• Äldre 12 Sep 10:42
    9818 visningar
    8 svar
    8
    9818

    Egen dator till barn, när och vilken sort?

    När har ni tyckt att barnen börjat ha användning för en egen dator, till skolarbete mm? Vad har ni köpt för modell då?

  • Svar på tråden Egen dator till barn, när och vilken sort?
  • Äldre 12 Sep 12:14
    #1

    Dottern fick en dator i höstas. Inte för skolarbete utan till spel etc. Hon har inga läxor som kräver dator än. Hon går nu i åk 5.
    Vilken sort kan jag inte svara på för jag är totalt ointresserad, men det är en laptop.

  • Äldre 12 Sep 20:50
    #2
    Duckan skrev 2018-09-12 12:14:08 följande:
    Dottern fick en dator i höstas. Inte för skolarbete utan till spel etc. Hon har inga läxor som kräver dator än. Hon går nu i åk 5.
    Vilken sort kan jag inte svara på för jag är totalt ointresserad, men det är en laptop.
  • Fru Ve
    Äldre 13 Sep 12:16
    #3

    Till skolarbete har mina barn fått dator via skolan från åk 1. Hemma har de sällan behövt använda dator för läxor och dylikt. De går i åk 1 och åk 5 nu. Däremot fick äldsta en speldator då han fyllde 10. Det är hans största intresse.

  • Sharpe­r
    Äldre 13 Sep 12:19
    #4

    Min bonusdotter är 10 år. I måndags köpte jag en ny dator till mig då den andra var seg och sådär. Läser på komvux och ska även ta över bokföringen till min mans företag så ordentlig dator behövs.

    Bonusen ska få lära sig att använda datorn (min gamla) samt när den väl behövs till skolarbeten. Men spel och sociala medier är förbjudet har vi sagt. Datorn är enbart en nyttopryl

  • eilgbm­ls
    Äldre 13 Sep 13:52
    #5
    -1

    Undvik dator och internet. Det är inte en bra miljö för barn att ha tillgång till. Bevisligen klarar inte vuxna att hantera den ens.

  • Richi3
    Äldre 14 Sep 01:03
    #6
    Skulle säga att det är lämpligt med en Laptop i ditt fall, ts. Bara för att det inte ska bli en "Speldator av pc'n, i synnerhet om barnen dina är låga åldrar då de får lätt på att ej kunna skilja på när det är spel-läge och läxläsning. Speldator och läx(a)dator ska helst inte vara samma maskin, tycker jag!

    En laptop kan barnet portabelt ta med sig runt, från rum till rum ja om så önskas. Försök det där med en stationär dator? Bara att vara fri i huset och kunna röra sig lätt runt med en laptop är drömmen ju, jag gör det ibland själv, allt utom att spela gör jag lätt och tar plattan min och min laptop. Spelar jag, då blir det på min stationära dator. Se ts, du kan ha barnet bredvid dig och hjälpa till om så behövs, barnet kan ta sig till dig från dess rum om den behöver ha hjälp om du inte kan ta dig till undsättning, allt talar för att det är hur bra som helst med en laptop just. 

    En speldator gör sig bäst i ett sk. Gaming Setup vid ett bord med rgb lampor överallt, dåligt med annat ljus och är som sagt inte en läxdator! Spelar gör man först när läxorna är klara, fick jag lära mig och har själv fört över den regeln till mina små, och det är ingen av dom som än klagar, gör dom det så åker speldatorn, Xbox, Playstation och tv'n mm. LYCKA TILL.
  • Äldre 14 Sep 12:21
    #7

    Vi har en stationär familjedator i vardagsrummet som barnen har gjort läxor på sedan första klass. De har haft läs- och mattespel som läxor, förutom att leta information, göra små videopresentationer och skriva små saker. De får också bekanta sig med att surfa och göra annat på nätet där så att vi kan hålla lite koll. Jag tycker att det är viktigt att de får vänja sig vid att hantera och navigera internet medan vi fortfarande har inflytande och kan lotsa dem lite.
    Från 6:e klass har de mer än hälften av sina läxor och hemuppgifter elektroniskt. Äldste sonen lånade ibland min eller sin pappas laptop, om familjedatorn var upptagen. Han fick en egen laptop, min gamla macbook i slutet av 7:an, men helt ärligt används den nog minst lika mycket för att spela på.

  • Äldre 14 Sep 17:48
    #8

    Vi har bara en laptop som alla använder. Eller: nu funkar den så dåligt så ingen använder den.

    Från åk 6 får de en ipad från skolan, då gör de läxorna på den.

Svar på tråden Egen dator till barn, när och vilken sort?