• Äldre 14 Mar 11:46
    2415 visningar
    14 svar
    14
    2415

    Hur tidigt kan man känna av gravid symtom?

    Hej!

    Jag har en undran. Hur tidigt är det möjligt att känna av gravidsymptom? Jag har en som sedan innan som inte var planerad, så med honom kände jag aldrig efter. I höstas blev jag gravid och kände av symptom redan en och en halv vecka efter ägglossning men jag tror att jag mest kan ha inbillat mig de symptomen förutom cravingsen för chili cheese, hehe. Ny hade jag räknat fel med ägglossningen upptäckte jag , och hade ägglossning två dagar innan beräknat och jade i samma veva sex, försöker undvika att bli gravid. Men nu börjar jag känna av lite symptom, ömma bröst framför allt, men även, molvärk, humörsvängningar och trötthet, jag har även börjat utveckla vad jag tror är en craving för stekt korv. Jag har beräknad mens om exakt 7 dagar. Kan man känns av symptom såhär tidigt?

    Hur tidigt började ni känna av symptom?

    Hjälp!

  • Svar på tråden Hur tidigt kan man känna av gravid symtom?
  • Anonym (gravi­d)
    Äldre 14 Mar 11:58
    #1

    Är gravid i vecka 19, kommer inte ihåg när jag började känna av symtom, men i så tidig graviditet som du (eventuellt) skulle vara i nu, nä det låter alldeles för otroligt. Så kallade "cravings" kommer, vad jag förstått, inte innan BIM utan långt senare i graviditeten.

  • Anonym (lilla­magen)
    Äldre 14 Mar 12:20
    #2

    Jag är i vecka 17 och det var först för ca 2 veckor sedan jag fick cravings egentligen. Aldrig varit mycket för choklad men nu trycker jag gärna i mig en hel center var och varannan kväll! Oftast kommer det senare i graviditeten och inte så tidigt! Glad

  • Pentra
    Äldre 14 Mar 14:45
    #3

    När det gäller mig så har jag vid varje graviditet börjat att känna symptom ca 14 dagar in i graviditeten; vilket har rört sig om nysningar (känsligare näsa) och lätt illamående, där illamåendet har tilltagit alltmer som tiden gått. ... Med vänlig hälsning, Pentra

  • Anonym (njae)
    Äldre 15 Mar 13:03
    #4

    För mig så fick jag molvärk som höll i sig fram till BIM 2 dagar efter ÄL. Och 5 dagar efter ÄL fick jag förändrad smak och lukt. Var så uppenbart för jag ÄLSKAR räkor, hade ÄL på måndagen och på söndagen när vi skulle äta pizza med räkor så verkligen stank dom, och smakade typ tvål klarade inte alls av att äta dom. 

    Varit på ultraljudsdatering och vet att min ÄL stämmer ganska bra då enligt UL bestämmning ska lilla krabaten ha kommit till på söndagen alltså dagen innan konstaterad ÄL med sticka. 

    Men absolut inget annat symptom. Andra gravidsymptom som ömma bröst, illamående, urinträgningar, och trötthet kom runt v.8.


    Fick lite cravings aktigt iochmed illamåendet. Fick ideer på saker som skulle vara otroligt gott och oftast går dessa saker bra att äta utan att spy upp dom igen (har hyperemesis). 

  • Anonym (...)
    Äldre 15 Mar 13:18
    #5

    Har två graviditeter att jämföra med (båda slutade dock i ma). Mellan äl och bim (minns inte exakt när) så började jag känna av trötthet, att det "pirrade" i sidan av magen, allt luktade och ischias. Har aldrig i mitt liv haft ischias innan. Ett diffust illamående kom ganska tidigt också, men efter bim. Craving kom inte förrän runt v10. Tror det var cravings i alla fall. Börkade gråta för att jag var så sugen på choklad. Annars började jag äta mycket nya saker rätt tidigt, men var inte sådär hysterisk att jag MÅSTE ha något. Jag kände i alla fall väldigt tydligt innan bim att något var väldigt annorlunda i kroppen. Är jag gravid den här månaden (bim någon gång i början på nästa vecka) så har jag inte alls samma tidiga symtom. Förutom ischias som dök upp igen för någon dag sedan (kan dock hänga kvar från tidigare graviditeter) och lite pirr i magen. Räknar inte med ömma/svullna bröst, känsligt humör och sådant som jag brukar kunna ha innan mens ändå.. 

  • Äldre 15 Mar 13:34
    #6

    Alla gånger jag har varit gravid har symtomen börjat komma när graviditetstesten är extremt positiva. Ca 2-3 dagar efter beräknad mensstart. M.a.o., när hcg-nivån är så hög att den ger utslag har min kropp känt att den är gravid och jag har fått lite molvärk i livmodern. Illamående först runt vecka 7-8.

  • Äldre 15 Mar 13:34
    #7

    Alla gånger jag inbillat mig att jag varit gravid, däremot, har jag börjat känna allt möjligt innan mensen ens var beräknad att komma

  • Anonym (...)
    Äldre 15 Mar 13:42
    #8
    fjanten skrev 2019-03-15 13:34:59 följande:

    Alla gånger jag inbillat mig att jag varit gravid, däremot, har jag börjat känna allt möjligt innan mensen ens var beräknad att komma


    Verkar vara otroligt vanligt det där.. att man får "önsketänksymtom". Har själv aldrig varit med om det men vet ju att hjärnan är himla stark.. Sedan hjälper det ju inte till att många symtom är desamma som de man har ändå innan mens..
  • Äldre 15 Mar 16:16
    #9

    Med första barnet fick jag direkt när ägget hade fäst, dag 7. Det var så sjukt extremt så det gick inte att ta miste på.

    Blev helt vansinnigt förbannad på ingenting, hade sjuk molvärk. Hade aldrig upplevt något liknande. Dag 8 kom cravings på päronMER, det höll i sig hela graviditeten.

    Med nr 2 och 3 har jag inte känt något förrän ett par veckor efter plus.

  • Äldre 16 Mar 08:15
    #10

    Nu har det gått två dagar, jag har alltså 5 dagar kvar till beräknad mens, men jag känner att vissa symptom bara blir värre, så som ömma bröst trötthet och illamående. I dag vaknade jag upp med ont i magen som magknip (gaser) och illamående magknipen hah släppt efter mååååånga pruttar men illamåendet håller i sig.

    Och för att förtydliga, jag vill INTE vara gravid, så önskesymptom är det inte.

  • Anonym (...)
    Äldre 16 Mar 09:15
    #11
    Boknördsmamma skrev 2019-03-16 08:15:49 följande:

    Nu har det gått två dagar, jag har alltså 5 dagar kvar till beräknad mens, men jag känner att vissa symptom bara blir värre, så som ömma bröst trötthet och illamående. I dag vaknade jag upp med ont i magen som magknip (gaser) och illamående magknipen hah släppt efter mååååånga pruttar men illamåendet håller i sig.

    Och för att förtydliga, jag vill INTE vara gravid, så önskesymptom är det inte.


    Jag skulle ta ett test. Gravidsymtom beror på hcg-nivåerna, så om det du känner faktiskt är gravidsymtom så är det tillräckligt högt för att mäta. Får du negativt så är det något annat du känner nu (motsatsen till önskesymtom?)
    Det betyder ju dock inte att du fortfarande KAN vara gravid, men att det du känner just nu inte beror på en graviditet. Kanske kan lugna lite?
  • Äldre 16 Mar 10:48
    #12

    Jag är nu gravid i vecka 18 och jag är rätt säker på att jag fick symtom ca en vecka innan BIM. Svagt illamående (har dock IBS och mår illa ganska ofta ändå men det illamåendet som jag kände innan BIM utvecklades sedan till graviditetsillamående som håller i sig än idag), öm i svanskotan/ländryggen (som sedan successivt utvecklats till foglossning) och väldigt ömma bröst (får det innan mens med men fick det mycket tidigare än normalt innan BIM och mycket mer ömma).

  • Äldre 19 Mar 17:28
    #13

    Tänkte bara berätta nu att jag tog ett testa tidigt test, har BIM om två dagar, och det var positivt, så alla känningar jag har haft stämmer.

  • Äldre 19 Mar 19:26
    #14
    Boknördsmamma skrev 2019-03-19 17:28:38 följande:

    Tänkte bara berätta nu att jag tog ett testa tidigt test, har BIM om två dagar, och det var positivt, så alla känningar jag har haft stämmer.


    Grattis!
Svar på tråden Hur tidigt kan man känna av gravid symtom?