Saknar viss mat
Helt plötsligt kom bara sånt grymt sug efter ?förbjuden? mat och måste skriva av mig.
Oxfilé, rare.
Råbiff.
Tonfisktartar.
Saint agur och gorgonzola.
Vad saknar ni?
Helt plötsligt kom bara sånt grymt sug efter ?förbjuden? mat och måste skriva av mig.
Oxfilé, rare.
Råbiff.
Tonfisktartar.
Saint agur och gorgonzola.
Vad saknar ni?
Jag älskar i stort sett alla saker man inte ska äta som gravid... Jobbigast har varit tonfisk-tartar och vin.
Mögelost kan man värma i såser, tex till kyckling så då får man iaf smaken. Jag fryser in charkprodukter som parmaskinka och salami. Saknar råbiff också, och det kan man ju också frysa in i några dygn men det har jag inte gjort.
Tyckte det var allra jobbigast de första 3-4 månaderna av graviditeten, men nu har jag vant mig lite tror jag. Längtar så mycket till det första glaset vin dock, mmm...
Du kan äta nötkött blodigt. Inga problem. Jag äter sushi utan en tanke. Samt rött kött. Råbiff kan du också äta om det är nötkött vilket det alltid är då man inte ska äta fläsk rått oavsett om man är gravid eller inte.
Har inte varit gravid länge men vill sååååå gärna dricka något glas rött till en riktigt rare oxfilé :(
Viseversa:
Livsmedelsverket avråder från rått kött och kött under 70grader (oxfilé rare är 48-50grader).
Följer dom så slipper jag ångest, de har dock gett OK på sushi så det äter jag.
Mamanhattan och Viljaa:
Jag hittade ett avalkoholiserat chardonnay från Drums & Barrels som iaf har lite smak. Tyvärr gillar jag inte rödvin annars heller, så har inget bra tips på det.
Viseversa:
Livsmedelsverket avråder från rått kött och kött under 70grader (oxfilé rare är 48-50grader).
Följer dom så slipper jag ångest, de har dock gett OK på sushi så det äter jag.
Verkar vara skillnad på köttfärs och kött i bit dock ser jag nu när jag läser igen, men konstigt med temperaturen? Eller tänker jag fel?
Ska nog inte chansa ändå men intressant att veta.
Verkar vara skillnad på köttfärs och kött i bit dock ser jag nu när jag läser igen, men konstigt med temperaturen? Eller tänker jag fel?
Ska nog inte chansa ändå men intressant att veta.
[quote=79892368][quote-nick]LaFontaine skrev 2019-09-10 19:42:01 följande:[/quote-nick]Det här hittade jag: www.anticimex.com/sv-se/nyhetsrum/2017/vet-du-riskerna-med-att-ata-for-ratt-kott/
Men jag vill också dra mig till minnes att själva det kan finnas bakterier i kvarnen som kan överföras till köttet. Där kan jag dock ha fel.[/
Jo men där stod att det ska inte vara vanlig nötfärs utan annat stycke (bit) som malts i separat kvarn för råbiff.
[quote=79892368][quote-nick]LaFontaine skrev 2019-09-10 19:42:01 följande:[/quote-nick]Det här hittade jag: www.anticimex.com/sv-se/nyhetsrum/2017/vet-du-riskerna-med-att-ata-for-ratt-kott/
Men jag vill också dra mig till minnes att själva det kan finnas bakterier i kvarnen som kan överföras till köttet. Där kan jag dock ha fel.[/
Jo men där stod att det ska inte vara vanlig nötfärs utan annat stycke (bit) som malts i separat kvarn för råbiff.