dyl och lägg i en prydlig hög, rensa diskbänken och torka av, sätt på kaffe, vips, så var gästerna välkomna, finns nog ingen som gör en panikstädning så fort och effektivt som jag, de flesta brukar säga att så fint ni har ja just det!!!  Drömmer hihi, väldigt!!!
     
  • zerano

    Livet blir så mycket enklare genom att skratta och ha kul.
    Omvandla det negativa till det positiva och Allt blir enklare.

    Glada föräldrar, glada barn <3

Svar på tråden Tävling: Gör livet enklare! Vinn tvättkapslar från Via