• Stolt Farsa

    En fråga till er som inte vill vaccinera er

    Även om ni inte vill vaccinera er så antar jag att ni precis som oss andra vill att pandemin skall ta slut. Därför undrar jag vad era förslag är för att vi skall nå dit om ni nu inte tycker att vaccin är rätt väg att gå. Är ni som inte vill vaccinera er mer positiva till lockdowns, restriktioner, hålla avstånd, etc och anser ni isf att det är tillräckligt?

    Berätta. Vad är era framgångsrecept? Jag vill väldigt gärna höra.

  • Svar på tråden En fråga till er som inte vill vaccinera er
  • Stolt Farsa
    Anonym (Ovaccinerad) skrev 2021-11-28 10:14:56 följande:

    Ja de har fel strategi.


    Är det inte märkligt att denna stora grupp med intelligenta människor skulle ha fel? Varför ska vi lita mer på dig än på dem? Vad vet du som dom inte vet och hur kommer det sig att du sitter på den här gyllene kunskapen när dom inte gör det?
  • Anonym (fel)
    Stolt Farsa skrev 2021-11-28 10:58:36 följande:
    Ok vad är ditt feamgångsrecept då?
    Att folk börjar tänka lite på egen hand och inte bara agera som får.
  • Anonym

    Jag är självklart vaccinerad men har en (fd) vän som är hysterisk antivaxxer.
    Fd inom parentes för jag orkar helt enkelt inte med människan längre då hon bara tjatar om sin "frihet" och en massa konspirationsteorier.

    Denna människa avgudar "Frihetsrörelsen" och är med i de mest spektakulara FB-grupper för antivaxxers. Hon har bjudit in mig till dem för att "bevisa" att de/hon har rätt och att pandemin är planerad av bl a Bill Gates.

    Hjärntvätt är vad det handlar om.

    Hennes och hennes kumpaner anser att vi ska träffas så ofta och mycket vi kan, ju fler dess bättre.

    (Samtidigt har hon använt plasthandskar i affärer sedan pandemins start...)

    Utöver detta så tror hon att cancer är en svamp som självdör om man utesluter socker i kosten.

    *ridå*

  • Anonym (J)
    Stolt Farsa skrev 2021-11-28 11:00:44 följande:

    Är det inte märkligt att denna stora grupp med intelligenta människor skulle ha fel? Varför ska vi lita mer på dig än på dem? Vad vet du som dom inte vet och hur kommer det sig att du sitter på den här gyllene kunskapen när dom inte gör det?


    Du har väl redan vaccinerat dig , så vad är syftet med din tråd?

    Annonsera ut hur duktig du anser du är eftersom du har vaccinerat dig?

    Varför är du så hysteriskt rädd om du nu tror att vaccinen fungerar?

  • Anonym (Vill jobba)
    moaguuun skrev 2021-11-27 23:02:52 följande:

    Jag lever sedan innan pandemin i isolering. Handlar allt med hemleverans och jobbar hemma. Så har ej någon anledning?


    Vad jobbar du med? Jag vill också att distansjobb. Studerar nu, men vill jobba.
  • Anonym (H)
    Stolt Farsa skrev 2021-11-28 08:45:20 följande:
    Ok är det så du tycker att vi andra ska göra? Inte ta vaccin och stanna hemma?
    Eh? Har jag sagt det? Wtf
  • Anonym (Första snö)

    Jag personligen älskar restriktioner. Är generellt trött på människor, samlingar, trängsel och all skit runt omkring. Pandemin passar mig perfekt. Att jobba hemifrån har alltid varit min högsta dröm och nu äntligen kan jag göra det. 

    Trevlig 1:a Advent till er alla!

  • Anonym
    Anonym (Första snö) skrev 2021-11-28 13:13:46 följande:

    Jag personligen älskar restriktioner. Är generellt trött på människor, samlingar, trängsel och all skit runt omkring. Pandemin passar mig perfekt. Att jobba hemifrån har alltid varit min högsta dröm och nu äntligen kan jag göra det. 

    Trevlig 1:a Advent till er alla!


    Det kan du väl göra utan att alla andra ska drabbas av den här skiten?
    Gillar du att 15000 människor dött också, jag menar du får ju jobba hemma?

    Hej Ego! Kräks
  • Anonym (Postcovid)
    Anonym (Anna) skrev 2021-11-28 11:18:29 följande:

    Herregud du låter helt hysterisk i dina kommentarer. Har du sökt hjälp för psykisk ohälsa? Skulle rekommendera dig det för din egen skull.

    Till frågan, nu har jag redan vaccinerat mig med 2 doser, men svarar då jag fått positivt covid-test igen i oktober och varit sjuk igen. Vems fel är det att mitt vaccin inte skyddar mot covid? Knappast de ovaccinerade.

    Jag ifrågasätter starkt vaccinet. Av min erfarenhet kan jag inte se annat än bluff! Vi är 4 på min arbetsplats som är fullvaccinerade men fått positiva covidtest i höstas och legat hemma sjuka. Vi är rent av upprörda och känner oss grundlurade av vaccinet, arbetar dessutom i vården.

    Hur besvarar du som egenutsedd expert detta vill jag gärna veta? Tycker du att vi som är fullvaccinerade ska drabbas av smittan igen? 8 av 10 som avled på ett äldreboende i höstas var dessutom fullvaccinerade.

    Menar du att vi ska gå och tro på vaccin trots att det inte har effekt? Ungefär samma sak som att hävda att jorden är platt.


    Wow, du och dina kollegor arbetar inom vården och vet inte hur vaccin fungerar. Vilket yrke inom vården? Ekonomiassistent? Lokalvårdare utan specialistutbildning? HR?

    "Arbetar inom vården" kan vem som helst påstå, speciellt som man (troligtvis) inte alls är vaccinerad och vill sprida felaktig information.

    För den som läser detta och inte förstår varför Anonym(Anna) är ute och cyklar. Vaccin är inte ett 100 % skydd mot sjukdom, vilket antivaxxare ofta påstår att det är (Ööh vaccinet funkar inte, man blir ju sjuk ändå!".

    Vaccin minskar risken för svår sjukdom och död. Ja man kan fortfarande bli svårt sjuk och/eller dö, men det händer inte lika ofta som för en helt ovaccinerad grupp med människor. Det händer till och med väldigt, väldigt sällan att man blir svårt sjuk/dör som vaccinerad, jämfört med utan vaccin.

    Så kortfattat:

    utan vaccin, skyhög risk att bli sjuk, högre risk att få svår sjukdom/dö.

    Med vaccin: lägre risk att bli sjuk, lägre risk att bli svårt sjuk/dö.
  • Anonym (Postcovid)

    Covid kan missförstås som ofarlig om man stirrar blint på risken att dö. Om man tar med risken att bli svårt sjuk, och risken att drabbas av livslånga följdsjukdomar, vilket man kan även av lindrig Covid, så är bilden mycket värre.

    Det finns sjukdomar som vi vaccinerar mot idag som har betydligt lägre dödlighet än Covid-19. Ett exempel är polio som vaccinerades bort på 50-talet, få dog, många drabbades av partiell eller total livslång förlamning.

    Yrkesgruppen sjukgymnaster fördubblades efter den stora epidemin i Sverige 1953. Vi kan troligtvis se en liknande utveckling pga Covid-19, behovet av rehabilitering efter covid är stort.

Svar på tråden En fråga till er som inte vill vaccinera er